< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 4 Temmuz 2021; 0:15:17 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (16. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ykurtulus
Şu ana kadar 5000 serili istediğim özelliklerde bir notebook göremedim.
V14 biraz yaklaştı ama TN panel tam bir hayal kırıklığı. Hele şu arttırılmayan 8 GB’lık modelleri çöpe atın gitsin.
Thinkpad’ime gözüm gibi bakıyorum bir yandan da istediğim gibi bir model çıkmadığı için seviniyorum.Özellikle TN panel laptopları neden getirirler hiç anlam veremiyorum... O kadar kötü bir görüntü sunuyor ki tam bir hayal kırıklığı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztealth -- 4 Temmuz 2021; 11:13:17 > -
Tabi canım ben sırf TN panel ve çözünürlükten dolayı notebook aldım. Gerçi Thinkpad de tam IPS değil ama yine TN’den iyi yani.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşım bana laptop önerir misin diye bir ricada bulunmuştu. Ben de 2 tane tiger lake islemcili bir de rog flow önermiştim. Daha 3 gün önce. Bana sormuştu amd ısınmaz mi vs diye ben de ikna etmiştim onu onlar eski hurafeler intelin pazarlama stratejisi diye. Dün aradı rog flowu almış.quote:
Orijinalden alıntı: MandallGençler ben AutoCad, Solidworks yoğunlukla kullanan biriyim keyfi olarak birde yazılım işleriyle de uğraşıyorum. Şu Asus ROG Flow un incelemelerini gördüm geçenlerde aşık oldum. Kendime özel Laptop tasarlatsam bu kadar olurmuş. Birde dahili projeksiyon koysalarmış Laptopa tam olacakmış. :D
Sormak istediğim soruya gelirsek. Ben yukarıda saydıklarım dışında oyun oynamayı da severim. Rog Flow un dışardan laptopa ekran kartı takılan versiyonu zaten TR de yok ekran kartsız versiyonun 1650 si var çok yeterli değil kafamda deli sorular. Harici kartsız olanı alsam sonradan bu harici ekran kartları gelir mi TR ye. Az para da değil namussuz. Ama laptopda çok hoşuma gitti.
Fiyat performans olarak hak eder mi 1650 li versiyon 16Bin TL civarı Hepsiburada da şuan.
Böyle başka bir laptop var mıdır ufak tefek ama böyle sağlam işlemcili ve sonradan ekran kartı eklenebilecek?
Çok çok memnun olduğunu söyledi.
İslemcisi çok hızlı, programların baslama performanslarının çok iyi olduğunu söylüyor ( yazılım işi ile uğraşıyor)
Ekran kalitesinin ve ayrıca dokunmatik hassasiyetinin telefondan bile iyi olduğunu söylüyor ( denemek lazım)
Çok hafif ve sağlam durduğunu malzeme kalitesinin üst düzey olduğunu (sanırım magnezyum var) söyledi.
O da Hepsiburadadan 16.6k ya aldı sanırım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arttirilamayan Ram lere kendinizi alistirin ve kabullenin artik beyler. Laptoplari inceltmek ve para farki verip yuksek model aldirtmak moda oldu, bu gelecekte daha da artacak ve degismeyecek. En iyi ihtimalle Lenovo'nun en alt segmenti V serisi veya ThinkPad in en alt segmenti E serisine bel baglarsiniz. Boyle serileri Lenovo kari zaten yuksek olmadigi icin muhendisligine pek ugrasmiyor, eski anakart semalarini guncelleyip guncelleyip sunuyorlar. Cift ram slotlu HP nin modelleri var kalitesi sizi tatmin ediyorsa onlara da bakabilirsiniz.
-
Aslında istediğiniz Rog Flow Türkiye'de vardı:
Türkiye'ye ilk gelen Ryzen 5000 serisi ürünlerden biriydi fakat harici RTX 3080'in yanında gelmesi ve 32 gb ram gibi özellikler bir araya gelince fiyatı 32.000 TL civarı idi. Hızlıca da bitti :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hepsiburadadan 5700 tl ye aldım dostlar kampanyalı
-
-
İşlemci iyi değil.
TN panel, çok kötü.
RAM upgrade yapılabiliyor mu?
-
Msi’nin neredeyse tüm laptoplarına Hepsiburada TN panel yazmış. Bana pek doğru değil gibi geldi
Ayrıca şu laptop özelliklerini de neden detaylı yazmazssın ki kardeşim:
Ramler kaç mhz, kaç slot vardır ?
Ekran paneli nedir? Yenileme hızı nedir? Parlaklık, contras oranı nedir?
Kullanılan ssd türü, hızı, hangi nesildir?
Kasada kullanılan malzeme nedir?
Kasanın net ağırlığı nedir? (2 kg altı ve üstü şeklinde ayırıyorlar ya gerçekten çok yoruluyorlardır eminim (!) )
Tamam bu bilgiler biraz teknik olabilir ama herkes de laptop alırken “sar bana ordan bir laptop, megaherzi bol olsun “ demiyordur diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulturgay -- 5 Temmuz 2021; 12:47:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ykurtulusİşlemci iyi değil.
TN panel, çok kötü.
RAM upgrade yapılabiliyor mu?
Hocam hepsiburada'nın hatası, MSI Modern cihazlarda TN panel bulunmuyor, incecik ve hafif tam metal kasaya sahipler, şarjları çok uzun gider ve çok hızlı şarj olurlar.
Ayrıca Modern 14 B serisinde ram arttırılabiliyor evet:
https://www.youtube.com/watch?v=Kbd_xGEFX7c&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Temmuz 2021; 13:0:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O zaman fena değil. @CROW35
-
Kimse dikkat etmiyor hiçbir site, Amazon bile.
Ben de çok şikayetçiyim bu konudan.
İncehesap biraz detaya giriyor sanırım bazı ürünlerde başka ben görmedim yani.
-
Resmen laptop girmiyor ülkeye şaka gibi. Nerede kaldı bizim 300nit 100srgb Ryzen 7 5700u'lu E15'ler
Pek göremedim ama şahsen Ryzen 5 5500u,Ryzen 7 5700u+mx450 gddr6 28.5w'lı bir laptop girse premium segmentte 9k ya kadar direkt alırım. MX450 Ryzen 7 5700u'nun içinde ki Vega 8'den yüzde 70 civarı daha güçlü. Rog Zephyrus G14'ümün yanına sessiz,premium bir arkadaş arıyorum yaz sonuna kadar. Bulabilirim umarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
IPS PANEL 60HZ
RAM UPGRADE OLUYOR
PREMIUM GÖRÜNTÜSÜ VAR VE BU FİYATA ÇOK İYİ BENCE UZUN ARASTIRDIM 1.19 KG
-
ÇOK BEKLEDİM İNCEHESPTA 8000 TL DEN AŞAGIYA İNMEDİ , BENDE HEPSİBURADADA 250 TL EKSTRA İNDİRİM İLE ALDIM
-
-
Hayırlı olsun, güle güle kullan.
-
ryzen 5000li thinkpadlerin fiyatı tahmini ne kadar olur ne zaman gelir bilginiz var mı? 5600'e hepsiburada'da 4500u işlemcili e15 satılıyor. Buna göre ne kadar fark olur performans ne kadar değişir?
Lenovo Thinkpad E15 Ryzen 5 4500U 8gb 256GB SSD 15.6" FHD Fiyatı (hepsiburada.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levona02x5 -- 5 Temmuz 2021; 14:46:38 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X