iki gün önce işlemcimi değiştirdim ve kule tipi soğutma vardı.Sıvı soğutmaya geçeceğim 360 bakıyordum ama bu da gözüme çarptı.Sonuçlara paylaşırsanız sevinirim Takipteyim |
Ryzen 5800x için soğutucu önerisi? (3. sayfa)
-
-
Kasama büyük geldi iade etmek zorunda kaldım cidden fanlar çok kalın anakarta ram takmamı engelliyordu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arctic soğutucular radyator çok kalın gerçekten. Ben yeni topladığım sistemde 240'lığı kıl payı sığdırabilicem.
-
Evet Arcticler çok kalın.Muhtemelen benim kasayı da(Dark Guardian) sığmayacak.Yine en mantıklısı 360mm kasayı da değiştirecem.
-
Merak eden varsa msi mpg k240 taktım 5800x i gayet iyi soğutuyor.
-
5800x'e geçtim gerçekten denildiği kadar varmış. Soğutma sorunu yaşıyorum. Birde soğutucuya para vermek de istemiyorum. Isındığı kadar işe yarasa içim yanmayacak. 80-85 derece arasına geçici dalgalanmalarda sizce sorun olur mu?
---
CBP kapattım aşırı fark etti. Artık bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaidb -- 25 Kasım 2022; 20:13:32 > -
Hocam hangi soğutucu ile kullanıyorsunuz? Kasanızın havalandırılması kötüdür, soğutucunuz yetersizde olabilir. Ben sırf bu işlemci için hem artic 280mmlik sıvı soğutucu hemde corsair 5000d airflow kasa aldım. Sıcaklık sorunum vs olmadı, kasada 2 fan+2 tanede sıvı soğutucu fan olmasına rağmen. onun dışında gayet yeterli ve güçlü bir işlemci.Oyun için bunun üstü zaten gereksiz, ha yeni nesilleri geldi ama daha pahallıya gelecektir.
-
Hocam kasam dark guardian 8 adet fan var. Soğutucu snowman ama fanlarını değiştirdim sessiz ve güçlü fanlar taktım modellerini hatırlamıyorum tam. Kasam ve soğutucumdan memnunum. Oyunlarda sadece girip çıkarken vs 80-85 arasına yükseliyor. Onun dışında max 70-75 arası. Ama şuan CBP kapadım aynı oyun aynı ayarlarda sıcaklık 45 civarında. İlginç olan FPS'de hç düşüş yaşamadım. Ekran kartı zaten ısınmıyor sorun yok.
-
BEnde başlarda o soğutucu kullanıyordum, hangi stress testini yaparsam yapayım pc çöküyordu lakin oyunlarda, günlük kullanımda sıkıntı etmiyordu...
Bu işlemcide görüğüm şey 90 derece geldikten sonra orada kendini sabitliyor, sanırım ondan sonrası artması durumunda frekans düşüyor ya da ben 90 üstünü görmedim hiç. Anlık o sıcaklıklara çıkıp inmesi anlık yüksek güce giriyordur, ondan dolayıdır. stress testinde kısa sürede çıkıyor böyle.
-
arkadaşlar selam, açtığım konuda cevap alamadım buraya sormam daha doğru olacak sanırım.
5600 işlemcime kule tipi almayı düşünürken 1400 liraya h100x görüp aldım ancak detaylı bilgi bulamadım güncel olarak.
Daha önce kullanmış olduğum Arctic Freezer 34 DUO almayı düşünüyordum hatta 2 hafta önce 850 liraya vardı bugün itibariyle 1200 lira..
H100x için eski diyorlar, bir de uzun ömür olsun diye kule tipi istiyorum. Sizce iade etmeli miyim? Bi kaç yüz daha altına arctic alabilirim sonuçta?
-
5600 çok ısınan bir işlemci değil hocam bütçeye göre bence ikisi de olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X