Merhabalar. Bilgisayarıma yeni bir hoparlör almak istiyorum ve bunun için bir süredir araştırma yapıyorum. Son zamanlarda instagramda insanların evlerinde yapmış olduğu bilgisayar sistemlerini ve masanın üzerindeki dizaynlarına göz gezdirirken presonus adlı markanın hoparlörleri dikkatimi çekti. Ufak çaplı bir araştırma yaptığımda bunların referans hoparlörler olduğunu ve sesi olduğu gibi verebildiğini öğrendim. Ben sesi olduğu gibi almamı gerektirecek özel bir iş ile ilgilenmiyorum. Genellikle müzik dinliyorum, film izliyorum ya da oyun oynuyorum. Sizce bu şekilde bir kullanıcı iken böyle bir hoparlör yanlış bir tercih mi olur ? ya da böyle bir hoparlör tercih edebilirsem de presonus eris 4.5 mu almalıyım yoksa presonus eris 3.5 bt yi mi tercih etmeliyim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Ayrıca kısa bir not ekleyeyim bunlar haricinde önerebileceğiniz 2000 lirayı pek geçmeyecek şekilde başka bir cihaz var ise onlara da bakmak çok isterim. |
presonus eris 4.5 vs 3.5 bt
-
-
Normal bir kullanıcı iseniz stüdyo monitör kullanmanıza gerek yok. Özellikle oyunlarda ve filmlerde daha çok ses efektlerinden zevk almak isteyecekseniz bunlar biraz gereksiz kalıyor. Presonus yerine yine bu tarz stüdyo monitör olarak Edifier R1280 önerebilirim, BT modeli de var. Bu da stüdyo monitör diye geçiyor ama biraz daha multimedya ağırlıklı. Bass seviyesi Presonus'a göre biraz daha müzik dinlerken tat veriyor. İkisi arasındaki farkı şu videodan inceleyebilirsiniz. Edifier'ın fiyatının 1500₺'den fazla olmaması lazım. Fazlaysa da almayın fırsatçılık yapıyorlardır. BTsiz modeli 90€ çünkü.
-
Merhaba. Öncelikle öneriniz için çok teşekkür ederim. Attığınız videoda Edifier R1280T'nin performansı beni gerçekten memnun etti. Fakat şöyle bir durum var şuan en ucuz 2432 liraya amazonda satılıyor olarak gördüm. Sanırım stokla alakalı bir problemden dolayı fiyat bu seviyelerde. 2500 liralara çıkmak şuan benim için pek mümkün değil açıkçası. Fiyat ile alakalı bir değişim olursa ve söylediğiniz fiyatlara satışa sunulur ise tercih edebilirim. Bluetooth çok önemli değil, genel olarak bilgisayarda kullanacağım. Zaten presonus eris 4.5 alacak olsaydım da bluetoothsuz modelini tercih edecektim bluetooth olanı 3000 lira civarında. 3.5bt modeli 1500 lira civarında şuanda. Acaba edifier yerine onu tercih edersem edifierde aldığım keyiften ne kadar bir kayıp yaşarım ?
-
1280 DBs alabilirsiniz 1900 liraya.
Kendi sitesinde de 1800'e satıyorlar.
https://edifierturkiye.com/aktif-hoparlor?product_id=313
Bu modelde fazladan optik giriş ve Bluetooth 5.0 da var. Değip değmeyeceği size kalmış.
Ben de sizin gibi epey araştırdım ama şimdilik bir stereo sistem kurmakla böyle bir set almak konusunda kararsız kaldım. Biraz daha beklemeye karar verdim.
-
Eris 3.5 biraz daha küçük kalıyor aslında. Buna bağlı olarak oda küçük değilse ve odayı sesle doldurmak isterseniz biraz zayıf kalabilir. Bir de Eris 3.5 ve 4.5'ta bass portu arkada. Bu da duvara çok yakın konumlandıramamanıza sebep olur. Eris 3.5 aldığınızda alacağınız keyif de bence müzikte eğer düz bir eq ayarı seviyorsanız sorun olmaz ama oyun ve filmlerde bassın çok olmaması biraz keyfinizi azaltabilir. Bir de 3.5 zaten boyut olarak da küçük olduğu için bass anlamında etkinliği biraz daha az olacaktır. Arkadaşın attığı linklerdeki fiyat gayet iyi bence stok durumu düşünülünce.
-
öneriniz için teşekkür ederim. Bende aynı kararsızlıkları yaşıyorum. Göndermiş olduğunuz hoparlör özellikleri açısından bayağı ilgimi çekti. İyice inceleyip en doğru kararı vermek istiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X