Şimdi Ara

Ryzen 5 ve RX 480'li SİSTEM TOPLADIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bazı parçaları hazır, sistem topladım ama işlemciden yana kararımı veremedim. Anakart ile uyumlu bir ryzen işlemci alacağım ama hangisi olmalı karar veremedim.

Sistem:
    sapphire rx 480 nitro 8gb Ekran Kartı (Alındı)
    Asus Prime b350m Anakart (Alındı)
    Corsair Vengance Lpx 16 Gb 2400 Mhz (Alındı)
    Samsung Evo 850 250 Gb (Alındı)
    wd black 1tb 7200rpm sata 3.0 64mb 3.5 sabit disk (Alındı)
    Zalman z3 Plus 600le psu kasa (yarın almış olurum)

Uzun vade amaçlı topladığım sistemdir arkadaşlar. Şimdi İşlemci ve monitör kaldı.

Monitör için 144hz monitör düşünüyorum 2. el olabilir bilmiyorum.

En önemlisi benim için 'işlemci seçimi''. Çünkü hem overclock hem de anakart için xfr olan x serisimi almalıyım karar veremedim. Anakart destekler mi onu da bilmiyorum ama xfr yok diye biliyorum. o yüzden uzun vadede ryzen 1600'ü düşünüyorum (Gelecekte ekran kartını değiştiğimde darboğaz sıkıntısı yaşamamak için).

Her türlü yoruma açığım. Ekran kartı, ram, anakart, olsun hepsi.

Şimdiden Teşekkürler.

• 1600 diyorum. Almışken 6 çekirdek olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • X olmayan modellerde XFR yok ancak R5 1600 ideal olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

Hayır hocam bütün RYZEN'lerde XFR var.
    https://forum.donanimhaber.com/bilgilendirme-xfr-tum-ryzen-islemcilerde-mevcut--125428412

Pazarlama stratejisinin kurbanı olduk desenize.

Düzeltme için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• XFR B350'de de desteklenir ancak x370 faz farkından bir tık altında kalır. Yani dilerseniz 1600x de alabilirsiniz

Ram konusunda gelince, en azından şu aşamada "Ryzen'ın ram'den frekansından çok etkilendiğini" biliyoruz, 3000'lere çıkabilseydiniz daha sağlıklı olabilirdi

Sonuç:

1600 al geç
  • 144hz monitör fazla kaçar.75hz freesync monitör al.
  • ne demek hocam bunu hep yapıyor firmalar
  • teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için yalnız xfr olayı biraz karıştı. X serisinin bir farkı yok mu peki? benim aldığım anakartta xfr'li oc yi kullanamıyorum diye biliyorum. izlediğim videolarda ise ram etkisi nedense fazla göremedim. Ne gibi etki yapıyor Mhz nin yüksek olması ryzen de.

monitör için ise csgo tarzı eski oyunlarda oynadığım için 144hz düşünüyorum. yalnız Aoc 24 inch 75 hz freesync monitörünüde çok beğendim ama dediğim gibi akıcılık olması daha iyi bu konudan dolayı kararsız kaldım.
  • hız önemli

7600k kral f/p

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 Çekirdek 1500x, 6 çekirdek 1600 çok tatlı R5'lerde.
  • sen işlemciye o.c yapacaksan xfrın zaten bir anlamı kalmıyor

xfr oc yapılmayan cpuda 100 veya 200 mhz artıs yapıyor o kadar(oda sadece 2 cekirdek yukteyken)
  • emirsultan E kullanıcısına yanıt
    Monitör için 144hz'lik bir monitör fps türünde oyunlarda bir avantaj sağlayacaktır lakin ekran kartınızında desteklediği ölçüde unutmayın.İndirimde bulursanız 144hz'lik bir monitör alırsınız bekleyin indirimi sadece.1600 ile 1600x arasında dağlar kadar performans olmasını beklemeyin.1600 modeli xfr ile bir tık artabilir hz değeri 1600x ise bir tık daha fazladır ama bence o paraya değmez.1600 alın geçin.
    Ram Mhz değerinin yüksek olması oyunlarda çok fazla bir fps etkisi yaratmaz ama konu render ,editleme kısmına geldiğinde o zaman farkı hissedersiniz.Amaç oyunsa çok yüksek Mhz'lere yönelmeyin fiyata uygun gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheare78

Monitör için 144hz'lik bir monitör fps türünde oyunlarda bir avantaj sağlayacaktır lakin ekran kartınızında desteklediği ölçüde unutmayın.İndirimde bulursanız 144hz'lik bir monitör alırsınız bekleyin indirimi sadece.1600 ile 1600x arasında dağlar kadar performans olmasını beklemeyin.1600 modeli xfr ile bir tık artabilir hz değeri 1600x ise bir tık daha fazladır ama bence o paraya değmez.1600 alın geçin.
    Ram Mhz değerinin yüksek olması oyunlarda çok fazla bir fps etkisi yaratmaz ama konu render ,editleme kısmına geldiğinde o zaman farkı hissedersiniz.Amaç oyunsa çok yüksek Mhz'lere yönelmeyin fiyata uygun gidin.

Teşekkürler hocam ryzen da ram MHz çok önemli diyenler var ama fazla bir etki görmedim inceleme videolarinda. Monitör için 144hz istememin sebebi ise bazen eski ve rx 480 ile yüksek FPS alacağımdan düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.