Şimdi Ara

Ryzen 7 2700X ile MSİ 3060 ekran kartı kullanabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte Aorus X470 Gaming 7 Wifi anakart

AMD Ryzen 7 2700X sekiz çekirdekli 3.70 GHz işlemci

32 GB ram

250 GB Samsung 970 EVO Plus NVMe M2 SSD

750 watt güç kaynağı

Bu sisteme sahibim. MSI RTX 3060 GAMING X 12GB ekran kartı kullansam dar boğaz olur mu? Sıkıntı olur mu?

Bilgisayarda yavaşlık olur mu? Windows kullanırken ve internette gezerken yavaşlık olur mu?

Ryzen 7 2700X ile MSİ 3060 ekran kartı kullanabilir miyim?

• Oyuna göre ortalama %15-20 civarında darboğaz olur ramlerle işlemciye overclok yapabilirsen bir nebze azalir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oyun oynamıyorum

• nurullah-k N kullanıcısına yanıt

oyun oynamıyorsan

3060 a gerek yok

oyun için

AMD Ryzen 7 2700X + RTX 3060

ultra ayarlarda dengeli olur

MD Ryzen 3 3200G

B450 yongalı Anakart

Corsair 8GB Vengeance Lpx 3200mhz CL16 DDR4 Ram

Kingston 250GB A2000 NVMe Okuma 2000MB-Yazma 1100MB M.2 SSD

Mini veye Mid Tower Kasa + 500-600W 80+ Güç Kaynağı

Ekran Kartı : Dahili (entegre)

ofis için böyle bir sistem yeterli olur

elindeki sistem ofis için fazla bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 26 Haziran 2022; 12:24:45 >
  • Herhangi bir sorun yaratmaz. 1080p de darboğaz yaşanabilir onuda oyun grafiklerini yükselterek en aza indirebilirsin.

• Bosver darbogazi... Rtx 3060 bu sonucta, daha düsük neyi alacaksin? Mantikli kart kalmiyor ki nvidia'da... En kötü ihtimalle baktim begenmedin, islemci degisikligi yaparsin, satip yakin paraya güncel bir modele gecersin. İslemci degisimi en kolay ve ucuz yollu is. Begendigin ekrankartini al gec. Ekran karti pahali olan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer 3060 almazsam MSİ 2070 almayı düşünüyordum. 3060 beğenmezsem AMD 3700X işlemci almam gerekir. Oda sıfırı 6000 lira. 2. el 4500 lira. Yani bana 4500 lira masraf çıkar. gereksiz yere çıkar. AMD 2700X işlemciden memnunken neden 3700X e o kadar para vereyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

3700x alman gerekmez, sifirina 6000 lira, ikinci eline 4500? Niye daha ucuz daha güncel islemcilere bakmiyorsun? B450/x470 chipsete ryzen 5000 destegi geldi. Hadi amd de hic sansin yok bulamadin, i3 12100 + asus h610m-a alirsin toplam 4200-4400 civari tutar, eldeki islemci ve anakarti 2000 den fazlaya satarsin sanirim. Gereksiz masraf falan diyorsunda, pesin hüküm vermeden önce, arastirip öyle konusmak lazim. 12100 nasil bir islemci, 4500 cikmis, 5500 cikmis, 5600 satiliyor, ikinci el 3600 var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 26 Haziran 2022; 23:1:18 >
  • Benim problem şimdi sadece monitör mü? 4K monitörüm olsa hiç darboğaz olmaz mı?

2k da da darboğaz yapmaz. Darboğaz demek sistemin takılıp kilitlenip teklemesi değil. Performansa tam erişememek de darboğaz olarak adlandırılıyor. Sen oyun oynamayacam demişsin. Seni etkileyen bi durum yok oyun oynamayacaksan tak kullan artık grafik tasarım mı yapıyosun yoksa rener mi alıyosun senin sisteminde stabilite sorunu olmaz bu kartı takınca.

• Ben bu kartı takınca 2K veya 4K monitörüm olsa bilgisayarımda hiç yavaşlık olmaz mı yani, yani sonuç bu demek oluyor? Benim derdim. Windows kullanırken ve internette gezerken ki yavaşlık ama 1080P monitör kullansam biraz darboğaz olur

Oyun oynamiyorsan hic bir sikinti olmaz. Ben onu yazdigini kacirmisim. Workstation programlarinda hic bir sorun yasamazsin.

• En son satıra yazmışsınız işletim sistemi kullanırken ve nette gezerken sıkntı olurmu diye hayır olmaz 3060 ile .

Ondan biraz daha düşük kartlarla bile olmaz. Sizn kullanım amacınıza fazla bile o kart sorun yok yani. Büyük bir çoğunluk o kartı oyun sistemi için topluyor zaten.

Diğer söylediniz şeyler basit o kart için.

• 4K Philips Momentum'da 3090 Suprim X ile kullanıyorum darboğaz yaşattığını söyleyemem. Darboğazı oyunlarda düşük çözünürlükte ancak yaşayabilirsin yüksek çözünürlükte yaşamazsın diyebilirim ama 5600/5900 kadar da performans alamazsın tabi ki.

Oyunlarda GPU kullanımı %99, CPU da ise maksimum %20 görmüşümdür.

Darboğaz denen şey işlemci gücünün özellikle oyunlarda yeterli gelmediği için gpu yu tam performansta kullanamaman. Yoksa diğer işlerde herhangi bir yavaşlık hissetmezsin.

• Bu ekran kartıyla 2K veya 4K monitörün bilgisayarımda kasma olmaz, Windows kullanırken ve internette gezerken de kasma olmaz. İçin rahat olsun. Ayrıca Gaming X serisi de efsanedir.

• Darboğaz olur diyenlere aldırma Ryzen 2600 ile GTX1080 kullandım 3 sene 1080p hem de, darboğaz falan olmadı.

Sen darboğazı da yanlış anlamışsın. Oyunlarda olur bu olay. İşlemci ekran kartı dengesizliğinden işlemci yetersiz kalabilir.

Günlük internet kullanımı için ekrana görüntü veren herhangi bir ekran kartı işini görür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.