MErhabalar arkadaşlar, ben yeni bir sistem topladım kısaca şöyle
İşlemci = Ryzen 7 3700x Anakart = Asus b550 prime plus Ram = G skill 3200mhz 8x2 Ekran Kartı = Gigabyte rtx 2080 super gaming oc 500 gb m2 ssd + 2 tb hdd var bir de
Şimdi benim problemim ryzen 7 3700x in boştayken de 4200 mhzlere çıkması ara ara. Ve 4200 mhz ye çıkarken de voltajı 1.41-1.42 lere çıkarıyor bu da anlık sıcaklık yükselmesi ile beraber saniyelik bir fan gürültüsü yapıyor arada sırada.Benim istediğim şey işlemcim yük altındayken 4200 mhzlere çıksın ama boştayken daha düşük frekanslarda çalışsın. Ayrıca 4200 mhz için 1.41v un da yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu voltaj değerini manuel olarak düşürüp aynı zamanda hızının boştayken düşmesini hangi ayarlarla sağlayabilirim?
Ryzen işlemcilerin standart stock operasyonu bu şekilde oluyor. Yüksek voltaj esnasında sistem yükü hafif olduğundan işlemciniz zarar görmez. Endişelenecek bir durum yok. BIOS'ta fan ayarlarını yapabilirsiniz veya daha sessiz bir fana geçebilirsiniz. Ben illa statik voltajla kullanmak istiyorum derseniz forumda Ryzen overclock başlıkları var. 1.3V'u geçmeden, 4100 MHz'ten başlayın.
Ryzen master ile voltaj ayarını kademeli olarak düşürdüm 1.225v 4.2 ghz da 25.dkda aida64 hata verdi. Şuan 1.2375v da 4.2 ghz kullanıyorum. Ayrıca biosdan overclock yapmalı mıyım yoksa ryzen masterdan yapmak yeterli midir?
Offset voltage değeri girerek veya fanın step up gecikmesini arttırarak da çözülebilir ayrıca.
Off set voltage ın mantığını tam anlayamadım 1.1v stock yazıyordu ben de +0.2v yaptım 1.3v olsun diye sanırım yanlış bir şey yapmışım o sıra bilgisayar açılmadı sonra zar zor biosa geri girebildim autoya çektim şuan ryzen master ayarlarıyla kullanıyorum.
Bilgisayarıma bir defa kullanacağım bir programı yüklemek gereksiz geldiği için Ryzen Master kullanmıyorum. O konuda yardımcı olamam. Şu an kullanımınıza uygun stabil bir voltaj ve frekans bulabildiğinize göre sorun kalmadı sanırım.
Voltajı ve frekansı sabitlemeyi deneyin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme