< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ryzen 5600 (non x) yükte 88 derecede kapanıyor. İade mi edeyim ? RTX 3090 (2. sayfa)
-
-
Eski amd 2600 işlemciyi tekrardan taktım. XMP ayarını yaptım. Sorun çözülmüş görünüyor. Saatlerce Assasins Creed Odysse oynuyorum sistem kapanmadı. Torture testleri de yaptım başarılı geçti. 4k da ekran kartını tam yüke de soktum. Yeni işlemci sipariş edeceğim elimdekini iade edeceğim. Yeni işlemciyi takınca test sonuçlarını paylaşırım. Sorun çıkaran tek parça işlemci gibi duruyor.
-
O zaman işlemci arızalı değişim iste iade edip tekrar sipariş verme bence
-
Çift fan pek bir etki yapmıyor.. bilgi olması açısından paylaşıyorum..
Odin HardwareyoutubeDoes it worth adding second fan in CPU air cooler ? Tested versus single fan setup, ryzen 5900x. Test system details Room ambient Temp - 28-29 degrees CPU - AMD ryzen 9 5900x stock speed CPU Cooler - cooler master hyper 212 black fan RGB GPU - https://www.asus.com/my/Motherboards-Components/Graphics-Cards/ASUS/RX6700XT-12G/ Motherboard - Asus x570 tuf gaming Memory - Gskill ripjaws v 3600mhz 2x8gb (16-16-16-36) CASE - Inwin 303 ATX Power - Antec neo 650 watts power supply SSD/Nvme - WD SN550 1TB NVMe , HDD - 2TB seagate 7200 rpm OS - Windows 10 pro OS build 21H1 Monitor - Benq (pd27q 1440p), acer cb281 vmreviews vmreview80@gmail.comhttps://www.youtube.com/watch?v=GHlQ1yqRFno&ab_channel=OdinHardware -
İşlemciyi iade ettim. Yeni işlemci sipariş ettim. 5800x3d aldım. Sistemi zorlayan BF5 tekrar girdim. Daha 2 dk bile olmadı ki sistem kendini kapattı. Şimdi Power'ı iade edeceğim. Power nasıl yetmez anlamış değilim. 850 Watt yetmesi lazım. Belki arızalıdır.
Ryzen 2600 max 50 watt çektiği için sistem kapanmıyordu sanırım. Daha çok güç çeken bir işlemci takınca sistem kapanıyor.
-
Gücü MSI afterburner uygulamasından %60 lara indirdim. Çekilen gücü kontrol ettim. 200watt geçmedi fps düştü GPU %50 lerde çalıştı. Yine sistem kendini kapattı.
-
750W PSU da kapanmıyor 105W 5800X Corsair Rm750 , 5800X3D de 105W sizin PSU da sıkıntı var.
-
Yeni testler yaptık.
High Power 600 Watt power sağlam olan eski PSU'yu tekradan taktık. 850w MSI PSU iade için söktük.
58003xd ve 3090 takılı sistemde ekran kartının MSI afterburner'dan gücünü 60 lara kadar limitledim. Tekrar kapandı. Gücü en dibe kadar limitledim oyunlarda %50 hızda çalışıyordu yine attı. Frekansları da güçle beraber en dibe çektim yine kapandı. Ekran kartı çok mu güç çekiyor diye düşünüp HW monitörden izledik 150-200 TDP çektiğini gördük. Belki Power yetmedi diye düşünüp yanda bekleyen eski GTX 1070 ekran kartını taktık.
Sürekli sistemi kapatan oyun Assasins Creed Odysee açtık. Yine kapandı.
Sistemi 5800x3d gelene kadar eski Ryzen 2600 ile 3090 takılı full ayarlarda ekran kartı O.C açık şekilde sorunsuz kullanıyordum. Power yetmiyor olamaz. Ryzen 5600 işlemciyle de kapatıyordu iade edip 58003xd aldım kapanma devam. Ekran kartını 1070 ile değiştirdim kapanma devam. Sistemi 850 Watt gold MSI ile ve High Power 600 W ile takılı denedim yine kapanma devam.
Sadece sistem Ryzen 2600 ile oyunlarda takılsa da stabil çalıştı. Sorun anakart gibi.
Yeni sürüm işlemcileri takınca yükte kapanıyor. BİOS güncellemesini de yapmıştım, driverları da indirmiştim. Yeni anakart almayı düşünüyorum.
Fikirlerinizi alırım. Anakart tavsiyelerinizi alırım.
-
Hocam size son bir öneri yapabilirm.benzer bir sorunu uzun süre yaşadım ve sizin gibi denemediğim yol kalmamıştı en son çare alakasız gibi gözuksede pc power kablosunu 3 lü bir pirizden deyilde direk tek başına prize takmakla 1yıllık soruna çözüm bulmuştum.bir deneyin belki sizdede işe yarar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haydaa o zaman iş anakarta dönmüş ilginç 2600 işlemci neden çalışıyor ki
-
Onu da denedim. 600W power 5800x3d ve 1070 takılı sistemde gücü doğrudan prizden aldım. Sistem 2 dk sonra assassins creed odysee de kapandı.
-
Hocam sıkıntılı bir süreç.ben 1 sene uğraştım.tüm testlerde sorunsuz geçerken oyunun ilk 10 dakikasında reset atıyordu pc.sizde işe yaramamış bir arkadaşınızdan filan geçici bir psu bulup deneseniz anakartdan önce psu yu bir denemekde fayda var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154551080
Burada sorunun powerdan kaynaklandığını düşündüğümü ama buna şaşırdığımı, anakart ihtimalini de göz önünde bulundurmanızı söylemiştim. Tüm bileşenler değişerek test edildiğine göre elde kalan sonuç anakart sorunu gibi görünmekte.
-
Asus prime x570-p anakart aldım sorun çözüldü. Sadece işlemci bazı oyunlarda 91 dereceye kadar ısınıyor.
-
5800x3d işlemci sıcak bir işlemci pbo 2 tuner ile undervolt yap tavsiyem. bende kullanıyorum ama o işlemci stock fan ile soğutamazsın.. en güzeli pbo 2 kullan...
githubHow-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tuner/README.md at main · PrimeO7/How-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tunerhttps://github.com/PrimeO7/How-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tuner/blob/main/README.md -
Konudaki işlemci 5600 yalnız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 22 Aralık 2022; 18:40:15 > -
asrock anakarttan sonrasını okumadım
-
okuman yazman var mı adam sonrasında değiştirdi işlemciyi. ayar vereyim derken ayarı yedin.
-
Ne ayar vereyim sana sen kimsin de senden ayar yiyelim? ben sonradan işlemci değiştirdiğini yazdığını okumadım anakart değiştirdim düzeldi yazmış onu gördüm artistliğin gereği yok blok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Aralık 2022; 2:1:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X