Yalnız ben Hepsiburada'nın açıklamasından bahsetmedim, HP'nin resmi açıklamalarını kastediyorum. Üstteki sayfadan "ürün özellikleri" seçilerek bakıldığında serinin Türkiye'de ve dünyada satılan tüm modellerinde 400 nit %100 sRGB ekranla geldiği görülebiliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 16 Temmuz 2021; 20:39:48 > |
Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (18. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bu benim için iyi haber o zaman
16gb versiyonu da gelir insallah.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Malesef yurtdışından getiren distribütörler iş bilmez insanlar oluyor... Ram arttırılamayan cihazda 16 GB getirmeleri gerektiğini bilmiyorlar. 8 GB daha ucuz diye getiriyorlar fakat işte bilinçli kullanıcı da bu cihazları almıyor. Madem ram arttırılamıyor 16 GB versiyonunu getir değil mi...
-
Dediğiniz gibi hocam artık üst seviye islemciden de geçtim diğer kriterlere uyan bir ultrabook bulsam. Ah bulsam 😏
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
16GB getirse ne olur RAM'in fiyatından 2.5 kat fiyat ekler. Arttırılabilir bilgisayar da 16GB diye fiyat 1-2k oynuyor. Depolama da 100-300 arası fark var ama yine bunda da fazla fark fiyatı koyuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunlar var ya hep Apple'ın suçu. Teknoloji dünyasında ne kadar tüketici aleyhine hareket varsa hepsi Apple'ın başının altından çıkıyor. Bu gömülü ram meselesi de Apple'ın bize kazandırdığı(!) bir şey.
Hindistan'da 15.6 inç 5700U işlemcili ve 16 GB ram'li Ideapad 5 7800 TL...
https://www.amazon.in/Lenovo-Graphics-Fingerprint-Aluminium-82LN00A3IN/dp/B095KMNZCW
Edit: PSREF'e göre aynı cihazın Türkiye versiyonu da var ama yok ki bir babayiğit getirse cihazı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 16 Temmuz 2021; 22:21:13 >
Biraz flood oluyor ama hemen paylaşmam lazım, bir atak da MSI'dan gelmiş. MSI'ın premium serisi Modern 15'in 5500U işlemcili olanı ülkemize hoşgelmiş. Biraz pahalı görünebilir ama Modern 15 üstün bir cihazdır :)
www.kuantumsanal.com
MSI MODERN 15 A5M-022XTR Ryzen 5 5500U 8GB 256GB SSD 15.6 Freedos « Kuantum Sanal MSIhttps://www.kuantumsanal.com/msi-modern-15-a5m-022xtr-ryzen-5-5500u-8gb-256gb-ssd-156-freedos-pmu2533
15.6 inç Full HD IPS Level ekran
64 GB'a kadar destekleyen çift ram slotu
Çift M.2 SSD slotu
Aydınlatmalı klavye
Wi-fi 6, Bluetooth 5.1
Aydınlatmalı klavye
52 Wh batarya, 65W şarj
Tam metal kasa
18.9 mm kalınlık
Sadece 1.6 kg ağırlık
Kaynak:www.msi.com
MSI Modern 15 – Live in everyday passionhttps://www.msi.com/Business-Productivity/Modern-15-A5SX/Overview
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilgisayarın videolarına bakayım derken karşıma Hindistan da çekişmiş Upgrade ve Review videolar ile karşılaşıyorum. ThinkPad Gen 3 videosu da Hintliler de çıktı. Vay be bir Hint kadar olamadık...
Bizde o para fazla olur bizim satıcılar yeni çıkanlar ile s**meyi sever.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 16 Temmuz 2021; 23:14:1 >
Herseyi dört dörtlük yapıp tek typc port koymak. Eğer typec den şarj oluyorsa, bekle makine dolsun ki typec bellege veri aktarma yapabilesin. 1+3 olacağına 2+2 yapsa ölür sanki....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 17 Temmuz 2021; 3:27:12 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
konuyu takip ederek 11.11de
4750u pro modelini almıştım thinkpadın
fakat bir türlü kullanma nasip olmadı.. ürün hala nasıl geldiyse öyle duruyor sistem kurup bırakmıştım.
şimdi kullanmaya karar verdim arkadaşlar cihazın bu klavye ışıgını sürekli aktif olması için ne yapabiliriz.
Mesela yeniden başlatınca kapanıyor
-
Ryzen 4000 konusunda satın şuan çok arkadaş var. Oraya yazarsanız daha çabuk yanıt alabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: sallami
Herseyi dört dörtlük yapıp tek typc port koymak. Eğer typec den şarj oluyorsa, bekle makine dolsun ki typec bellege veri aktarma yapabilesin. 1+3 olacağına 2+2 yapsa ölür sanki....Sallami hocam, mobilden göremiyorum da birkaç cihaz paylaşmıştım, hangisi için yazdınız bunu acaba :)
Yeni ürünler gelmiş paylaşılmadı sanırım.
-
E15, E14 G2 serilerinden bahsediyor sanırım
+ E15 , E 14 G3 serisi de aynı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 17 Temmuz 2021; 16:16:50 > -
Burası Ryzen 5000 konusu olduğundan son paylaşılan HP veya MSI'dan bahsediyordur diye düşünüyorum
Vallaha ben Sallami ile konuşmuştum Thinbook seçme sebebi USB sayısı fazla olması ve hızlı USB sayısı fazla olmasıydı. Konuya E14 G3 incelemesi atınca sanırım onu demiş olur düşündüm:)
-
Msi olandı sanırım.
Edit: hepsi msi imiş
Tekrar baktım. İkisinde de dc in varmış. Kendi adaptörü yanında taşınacak yani.
En azından veri aktarımı için şarj bitimi beklenmeyecek
Fena çuvallamışım @bloodin hocam. Nazik uyarın için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 17 Temmuz 2021; 19:32:37 >
Estağfurullah :) Evet MSI'larda tek Type-C var ama gücünü kendi girişinden alıyor. Bunun için sormuştum ben de. MSI Modern 15'in tek dezavantajı IPS-Level ekranı, fakat aslında bizim IPS dediğimiz birçok ekran da gerçekte TN kalitesinde, ne nit yüksek ne renkler güzel sadece görüş açısı geniş. Burada MSI'ın aslında TN olan fakat görüş açısı IPS'e yakın olan ekranı örneğin Thinkpad'lerdeki %60 sRGB, 250 Nit IPS ekranlardan çok daha iyi. Yani aslında TN olmasına rağmen bilmeyen bir gözü rahatlıkla IPS olduğuna ikna edebilir. Ayrıca TN'in muhteşem tepkime sürelerine sahip olması da cabası :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X