Şimdi Ara

Ryzen 7 1800x Ryzen 5 3600e geçmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Griffith

Ayıptır söylemesi 3700X önerinize iyi güldüm. Tek çekirdek performansını gözardı etme durumu yok. Okuyan da 1800X'i 2.6GHz falan zanneder. Profilinize girdiğimde son mesajınızda da 2060S için "minimum" 3600 alınması gerektiğini tavsiye etmeniz üzere sizin donanım işinden pek de anlamadığınıza kanaat getiriyorum.

Oyunlar ekran kartlarıyla oynanır. Özellikle yüksek çözünürlüklerde. Şu CPU'ları ne sanıyorsunuz anlamak güç. Yakın bir tarihte iki tane sistem kurdum. Aynı USB flashdisk üzerinden yüklenen işletim sistemleri ve Steam üzerinden indirilen dört beş adet oyun. Bir sistemde R5 3600, diğerinde i7-10700K bulunuyordu. RTX 2080S'le iki sistemde de benchmarklar yaptım ve oyunlarda 1 FPS bile fark çıkmadı. Hem 1080p, hem de 1440p. Şimdi kendi deneyimlerime ve gözlemlerime mi inanayım yoksa size mi? Peki bu testten 3600'ün 10700K'ya denk bir işlemci olduğu sonucu mu çıkar? İnternette gördüğünüz karşılaştırmaların işlemci performanslarını önplana çıkarmak için çok düşük çözünürlüklerde yapıldığından haberiniz var mı?

Başlık sahibine önerim, 1800X'i SMT kapatıp, daha yüksek saat hızlarında bir test etmesi yönünde. Yok yere masraf yapmak anlamsız. RAM frekanslarını arttırmak da faydalı olabilir. Tam sistem bilgisi olmadığından yorum yapamıyorum. Yine de bir iki oyunda 10-20 FPS için şu tarihte işlemci değiştirmek hatalı olur. 1800X 14nm bir işlemci olduğu için voltaj vermek 7nm işlemcilere göre daha rahat.
    Bakın ben 1080p için konuşuyorum onuda belirteyim 1800x’i kaç ghz yapsan 3600’ün stock tek çekirdek performansına ulaşacak ki ipc değerinide es geçtin galiba donanımdan bir şey anlamadığıma kanaat getiriyormuşsun birde.Her oyun çoklu çekirdek bağımlısı değil.3700x ile 3600 arasında bir fark olacağı için değil 8/16 için paran varsa al diyorum anlatabildim mi ? 10-20 fps azımsanacak bir fark değil 20fps için ekran kartı değiştirilir.Neye dayanarak bir şey anlamadığımı savunuyorsun ?

Edit: Battlefield 5’de 2kda düz 2070’i bile bazen tam besleyemiyor.Ama ben bir şey anlamıyorum doğru söylüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 4 Ağustos 2020; 16:19:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: warriousdragon

Ekran kartımı %100 besliyor bu işlemci malum ama tek çekirdek performansı yüksek olması fpsye ne oranda etki eder ?
    Triple A oyunlar değilde daha böyle küçük yapımlar işte atıyorum the forest tarzı oyunlar genel olarak tek çekirdek performansı yüksek işlemcilerle daha iyi performans sergiliyor.1800x eski bol çekirdekli bir işlemci ama tek çekirdek performansı maalesef kötü.Rekabetçi oyunlarda özellikle çok büyük fark olur 3600’e geçince.Ama atıyorum battlefield 5 oynuyorsan sürekli böyle bir upgrade ihtiyacın olmaz.3.6ghz 1600AF kullanıyordum geçen haftalarda tek çekirdek performansı 3.6ghz 1600AF’den baya yüksek bir işlemci olan i3 10100’e geçtim gerçekten çoğu oyunda tek çekirdek performansı farkını hissetirdi.Mesela the forest örneği 10100 %99 beslerken daha önce 3.6ghz 1600AF arada %82’lere düşme yapabiliyordu.Yani çoklu çekirdeği bazı arkadaşlar fazlaca abartıyor bence birazda tek çekirdeğe önem vermek lazım odyssey ve battlefield 5 gibi istisnalar oynanmıyorsa.Eğer valorant ve warzone oynuyorsan onlar içinde 3600 daha iyi olacaktır bence hatta battelfield 5 içinde daha iyi olurda çok fark olmaz sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 4 Ağustos 2020; 16:20:40 >

• Griffith kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.Smtyi kapatıp saat hızlarıyla oynama yapmaya çalışıcam isterseniz detaylı sistem özelliklerini atabilirim özelden ?
  • Hocam fark ediyor cidden fps konusunda
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Hocam smt kapatıp denedim malesef oynanmıyor cod warzonda bile %90 işlemci kullanımı olur ve 2-3 saniyelik donmalar oluyor
  • Çok boş konu

1700 var 5700xt var 2k 4k gidiyorum

Ben o zaman öleyim :)

Gerçi multiplayer sadece sfv v vs basit oyunlar

Ekran 1080p ise zaten aşağı yukarı ekran kartı besler

Sadece min FPS ve Max FPS değişir

Yerinizde olsam işlemci değil monitör + ekran kartı değiştirdim

4k geçip ekran kartı da en az 2060s yapardım

Hiç bir şekilde darboğaz olmadan giderdim

Ha ben 144hz kullanacağım 1080p de derseniz ryzen hikaye. İntel 1080p de malesef hala lider intel geçmeniz lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam fark ediyor cidden fps konusunda
    Fark ediyor ama fanboy arkadaşlara anlatamıyoruz kardeşim 3600 alman büyük fark yaratacaktır.

• KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    aynı fıyat ?

3600xt lerın fıyatından haberın varmı :)

lafta 3600x ler ile aynı fıyattan cıkmıstı.
  • Ben i5 6500 den bile geçmiyorum. (Genelde %95 le çalışıyor) Yeni nesil AMD leri bekliyorum. yeni nesli beklemek daha mantıklı. Bu şekilde yeni nesle geçmeseniz bile ikinci el 3600 kerim fiyatı düşebilir ama aynı şekilde sizin işlemcide değer kaybeder.

Not fullhd 144hz monitör. GTX 1080 i5 6500

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

aynı fıyat ?

3600xt lerın fıyatından haberın varmı :)

lafta 3600x ler ile aynı fıyattan cıkmıstı.
    Ben dolar bazında konuşuyorum pek bir şey yok aralarında ama kur yüzünden ve + vergiler ile ülkemizde coştukça coşuyor.

Her konuya muhalefet olmayın, haftada bir dolar euro efsane şekilde yükseliyor, daha 5 ay önce 5 lira seviyelerinde geziyordu bilmem anlatabildim mi?
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    6 ay kadar once 6 liralarda 1 aydırda 7 lirada.

300 $ lık 3700x ile
    260 $ lık 3600xt aynı fıyata satılıyor

dolar mı dolmazmı bılmem ama herseye mualefet degılız ulke şartlarına gore konusuyoruz.

yenı bır urun geldıgınde ulkemızde geçiriyorlar.. 6 7 ay en az bu şekilde devam edıyorlar.

zaten 3600x ile aynı fıyattan cıkıs yaptgını yazmısım mesajımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 5 Ağustos 2020; 12:2:6 >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt
    rtx 2080 ekran kartına kadar besler diye biliyorum ben de.
    Sanırım işlemci değişikliğine gidicem çünkü uzun bir süre boyunca 1080p 144hz monitör kullanıcam ve ağırlıklı fps oyunları oynuyorum
  • quote:

rtx 2080 ekran kartına kadar besler diye biliyorum ben de.
    Sanırım işlemci değişikliğine gidicem çünkü uzun bir süre boyunca 1080p 144hz monitör kullanıcam ve ağırlıklı fps oyunları oynuyorum
    O zaman alacağın işlemci 4 nesil ryzen yada 10 nesil Intel

• 1660 super için gereksiz

• R7 1800X hala güzel işlemci. 110 ile 120 FPS arasında bence fark yok. Zen 3'ü bekleyin.
  • Ryzen 4 leri bekle. Elindeki işlemci odun değil, eski tip comp oyunlar hariç sorun çıkarmaz.

• ülke ülke degilki herşeyin fiyatı uçuyor

deger 1800x üstüne 200 tl ye 3600 e geçmek çok mantıklı bir senaryo olacaktır

deymez diyen arkadaşlar için söylüyorum 3600 ün hele iyi bir çip yakalanırsa 510 puan üstü gördügünü söyleyeyim ki bu rakam çok iyi bir deger 1800x den işte geçtigine degecek bir performans farkı olacaktır ki 3600 için iyi bir sogutucu şart ve iyi bir çip yakalarsa 4.5 ghz çok rahat görücektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 7 Ağustos 2020; 15:13:9 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Bele mi

valid.x86.fr
    AMD Ryzen 5 3600 @ 4623.92 MHz - CPU-Z VALIDATOR
    https://valid.x86.fr/kq0dbd

Oyunların %99 unda daha iyi performans alacağına garanti veririm.
    Bu oranda % 10 ile 30 arası değişir.

• acura07 kullanıcısına yanıt
    aynen bele :D
  • 1800X çıktığı dönemdeki Extreme intel işlemcilere kafa tutan gayet kaslı bir işlemci. Yok darboğaz olur şöyle olur böyle olur diyenlere aldırış etmeyin. Çünkü 2080TI dahil olmak üzere her oyunu gayet akıcı oynarsınız. En bios güncellemelerini driver kurulumlarını mutlaka yapın. En önemlisi kullandığınız işlemcinin çok sağlam bir render işlemcisi olduğunu bilin. 6000 Serisi ve 7000 serisi Extreme işlemcilerin rakibi olan bir işlemciden söz ediyoruz. Eğer derdiniz tek çekirdek performansı ve 6459419849198491 FPS ise o başka bir konu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.