Ryzen 5 1600 + gtx 1080 mi ryzen 7 1700 mi şu an son olarak neye karar verdik? Ryzen 5 ya da gtx 1060 da seçenekler arasında.
vatandaşın düşündüğü gibi ileriye dönük düşüncelerin varsa ve çok paran varsa 1700 değil 1800 işlemci al nasıl olsa 3 yıl sonra 2k ekran karı takarsın ( tabi 2k ekran kartından tam verim almak için anakartı da değiştirmek zorunda kalırsın ) tabi o zaman intel ve amd f16 gibi işlemciler çıkarmış olacak sen yine 1800 işlemci ile bile çağın gerisinde kalmış olacaksın
orta vardede 1600 işlemci alırsın işini görürsün adı üstünde iş bilgisayarı bu para kazanacak , parasını kazandığında ki 5 yıl sonra illa ki yetmez hale gelir 5 yıl sonra ki şartlar ile tekrar bi sistem kurarsın.
bu son cevap daha da yazmayacağım nokta
Belki konuyu açan bilgisayarı toplamıştır ama milleti yanlış ve gereksiz bilgilendirmelere karşı yazıyorum bunu.
Öncelikle iş için kullanılacağı ve hangi programlar için kullanılacağı açık olarak ifade edilmiş. Bahsedilen programlar çoklu çekirdek performansına bağlı programlardır.1700 işlemciye ihtiyacın olmadığı halde yazmış bir arkadaş bunu neye istinaden söylemiş bilmiyorum! 1700 yerine 1600 al diye diretmek yapılacak işte %20 verim kaybetmektir. Biri 12 çekirdek ile işlem yaparken biri 16 çekirdekle yapacak.
3dsmax ile uğraşan biri olarak diyorum ki ne kadar çok çekirdek o kadar iyi. Xeon işlemcileri biz 2 ghz ile babamızın hayrına alıp kullanmıyoruz. 1700 bu bütçeye en uygun işlemci.
Renderları GPU üzerinden değil de işlemciden alacaksanız ekran kartının viewportlar hariç bir işe yarayacağı yok. 1060 bu sisteme en yakışanı olcak. Oyun oynamakta isteseniz her türlü işinizi görür.
Sistem güzel her türlü 5 senesi var. İş için orta-orta üstü seviye bir sistem.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme