Şimdi Ara

RYZEN 7 1700 GTX 1060'LI SİSTEM TOPLAMA (5685 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İş amaçlı hazırladığım bu sistemi uzun araştırmalar sonucu, 3ds Max, Autocad, Photosop, Lumion, After Effects gibi programlar kullanmak üzere hazırladım.Çoklu çekirdekte ryzenin bu programlarda yakın fiyatlardaki intel işlemcilere göre daha etkili olduğunu öğrendim ve intel yerine ryzen sistem toplamaya karar verdim. Daha önce dizüstü bilgisayarlar kullandım ve bu bilgisayar iş için ilk masaüstü bilgisayarım olacak. Dolayısıyla sistem fiyatına mouse - klavye ve monitör de dahil etmek durumundaydım. Araştırma aşamasında edindiğim temel sayılabilecek bilgiler doğrultusunda dikkat ettiğim hususları anlatıp, aklıma takılanları sorup tavsiyelerinizi ve sistem hakkındaki görüşlerinizi almak isterim.

Amd Ryzen'de karar kıldıktan sonra amd uyumlu anakartın işlemcinin sunduğu ghz değerini karşılaması için mhz değerine, gb değerine ve overclock'a imkan tanımasına dikkat ettim. Ekran kartınının ise gb ve bit değerlerine ve nvidia cuda tabanlı gtx serisi olmasına dikkat ettim ve gtx 1060 serisi fiyat anlamında çıkabileceğim maksimum nokta olduğu için de ekran kartının markasına takılmadan gtx 1060 ve bit değeri en yüksek olan marka ve modeli seçtim. Ram'de gb değerine ve özellikle mhz değerinin yüksek olmasına, ssd hdd depolama ürünlerinde de fiyat performansı yorumları olumlu olan ürünleri seçtim. Güç kaynağını 80+ olmasına ve benzer sistemlerde 650 w kullanıldığını görüp 650w kapasitenin bu sisteme yetebileceğini düşündüm. Kasa am4 uyumlu ve fanlı, monitörün ekran kartı ve işlemcinin hakkını verecek "ıps" li olması ve çizim tasarım işleriyle ilgilendiğim için de klavye ve mouse'nin ergonomik olması ve ele oturmasına dikkat ettim. Sonuç olarak 5685 tl'lik bu sistemi elde ettim. Fiyatları, farklı farklı ama güvenilir sayılabilecek sitelerden en ekonomik olanlarını seçerek elde ettim. Bilgisayar donanımından anlamayan biriyim ve ihtiyaç doğduğu için 2 gün içinde internetten süzebildiğim bu bilgilerle bu kadar oldu. Aklıma takılan bazı hususları sizinle paylaşmak isterim. Umarım vereceğiniz cevaplar bu konuyla ilgilenen başka arkadaşlara da yardımcı olur.

1)Sistem bu haliyle beğendiniz mi?

2) İşlemcinin soğutucusu, kasanın fanları var ve ryzen 7'deki stok soğutucunun altında termal macun var. Bunlara rağmen sıvı soğutucu kullanmalı mıyım?

5)Sizce bu sistemle bu işleri yapacak biri olarak overclock yapmalı mıyım(overclock riskli diyenler var)

6) Güç kaynağı kullanmam şart mı?

7) Ekran kartı, ssd ve monitörde iki seçenek var. Sizce hangilerini seçmeliyim?

• İŞLEMCİ :
    RYZEN 7 Amd Ryzen 7 1700 3.7/3.0GHz 20MB AM4 65W 8 ÇEKİRDEK : 1325 TL
    • ANAKART :
    Asus PRIME B350-PLUS Amd B350 3200+MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart : 450 TL
    MSI AMD B350 PC MATE B350 DDR4 VGA GLAN AM4 M.2 SATA USB3.1 : 435 TL
    • EKRAN KARTI :
    GIGABYTE Nvidia 6GB GTX1060 WINDFORCE OC 6G 192 Bit GV-N1060WF2OC : 1320 TL
    Asus TURBO Nvidia GeForce GTX 1060 6GB 192Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı TURBO-GTX1060-6G : 1670 TL
    • RAM :
    CORSAIR VENGEANCE LPX RED 16GB (2x8GB) 3200Mhz DDR4 CL16 Pc Ram CMK16GX4M2B3200C16R 600 TL
    • SSD :
    SAMSUNG 850 EVO 250 GB SSD DISK MZ-75E250BW 390 TL
    CORSAIR Force LE 2.5 240GB SSD SATA3 560/530 CSSD-F240GBLEB : 390 TL
    • HDD :
    Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST1000DM010 200 TL
    • GÜÇ KAYNAĞI
    Corsair Builder VS650 650W 80+ Power Supply (CP-9020098-EU) 300 TL
    • KASA
    CORSACORSAIR Carbide Serisi SPEC-ALPHA 350 TL
    • MONİTÖR
    HP 24es 23.8" 7ms (Analog+HDMI) Full HD IPS Monitör T3M78AA 660 TL
    VIEWSONIC 21,5 " VX2276-Smhd 4 ms Full HD LED IPS 580 TLAOC i2369Vm 23" 5ms (Analog+2xHDMI+MHL+DisplayPort) Full HD IPS Led Monitör :
    650 TL
    • MOUSE KLAVYE
    • Microsoft M7J-00011 Wireless Desktop 2000 USB : 150 TL

• Ryzne 7 1700 gayet iyi
    anakart seçiminizi asus yada gigabayttan yapmanızlısınız bence.
    msi a çok yanaşmayın servis hizmeti konusunda tr de sabıkası var.

dünyada ençok satılan 3 anakart markası asus gigabayt asrock.
    gigabayt öneririm. çift bios özelliği çok iyi birşey. ryzenler geldiğinden beri sık sık güncelleme geliyor. çift bios özelliği önem kazanıyor benim gözümde.

1060 larda SLI desteği yok
    ama iyi karttır.
    tavsiyem 1070 yada 1080 almanız yönünde tabiki tek kart.

sdd olarak samsung 960 evo öneririm ben. 500gb olanı sanırım 200 küsür dolardı. render sürelerine etki eder.

genel olara ksisteminiz iyi gözüküyor.
    ram için seçtiğiniz anakartın uyumluluk listesine bakmanızı öneririm.

• Sağolun. Anakartı sanırım asus alacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç kaynağı kullanmam şart mi ? Nasıl bir sorudur bu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RASP kullanıcısına yanıt
    Bilgisayardan iyi anlamıyorum dediğimi belirtmiştim. Yani kullanmalı mıyım? Kullanmalı isem kaç W değerinde olmalı bu sistem için?

• Hocam çoklu program kullanımı için AMD Doğru karar

1700 işlemci için bana sorarsan 1700x almayacaksan 1700 e gerek yok boşuna fazla para vermiş olursun kapasitesini tam kullanmayacağın bir işlemciye

1600 veya 1600x tercihi fazlasıyla yeterli olur,

Anakart için bi tık yüksek anakart seçerseniz iyi olur type-c çıkışı olan bi kart benim tavsiyem msi b350 tomahawk olur soğuması da muazzam

Msi servisi kötü diyenlere kulak asma o günler çok geride kaldı

Ram ve SSD seçimleri çok iyi

Psu da fsp hydro 600 bronze de kullanabilirsiniz corsair bulider de güzel fiyatı uygun olanı seçin

Ekran kartı size kalmış tavsiyem aldığınız kartta display HDMI çıkışı olsun ileride çok gerekli olucak

Monitör den anlamam

Klavye için logitech Tek geçilir Microsoft sorunlu iki markayı da kullandım logitech Tek geçilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 5 1600 ve 2400mhz li sistem yeterli olur diyorsunuz o zaman?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600 ve RTX 4070
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • life_collection kullanıcısına yanıt
    rami 3200 alın ryzen performansını ramler çok etkiliyor.
    2400 mhz ram alın demiyorum,
    Seçtiğiniz RAM VENGEANCE 3200 çok isabetli

daha önce de söylediğim gibi ,
    1700 işlemci için vereceğiniz fazla paraya yazık olacak

1600 işlemci fazlasıyla yeterli

Anakarta biraz daha yatırım yaparsanız ileride faydasını göreceksiniz

Edit: Sizin yerinizde olsam işlemciden artan parayla sıvı soğutma almaya bakardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 2 Temmuz 2017; 18:26:3 >
  • Tahminim hem oyun hem render da işinizi fazlasıyla görecektir

Ekran kartı stokta bulamadım dilerseniz 1700 lira gibi fiyattan gtx 1060 6gb 1400 lira gibi bir fiyattan 3gb şişirilmiş fiyatlardan ürün alabilirsiniz şahsi fikrim almamaniz yönünde olur illa alacaksaniz durumunuz varsa tabi siz bilirsiniz

Geri kalan sistem bu şekilde

RYZEN 7 1700 GTX 1060'LI SİSTEM TOPLAMA (5685 TL)

• Ryzen 1700 ile bir sistem toplamaya karar verdim! 1325 tl ryzen 1700 ama x'li ryzen serilerinde stok soğutucuyu kendimiz almak zorundayız ryzen 1700 stok soğutucu ile geliyor. Ekran kartında da bütçe olarak gtx 1060 tan yukarı çıkmam mümkün görünmüyor! Gtx 1060 ile ryzen 1700 %15 darboğaz yiyor ama yapacak bişey yok gtx 1070ler gtx 1080 ler fiyat olarak uçmuş durumda. Anakatı da sizin dediğiniz gibi tomahawk alabilirim. Gelen tavsiyelere açığım arkadaşlar.

o işlemcinin hakkı en az gtx 1080 aslında :)
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Şu an için bu bilgisayar bile bana çağ atlatacak emin ol :D

• quote:

Orijinalden alıntı: life_collection

Ryzen 1700 ile bir sistem toplamaya karar verdim! 1325 tl ryzen 1700 ama x'li ryzen serilerinde stok soğutucuyu kendimiz almak zorundayız ryzen 1700 stok soğutucu ile geliyor. Ekran kartında da bütçe olarak gtx 1060 tan yukarı çıkmam mümkün görünmüyor! Gtx 1060 ile ryzen 1700 %15 darboğaz yiyor ama yapacak bişey yok gtx 1070ler gtx 1080 ler fiyat olarak uçmuş durumda. Anakatı da sizin dediğiniz gibi tomahawk alabilirim. Gelen tavsiyelere açığım arkadaşlar.

Hocam bak tecrübe ile sabit , Tabi yine de karar senin

O.c yapmayacaksın büyük ihtimalle 1700 x e verdiğin fazla paraya yazık hiç mi ama hiç gereği yok bu işlemci ye boşu boşuna fazla para vereceksiniz

Alın 1600 işlemci ileride o.c. yaparım diyorsan 1600x al

Bana inanmıyorsan benchmark testlerini bi bak

1600 işlemci al ki geleceği olan iyi bir anakart almaya bütçe kalsın

1700 işlemci ye ihtiyacın olmadığı halde fazla para veriyorsun haberin olsun 1600 seni uçurur emin ol

Yerinde olsam ekran karti haric diger parcalari alir vergi indirimli kampanyayla bir gtx 1080 yada 1070 alirdim.

Sistemide başkabir ekran kartila test edip köşede bekletirdim bazen sabretmek iyidr.

• Lütfen saçmalamayın, nasıl gerek yok? 3 yıl sonra bu adam 2K ekran alıp kart değiştirmek isterse işlemci darboğaz yapınca yine mi işlemci değiştirecek? 1700 alırsa yanında 95W stok soğutucu geliyor RGB'si bile var, yeni kart alınca da Noctua vb. çeker 4.1ghzleri görür

• Elsa kullanıcısına yanıt
    Lütfen ağzınızı toplayın,
    vatandaş 1060 ekran kartı almaktan bahsediyor siz 3 yıl sonra 2k ekran kartı alırsa dan bahsediyorsunuz 3 yıl sonra ki 2k ekran kartı şimdi alacağı anakartı tam anlamıyla destekleyecek mi sanıyorusnuz ? asıl saçmalık bu bence
    kaldı ki oyun ağırlıklı bi sistem değil istenilen sistem , gtx 1080 ekran karı onu 3-4 yıl rahat rahat götürecektir.
    1600 işlemci de stok soğutucu ile geliyor, o.ç yapmayı düşündüğünü sanmıyorum
  • PCI EXPRESS slotunun geriye dönük olduğunu bilmeyen biriyle tartışmam.

• Ryzen 5 1600 + gtx 1080 mi ryzen 7 1700 mi şu an son olarak neye karar verdik? Ryzen 5 ya da gtx 1060 da seçenekler arasında.

• Elsa kullanıcısına yanıt
    PCI EXPRESS slotunun ileriye veya geriye dönüklüğü ile ilgili birşey demedim de anlamak istediğiniz yerden anlıyorsunuz problem bu
    siz bundan 3-4 yıl sonra çıkacak olan anakartların 3.0 dan daha yüksek PCI EXPRESS hızı vermeyeceğini idda ediyorsanız haklısınız dolayısı bundan 3 yıl sonra 2k'lık ekran kartın alan vatandaş PCI EXPRESS 3.0 hızı ile çalıştırı ancak 3 yıl sonra PCI EXPRESS hızı çok daha ileri gitmiş olacağı için zaten 2 k'lık ekran kartı mevcut anakartta ki PCI EXPRESS 3.0 da çalışacak, o günün teknolojisinin hızında çalışamıyor olacak ve vatandaş anakart almak zorunda kalacak

asıl ben konuyu istediği gibi çarpıtan kişilerle tartışmıyorum,sadece ders veriyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.