Şimdi Ara

Ryzen İşlemci Asus Anakart Voltage ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba iyi forumlar! 3.85 Ghz. Overclock, cooler master soğutucu ile Ryzen 5 1600 kullanıyorum.

Fakat işlemci yaz aylarında olduğu için çok ısınmaya başladı.
    Voltage değerini daha önce hiç vermedim, sadece CPU 3.85 ayarlamayı biliyorum. Yardımcı olur musunuz? Voltage değeri nasıl verebilirim? Ve hangi değeri vermeliyim?

Ayrıca başka ne ayarlar yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekilBey -- 4 Haziran 2019; 1:39:14 >

• Ugrasmaniza gerek yok.ryzen master programini indirin direk oradan artirip azaltıp testinizi yapabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mescur

Ugrasmaniza gerek yok.ryzen master programini indirin direk oradan artirip azaltıp testinizi yapabilirsiniz
    oradan randımanlı olmuyor
  • Ryzenler'i 1.4 volt üstü kullanmayın. Elle voltaj ayarlayacaksanız 1.3875 üstüne çıkmıyorum ben kendi Ryzen işlemcimde. Yalnız yüksek voltaj=yüksek sıcaklık.
    Voltajı otomatik yapıp hızını düşürürseniz performansı ve sıcaklığı düşer.
    Veya Bios'tan hardware monitor kısmı olması lazım oradan fan ayarı yaparsanız daha gürültülü çalışır ama soğuk tutar.
    Birinden birini seçmek zorundasınız istediğiniz sıcaklığa inmek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Ryzenler'i 1.4 volt üstü kullanmayın. Elle voltaj ayarlayacaksanız 1.3875 üstüne çıkmıyorum ben kendi Ryzen işlemcimde. Yalnız yüksek voltaj=yüksek sıcaklık.
    Voltajı otomatik yapıp hızını düşürürseniz performansı ve sıcaklığı düşer.
    Veya Bios'tan hardware monitor kısmı olması lazım oradan fan ayarı yaparsanız daha gürültülü çalışır ama soğuk tutar.
    Birinden birini seçmek zorundasınız istediğiniz sıcaklığa inmek için.
    Ben 1.30 Voltage ayarlamak istiyorum zaten fakat 1.30 ayarladığım zaman 0.48 gibi saçma bir şey yazıyor... Ben de kaydetmedim. Onu nasıl yapacağım?
  • TekilBey kullanıcısına yanıt
    Anakart modeline göre değişir ancak iki türlü voltaj ayarı modu var genel olarak. Biri offset, biri override. Offset moduna girilen değer artış veya azalış miktarıdır. 1.4 volt mesela default voltaj, -0,05 girersin 1.35 olur.

Override ise direkt değeri girmek. Override modundan voltajı girin siz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Anakart modeline göre değişir ancak iki türlü voltaj ayarı modu var genel olarak. Biri offset, biri override. Offset moduna girilen değer artış veya azalış miktarıdır. 1.4 volt mesela default voltaj, -0,05 girersin 1.35 olur.

Override ise direkt değeri girmek. Override modundan voltajı girin siz.
    O modu seçemedim hocam, Asus Ana Kart kullanıyorum. Yardımcı olsanız olur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.