Şimdi Ara

Ryzen işlemcilerde single 8gb dual 16gb farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ryzen işlemcilerde dual ram kullanıldığı zaman daha performanslı oluyormuş. Deneyen veya sonradan yükseltip faydasını gören var mı? Şuan corsair lpx 8gb 3000 mhz rami 3200 de kullanıyorum. 16 gb rame geçmem ve dual channel yapmam fps artışı sağlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İntel amd farketmiyor olay tamamen oyunla yazılımla alakalı. Güncel oyunların önemli bir kısmı dual channel ram istiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki dual channel yaptığım zaman sizce ne kadarlık bir performans artışı olur?

• Qunqueror Q kullanıcısına yanıt
    %30 fark ediyor youtubeden bakabilirsin
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Evet hocam youtubedan birçok video izledim bazılarında %30 artış olmuş bazılarında %5 yaklaşık ama %30 çok abartılı geliyor.

• Qunqueror Q kullanıcısına yanıt
    oyuna göre değişiyor işte optimizasyonla alakalı
  • Ryzen performansı ram performansı ile doğrudan bağlantılıdır.

Minimum 2x8 3200mhz cl16 kit kullanılmalı.
  • Kullanılabiliyorsa dual ram kullanılmalı ve en az 3000mhz ve üzeri olmasında fayda var. Performansa direk etkisi var

https://www.youtube.com/watch?v=6sRsRyZIRTY
  • 16gb ileride bi 16gb daha alırım diye düşünme o zamana kadar işlemci eskir o yüzden 8+8 yapmak mantıklı

güncel oyunlar şuanda 12gb civarı ram yemekte (optimizasyon sorunu yoksa)
  • wdwddwwddw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 9 Haziran 2020; 22:16:55 >
  • Işlemcinin tam kapasitesinde çalışması için dual channel şart. Hatta arttırayım 4x2 tek 16'lıktan iyidir.

Darboğaz sorunu varsa çok farkeder. Ekran kartın işlemciye göre zayıfsa çok fark oluşmaz.

Mesela 1080ti kartın var darboğaza girmek üzere işlemcin, dual channel kullanırsan çok farkeder.

Bu nedenle intel X chipsetlerde triple veya quad channel var. Düşük saat hızı olan işlemciler buna rağmen yüksek bellek ve quad channel destekliyor böylece kapasitesi artıyor. İşlemcide ghz önemli ama her şey demek değil.

Bellek bant genişliği ve bunu kullanan kanallar da önemli.

• Teşekkürler arkadaşlar bir 8 gb ram daha eklemeye karar verdim. Performans artışına değer. Ekran kartım rx470 4gb ama ekran kartımı yenilediğimde farkı daha çok hissederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qunqueror

Teşekkürler arkadaşlar bir 8 gb ram daha eklemeye karar verdim. Performans artışına değer. Ekran kartım rx470 4gb ama ekran kartımı yenilediğimde farkı daha çok hissederim.
    aynı marka model ram al cas ve mhz hızı aynı olmalı ve A2 B2 slota takmalısın.

Ryzen işlemcilerde single 8gb dual 16gb farkı

• Corsair 2X8 gb dual ddr 4 2666 mhz ram var. Satıp 16 gb 3000 mhz single ram almak mantıklı mı? Çünkü 2 ram slotu da doldu. İlerde bir 16 daha ekleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenan9593

Corsair 2X8 gb dual ddr 4 2666 mhz ram var. Satıp 16 gb 3000 mhz single ram almak mantıklı mı? Çünkü 2 ram slotu da doldu. İlerde bir 16 daha ekleyebilirim.
    dual kit al daha mantıklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.