presonus eris 4.5 vs 3.5 bt
Merhabalar. Bilgisayarıma yeni bir hoparlör almak istiyorum ve bunun için bir süredir araştırma yapıyorum. Son zamanlarda instagramda insanların evlerinde yapmış olduğu bilgisayar sistemlerini ve masanın üzerindeki dizaynlarına göz gezdirirken presonus adlı markanın hoparlörleri dikkatimi çekti. Ufak çaplı bir araştırma yaptığımda bunların referans hoparlörler olduğunu ve sesi olduğu gibi verebildiğini öğrendim. Ben sesi olduğu gibi almamı gerektirecek özel bir iş ile ilgilenmiyorum. Genellikle müzik dinliyorum, film izliyorum ya da oyun oynuyorum. Sizce bu şekilde bir kullanıcı iken böyle bir hoparlör yanlış bir tercih mi olur ? ya da böyle bir hoparlör tercih edebilirsem de presonus eris 4.5 mu almalıyım yoksa presonus eris 3.5 bt yi mi tercih etmeliyim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Ayrıca kısa bir not ekleyeyim bunlar haricinde önerebileceğiniz 2000 lirayı pek geçmeyecek şekilde başka bir cihaz var ise onlara da bakmak çok isterim.
Ryzen 5 5600x işlemcim çok ısınıyor
Merhabalar ekran kartımı güncelledikten sonra işlemcim yetersiz geldiği için işlemcimi 5600x ile güncelledim ve yanında gelen stok fanı ile kullanıyorum. Fakat kafama takılan bir soru var. Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint oyununu oynarken işlemcimin sıcaklığı yeri geldiği zaman 87 hatta 89 derecelere kadar çıkıyor. Rocket League oynarken 70 derecelere PUBG oynarken 83-85 derecelere çıkıyor. Bulunduğum odanın sıcaklığı ise 15 derece falandır. Aklıma takılan soru ise ortam sıcaklığı bu derecelerde iken bile bu sıcaklıklara çıkıyor ise yaz sıcaklarında işlemcide herhangi bir problem olur mu? Bu işlemci için mutlaka bir sıvı soğutma ya da kule tipi soğutma gerekli midir ? Ayrıca bir not düşeyim kasanın yan tarafındaki camı çıkardığımda sıcaklık oyunda en çok işlemci kullanılan yerde bile 80 dereceyi görüyor fakat aşırı derecede tozlandığı için kasanın yan camı açık şekilde kullanmak istemiyorum.
Sistemim:
Anakart: MSI B450 Gaming Plus AMD B450
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600x
Ekran Kartı: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x16GB) DDR4 3000MHz C15
HDD: WD Blue WD10EZEX 1TB Sata3 7200 Rpm
SSD: Samsung 970 EVO 250GB 3400MB/1500MB/s NVMe M2
PSU: Corsair VS Serisi VS650 CP-9020098-EU 650Watt 80+
Kasa: Gamepower Eos Gaming Mid ATX Kasa
Fanlar: 4x GamePower Silence ARGB 12cm Kasa Fanı
Ekran kartım tam performansta çalışmıyor
Merhabalar yıllarca msi gtx 1060 6gb kullandıktan sonra güncellemek adına bir msi rtx 2070 super gaming x trio ekran kartı aldım. Fakat ekran kartım PUBG'de %40 yükte çalışıyor işlemcim ise yine aynı şekilde %40 larda geziyor. GTA 5 Online ya da Crysis Remastered gibi oyunlara girdiğim zaman ise yine aynı şekilde en yüksek ayarlarda oynamama rağmen %50 yükü geçmiyor. Aynı sistemin videolarını izlediğim fps değerlerinin yanından bile geçmiyor arada en az 30 fps fark oluyor. Bazı başlıklar altında nvidia denetim masası 3d ayarlarından tam performans seçeneğini işaretleme ve düşey senkronizasyonun kapatılması yönünde önerilerde bulunulmuş fakat bunları denediğimde herhangi bir değişiklik olmadı. VSYNC kapalı şekilde oynuyorum ve ayrıca 1080p de oynuyorum. Bu sorunu yaşayıp çözmüş olan birisi çıkar ve yardım ederse çok minnettar olurum.
Sistemim:
Anakart: MSI B450 Gaming Plus AMD B450
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ekran Kartı: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
HDD: WD Blue WD10EZEX 1TB Sata3 7200 Rpm
SSD: Samsung 970 EVO 250GB 3400MB/1500MB/s NVMe M2
PSU: Corsair VS Serisi VS650 CP-9020098-EU 650Watt 80+
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.376 (Bu ay: 45)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware