Şimdi Ara

RYZEN 5600X ; %13 DAHA YÜKSEK OYUN PERFORMANSI İÇİN %100 DAHA FAZLA PARA? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
2
Favori
13.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ryzen çıkana kadar intelin kesin üstünlük sağladığı core i döneminde intel çok daha kötü fiyat politikaları uyguladı. ama böyle başlıklara pek alışmadık. dh ahali daha böyle çok başlık görecek ama ryzen 5000 serisi kapışılan işlemci olmaya devam edecektir. çünkü ryzen 5000 serisi inteli fena ezdi.

işlemcilerin kaç paraya bulunabildiği an ve an değişir. ram overclockuda işlemci overclockuda şartlara göre değişir. sağlam referansa ve overclocksuz değerlere bakarım.

RYZEN 5600X ; %13 DAHA YÜKSEK OYUN PERFORMANSI İÇİN %100 DAHA FAZLA PARA?

bir önceki amiral gemisi gpu yu 10900k dan iyi beslemiş. hadi onların farklı bir segment olduğunu düşünelim eee i7 ve i5 den bariz iyi beslemiş. 4000 ve üzeri hızlarda ram kullanabileceğim anakartları cpu overclock yapabileceğim anakartları 500 tl daha ucuz. rakip intel modellerin çoğunda fan yok bunda fan var.

• Intel işlemciler RDR 2 ve AC Origins gibi açık dünya oyunlarında da kötü performans sergiliyor, RDR 2'de 10600K 1% 0.1% low'da ne yapmış öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Kasım 2020; 15:47:46 >
  • Ayni islemciler icin hem Z390 hem Z490 alan bir kismi yakinda Z590 da alacak olan birkac kisi Amd yi elestiriyor.
    Bunlardan biri de benim hem Z390 hem B460 aldim.

Pci 3.0 destekli Z490 lari ve 125W Cpu lari ile Amd elestiriyor.
    4700TL 12 24 5900X, 3800 TL 125W 10700K

Haydi kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 14 Kasım 2020; 15:54:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasıl bi konudur arkadaş ? Paramızla rezil olmayalım diye araştırmaya çıkmışız, bilgi almak amaçlı 5600x konusuna giriyoruz, bir de ne görelim :O insanlar kavgaya tutuşmuş birbirini yalancılıkla bokla püsürükle suçluyor. Amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi arkadaşlar ?

• ash2ash dust2dust kullanıcısına yanıt

5600x 3000 tl den fazlaysa kazıktır aklında bulunsunRYZEN 5600X ; %13 DAHA YÜKSEK OYUN PERFORMANSI İÇİN %100 DAHA FAZLA PARA?  he paraya takılmam dersen al güle güle kullanRYZEN 5600X ; %13 DAHA YÜKSEK OYUN PERFORMANSI İÇİN %100 DAHA FAZLA PARA? 

• Hocam valla bir konu açtım, fiikir beyan ettim bir sürü hakaret yedim, neyse önemli değil.

10400f 1300 TL civarı fiyatı var, 5600x 2950 TL civarı.

aradaki fiyat farkına sonra da performans farkına bakın kendiniz en iyi kararı verirsiniz.

Net söyleyeceğim konu ise r5 3600 tercih etmeyin, çünkü 10400f ile aynı performansı veriyor ve daha pahalı.

Bir de 11. nesil performans artışı ile alakalı veriler gelmeye başladı, 11400 5600x arasında olursa da çok düşük fark olacak gibi.

Malum z490 anakart ile bu işlemciler kullanılabilir.

Saygılar.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

%13 daha yavaş 10400f ile şunu yap da bi görelim şeklini.

https://forum.donanimhaber.com/silinsin--147174256

• Ben 5600x çok ısınıyor demedim, 5600x yavaş da demedim, 10400 daha hızlı hiç demedim hocam, bravo güle güle kullanmaya devam edin.

1300 TL lik işlemci ile 3000 TL lik işlemci arasında sidik yarışına girecek halim yok.

şekil yapacak bir durum da yok, altı üstü iki üç yıl içinde eskiyecek, para ile satın alınabilen silikon parçaları bunlar.

İki işlemcinin de fiyatı belli, oyun performans farkları da ortada.

kullanıcı bütçesi, kullandığı ekran kartı, monitör ve oynadığı oyunlara göre bakar karar verir.

• CrossoverKing C kullanıcısına yanıt

keyifli bir ironi yapmışsınız :)

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

iki üç kelime sonrasını okumadım ama ben de 10400f ısınıyor demedim yarı hızına düşür de bi x3 2.2 ghz stokla aynı fps'yi al 2080 gibi karttan dedim daha konu okumayı bilmiyorsunuz pabuç kadar dil.

ikimizin de 6 atlı araba kullanması aramızda %13 fark olduğunu göstermez ben o atların üçünü söksem de aynı hızda gidiyorum çünkü Arap benim atlarım seninkiler gibi sütçü beygiri değil 7nm iki kat transistör farkı var iki tane 10400kf çıkar içinden.sitelerde bu testi 15km ile bunu 20 km ile gidiyoruz diye senin sütçü beygirlerine göre yaparlarsa tabi %13 fark çıkar.nette test sitelerinden okumakla adam olunsaydı herkes master yapıyordu burada tamam mı koç.. %13'muş RYZEN 5600X ; %13 DAHA YÜKSEK OYUN PERFORMANSI İÇİN %100 DAHA FAZLA PARA? 

• CrossoverKing C kullanıcısına yanıt

son mesajların hep senin olunca valla tahmin ettim dedim ki bu bebe intelde bütün hayallerini yıkınca kesin peşimde gezip beni kötülüyor alıntı bile yapamıyor.ben takip etmem kim ne demiş diye ama gözüme girdi artık bu başlıkta.bu yaptığın senin karakterini gösterir çünkü bir parmağı ile bir şey gösteren 3 parmağıyla kendini gösterir inanmıyorsan avucunu aç bak.gaylar gaylar diyenler hep gizli gay çıkıyor.yolsuzluk yolsuzluk diyenleri gördük işte bu yüzden.bloklamayayım da açtığı başlıkları göreyim dalayım dedim diye düşündüysen yanılıyorsun önemsememişim ama al blokladım aç istediğin intel başlığını bakalım eline ne geçecek?

• @Wilson Fisk

öncelikle ne kadar adam olduğuma sen karar verecek değilsin, adamlık burada yazıp çizmekle oluyor sanıyorsun gördüğüm, öyle olsa sen olurdun, hiç tanımadığın bir insana hakaret etmezdin.

evet konunu okumadım...

"yapta görelim şeklini" cümlesini kuracak seviyede birinin konusuna girip okumam, senin doktora tezi seviyesinde, müthiş bilgiler saçan ve insanlık için mihenk taşı olan konunu da açmaya dahi tenezzül etmedim.

bu konu içinde laf atmasan cevap da yazmazdım.

şahane, muhteşem, olağanüstü , yıldızlar ötesinden gelen işlemcin ile ne haltlar yediğin beni zerre ilgilendirmiyor, hayatın boyu cpu mastürbasyonu yapmaya devam edebilirsin istersen.

ama üslubun şaşırttı beni, seviyen ne kadar düşükmüş hayret, kullandığın sahibi olman gereken ürün senin sahibin olmuş, sahibini yüceltmek için etrafa kızgınlık içinde salya sümük sıçratıyorsun.

sana "KOÇ" bile demiyorum, malum sevimli ve yararlı hayvanlar, kendi çukurunda eşelenmeye devam et...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 28 Aralık 2020; 16:21:34 >

• 3600 elimde mevcut ? Bu seriden geçenler veya geçmiş olanlar değer mi sizce ?  Rog strix b550-f gaming anakartım mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeçerkenUğradı -- 26 Ocak 2021; 3:56:30 >
  • 5600x e geçtik bakalım..

RYZEN 5600X ; %13 DAHA YÜKSEK OYUN PERFORMANSI İÇİN %100 DAHA FAZLA PARA?
  • !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt

Güzel sistem, hayırlı olsun. Fakat o Akasa Viper fanlar çok kafa ütüler..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.