Şimdi Ara

Ekran kartım tam performansta çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yıllarca msi gtx 1060 6gb kullandıktan sonra güncellemek adına bir msi rtx 2070 super gaming x trio ekran kartı aldım. Fakat ekran kartım PUBG'de %40 yükte çalışıyor işlemcim ise yine aynı şekilde %40 larda geziyor. GTA 5 Online ya da Crysis Remastered gibi oyunlara girdiğim zaman ise yine aynı şekilde en yüksek ayarlarda oynamama rağmen %50 yükü geçmiyor. Aynı sistemin videolarını izlediğim fps değerlerinin yanından bile geçmiyor arada en az 30 fps fark oluyor. Bazı başlıklar altında nvidia denetim masası 3d ayarlarından tam performans seçeneğini işaretleme ve düşey senkronizasyonun kapatılması yönünde önerilerde bulunulmuş fakat bunları denediğimde herhangi bir değişiklik olmadı. VSYNC kapalı şekilde oynuyorum ve ayrıca 1080p de oynuyorum. Bu sorunu yaşayıp çözmüş olan birisi çıkar ve yardım ederse çok minnettar olurum.

Sistemim:

Anakart: MSI B450 Gaming Plus AMD B450

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600

Ekran Kartı: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio

RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15

HDD: WD Blue WD10EZEX 1TB Sata3 7200 Rpm

SSD: Samsung 970 EVO 250GB 3400MB/1500MB/s NVMe M2

PSU: Corsair VS Serisi VS650 CP-9020098-EU 650Watt 80+

• Mllet r5 3600 ile rtx 2060'tan tam performance alamıyorum, diye konu açıyor, sen r5 2600 ile 2070super'mi besleyecexin.  

https://forum.donanimhaber.com/asus-rtx-2060-6gb-0c-gpu-kullanim-yuzdesi-dusuklugu-acil-yardim-sistemi-yeni-topladim-1-haftalik--147378277

• Aslında darboğaz olabileceği ile alakalı yazılar görmüştüm fakat GPU kullanımı %50 lerde gezerken CPU kullanımı %40 larda gezince darboğaz olup olmadığından emin olamadım açıkçası. İşlemcimi 5600x ile güncelleyince bu problemin çözüleceği garanti ise 5600x almayı planlıyorum fakat işlemciyi aldıktan sonra da problemin devam edebilme ihtimali var ise diye endişeleniyorum.

• İşlemci + tek kanal (1x16gb) ram darboğazı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek grafiklerde o kadar darboğaz yememen lazım. Sorun tek kanal ramde.

• 1080p'de tek kanal ram ve 2600 ile çok da bir şey beklemeyin bence. Tam performans istiyorsanız 5600x alabilirsiniz.

• R5 2600 da 4.2 ghz'e overclock edersen soğutucunu değiştirip videoda görüldüğü üzere çoğu oyunda tam besleyebilirsin ( . Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi kesinlikle 2 adet ram olması lazım, 16 gb ram i satıp 8+8 almanı öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlginiz ve verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Öncelikli olarak 5600x siparişi verip ardından da hızlı bir şekilde ramleri çift kanal yapacağım.

• ilellius kullanıcısına yanıt
    Ram banko ihtiyacınız önce ramleri değiştirin bence. Ram değişiminden sonra 2600 performansı sizi kesmez ise o zaman yeni işlemci masrafı yaparsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Ram banko ihtiyacınız önce ramleri değiştirin bence. Ram değişiminden sonra 2600 performansı sizi kesmez ise o zaman yeni işlemci masrafı yaparsınız

Teşekkür ederim bugün rami satışa koydum satılır satılmaz daha yüksek mhz değerine sahip dual channel 8+8 ramler ile güncelleyeceğim. Eğer dediğiniz gibi ram güncellemesi değerlerimi en azından biraz normale döndürür ise gerçekten çok sevineceğim.

• Arkadaşlar tekrardan merhaba. Aynı problemi yaşayabilecek arkadaşlar adına yaşadığım gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedim. Söylediğiniz gibi öncelikle aynı ramden 1 tane daha alarak ramleri dual yaptım ve 128 bit üzerinden haberleşmeyi sağladım. Bu güncellemeden sonra ekran kartı kullanım oranı %40'lardan %60'lara yükseldi fakat yine tatmin edici sonuçlar alamadım. Daha sonra işlemcimi ryzen 5 5600x ile güncelleyince bütün problemlerime çözüm oldu. Konunun başında bahsettiğim herhangi bir oyuna girdiğimde daha önceden aldığım fpslerin 2 hatta 3 katını almaya başladım ve % kullanım oranları %95'in altına düşmemeye başladı. Yardımcı olan arkadaşlara tekrardan çok teşekkürler.

• Stok 2600 2060 bile besleyemiyor bazı yerlerde o kartı hiç beslemez en mantıklısı 5600x gibi görünüyor mantıklı olanı yapmışsınız.2600 giriş seviyesi işlemci artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.