Arkadaşlar merhaba Fuma 2 geldi ve kurdum. Konunun başında bahsettiğim tüm oyunlarda denedim ve şimdiye kadar işlemciyi 70 derecenin üzerine çıkartabilen bir oyun olmadı. Kurulumu anakart monte halde olduğu için bana aşırı zor geldi elimi ayağımı sığdıramadım takarken fakat kurduktan sonra gerçekten sonuna kadar mutlu ediyor. 5600x kullanıcısı olacak iseniz mutlaka bu veya benzeri soğutuculardan edinmek şartmış bunu anlamış oldum. Cevapları ve tavsiyeleri için herkese sonsuz teşekkürler. |
Ryzen 5 5600x işlemcim çok ısınıyor (2. sayfa)
-
-
Kardeş aklı başında kimse termal macun yenilemeyi tavsiye etmemiş. senin şu yazıyı okuduktan sonra 2 saat tam yüke bindirdim işlemciyi 78 dereceyi geçmedi stok soğutucu. keşke bi termal macun deneseydin önce
-
İşlemciyi alalı 15-20 gün anca olmuştur. Zaten stok fanın üzerindekindekinden harici olarak zalmanın (farklı modelleri varsa modelini hatırlamıyorum) termal macunundan da sürerek öyle takmıştım işlemciyi. Ben hiç test yapmadım açıkçası fakat 1080p monitör kullandığım için işlemci belki daha fazla kullanılıyordur ondan dolayı daha yüksek değerleri görmüş olabilirim.
-
Amd işlemcilerin ısınmasındaki temel sebep anakartın işlemciye fazla voltaj vermesi. İnternette biraz araştırma yap sistemine uygun işlemci frekansını ve voltajı ayarla keyfine bak. Sıcaklık değerlerin 60 65 e sabitlenecektir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Artık soğutucuyu aldım ve kurulumunu yaptım zaten ama yine de tavsiyeniz için teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: ilelliusArtık soğutucuyu aldım ve kurulumunu yaptım zaten ama yine de tavsiyeniz için teşekkürler
Soğutucu da illa etkiler ama voltaj ayarını yap sıcaklık en az 10 derece daha düşecek ve ısı dalgalanmaları neredeyse hiç olmayacak :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 1 Mart 2021; 1:8:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle maalesef ikisininde bir farkı yok AMD’de eski Intel’in yerine geçse tekel olacaktı yine bir şey değişmeyecekti günümüzde fiyatları uçurduğu gibi.quote:
Orijinalden alıntı: Lorenzo__
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster -
Tam olarak söylediğiniz gibi forum kullanıcı profili şuanda ne eksik ne fazla hatta o kadar saçma sapan bir durum ki hayatında Ryzen işlemci kullanmamış veya ilk sistemini Ryzen olarak kurmuş fakat Intel işlemci kullanmamış insanlar bile Intel’i gömüp AMD’yi yere göğe sığdıramıyor AMD’nin bu fiyatlarına tepki göstermiyor.Intelin yeni işlemcilerinin haberi yapılıyor bakıyorum her seferinde altta en az bir kişi “AMD olmasa hala 4 çekirdek işlemci kullanıyorduk” yazmış kardeşim tamamda AMD’nin eksik kalır yanı yok adamlarında tekel olunca ne yapacakları ortada hayatı toz pembe sanıyorlar koca firma karına bakmayacakta sizin dostluğunuzu yapacak öyle mi.quote:
Orijinalden alıntı: Lorenzo__
Bu mesaj silindi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X