Merhaba, Lenovo 82K202BRTX16 Ryzen 5 5500H - RTX 2050 4GB - 16GB RAM bir laptop aldım, league of legends'ta ne yaparsam yapayım yükün gpu'ya binmesini sağlayamıyorum, tüm ayarlar ultrada olmasında rağmen cpu yükü alıyor ve düşük fps alıyorum bu yüzden de oyunda yer yer drop yiyorum, laptopu valorant'ta ultra ayarlarda denedigimde sabit ortalama 270 fps alıyorum ancak bu league of legends'e geldiğinde ortalama 67 fps oluyor, farklı oyunlarda denemedim ancak gpu yoracak oyunlarda bunları yaşayacağımı sanmıyorum, konuyla ilgili yardimlarinizi ve tavsiyelerinizi beklliyorum.. Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar. |
RYZEN 5 5500H - RTX 2050 DÜŞÜK FPS VE DROP SORUNU, LÜTFEN YARDIM..

-
-
öncelikle oyun açıkken arkadaki gereksiz programları kapat
nvidia kontrol panelini aç, 3d ayarları yönet, oyun için özel ayar ekle
tercih edilen grafik işlemci-RTX2050
genel 3d ayarlarda maksimum performans seçilimi bak
windows grafik ayarları:
ayarlar-sistem-ekran-grafik ayarları
league legends hangi gpu ile çalıştığı belirlenebilir. yüksek performans gpu (rtx2050) ile ilişkilendir
windows güç seçenekleri yüksek performans aktifmi bak
gpu sürücüsünü güncelle, nvidiadan
oyun ayarlarını kontrol et, yüksekte olsa da bazı ayarlar efekt, animasyon vb gpu da yük oluşturur
MSI afterburner veya benzeri bir araçla CPU ve GPU kullanımını izle
yol haritası bu, benden bu kadar
-
Hocam *genel 3d ayarlarda maksimum performans seçilimi bak* demişsiniz ancak burda maksimum kalite odaklı gidip gpu yükünü arttırmak daha mantıklı olmaz mı
-
hmmm. bi taraftan kafamda karışıyo
gölge,efekt,çevre vs fulle, fps sınırını kaldır oyunda
3d ayarları yönet-program ayarları- oyunu seç
güç yönetimi maksimum
doku filtre yüksek
gölgelendirici açık
çevre ön işleme 1 veya 2
düşey senkranizasyon kapalı. açarakta kontrol edebilirsin bi
şimdi bunlar gpu yükünü arttırıp cpuyu rahatlatır
oyun optimizasyonu mu donanım mı hangisinden, gpu ve cpu kullanma yüzdelerini paylaştırsak...valla galba bizzat kurcalamadan şeydemicem. hayali olarak çok zor böyle
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X