Şimdi Ara

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.349
Cevap
55
Favori
135.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam zor olacak da en azından bir iki sene idare etsin diyorum. Biraz para birikince ona göre bir şeyler ayarlarım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samuray_x

https://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-laptop-14-ec0006nt-amd-ryzen-5-5500u-8gb-512gb-ssd-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-4h0r2ea-p-HBCV00000DGKYV?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Arkadaşlar üniversite öğrencisiyim yazılım alınında çalışmak üzere 6 bin altına daha iyi bir alternatif var mı acaba, birde auto cad, solidworks gibi program çalıştırabilir miyim ?

6000 altında daha iyi bir alternatif görünmüyor. 14 inç yeterli olacaksa gönül rahatlığı ile alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    gittigidiyor
    Lenovo E15 G3 R7-5700U 16GB 1TB M.2 SSD 15.6FHD FreeDos Taşınabilir Bilgisayar 20YG004MTX Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/lenovo-e15-g3-r7-5700u-16gb-1tb-m-2-ssd-15-6-fhd-freedos-tasinabilir-bilgisayar-20yg004mtx_pdp_723629115

Hocam bu laptopu gördüm biraz daha bütçe yükseltip aldım. Bir sorun çıkar mı sizce ?

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

Hocam ekran çoklayıcı kullanırsınız çok zorlanırsanız.Ben de ........ sını almaya karar verdim.Umarım beklentilerimi karşılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minaroza -- 2 Eylül 2021; 22:4:23 >
  • minaroza M kullanıcısına yanıt
    Hocam üstteki laptopu tercih ettim ben.

Sizin laptop da güzel gözüküyor.Sanırım bir arkadaşım almıştı bu laptoptan o memnundu.Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minaroza -- 1 Eylül 2021; 22:57:54 >

Muhteşem bir tercih olmuş. İlk başta 16 GB Ram + 1 TB SSD görünce konfigürasyonu ile oynanmış sandım fakat 20yg004mtx modelinin konfifürasyonu bu şekilde imiş zaten. Hemen de bitmiş. Hayırlı olsun güle güle kullan :)

Hocam aradım gönderceğiz dediler inş gönderirler.

Size teşekkür ederim. Gece, bu mesajınızdan görüp, sonuncuyu da ben aldım. Normalde T veya X serisi almak istiyordum fakat 6800 e bu konfigürasyonu görünce daynamadım. Yurtdışı fiyatlarından bile ucuz yazmışlar. Umarım memnun kalırız.

• commagene C kullanıcısına yanıt
    Hocam 10 dakika önce kargoya verdiler benimkisini. İlk defa laptop alıyorum, gelince kontrol etmem gereken şeyler nelerdir bilen varsa madde madde yazabilir mi ?
    Malum az para değil ve zor kazanılıyor para yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

• Benim de kargoya verilmiş, beraber verildi demekki. Benim temelde kontrol etmek isteyeceğim şey, cihazın psref te verilen orijinal konfigürasyon ile gelip gelmediği. Donanım özelliklerinde orijinali yazıyor fakat kendilerince açıp ssd, ram vs yükselten/değişen firmalar olabiliyor. Yani cihaz 1 Tb ssd ile gelip ssd yine de orijinal diski olmayabilir. Bunun için seri numarasından orijinalini sorgulayıp kontrol etmek lazım. Bunu dışında ekranda ölü piksel, rahatsız edecek derecede ışık sızması vs var mı diye bakılabilir. Yine de ben donanım konusnunda pek uzman sayılmam. Konu sahibi @Bloodin hocam ilgili ve bilgili görünüyor. Birşeyler yazar sanırım.

• @Bloodin

Lenovo V14, 5500U, 14", 8 Ram (4 GB gömülü + 1 slot), 256 SSD, W10:

Özellikler: 4 inç giriş seviyesi bir makine, klavyede alttan aydınlatma yok, ekranı IPS değil TN panel. Ben bu cihazın anakart resimlerini gördüğümde tek slotta tek kanal ram var ve tek kanal ram ile işe yaramaz zannetmiştim fakat resmi belgelere ulaştım ve 4 GB gömülü + 4 GB slotta, yani çift kanal ram olduğunu gördüm. Yanlış anlaşılma için üzgünüm. Tek slottaki 4 GB ram çıkarılarak 8 GB takılıp en fazla 12 GB çift kanal ram elde edilebiliyor. Ekranın TN olmasını ve klavyede aydınlatma olmamasını takmayacak olanlar için 5500U'lu en ucuz cihaz olduğundan en iyi fiyat/performans cihazı olduğu rahatça söylenebilir.

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma
    Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışmaakakce.com
    Lenovo V14 Amd Ryzen 5 5500U 8gb 256GB SSD Windows 10 Home 14" Fhd Taşınabilir Bilgisayar 82KC0009TX Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-v14-amd-ryzen-5-5500u-8gb-256gb-ssd-windows-10-home-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-82kc0009tx-fiyati,1191863059.html

Başkan,

Bi ihtiyaç sahibine bundan almayı düşünüyorum. max 5k bütçemiz var, 1 tane ram slotu ve 5500U'dan dolayı bunu tercih ettim.

SSD kapasitesi arttırılabiliyor mu bilgin var mı?

• 3. nesil AMD thinkpadler gelmeye başlamış ama 5700U var içinde. Bu sefer 300 nits ekranla gelmişler, ancak yine %100 sRGB ekranlı modeller sanırım yok.

• ykurtulus kullanıcısına yanıt

Allah hayrınızı kabul etsin öncelikle. Evet SSD sonradan arttırılabilir elbette. Halen 5000 altındaki en mantıklı cihaz doğrudur. Bir de IPS olsa resmen rakipsiz ve kusursuz olacak.

Teşekkür ederim.

• Cihaz geldi arkadaşlar daha kurulumunu yapmadım ama çok şık ve güzel duruyor yalnız küçük bir sorun veya ben kafama taktım bilmiyorum. Ekran ile gövdenin ortası kavuşmuyor gibi.

Hayırlı olsun. Fotoğraf atabilir misiniz? Ayrıca kurulumu yapınca veya biostan gösteriyorsa Ram ve ssd marka modellerini kontrol edip yazarsaniz sevinirim.

• commagene C kullanıcısına yanıt
    Ekran gövde muhtemelen benim takıntım, ramleri ve ssd’yi attım, resimlerden bakarsınız. Onun dışında görüntü ve malzeme olarak beni tatmin etti. Keşke klavyenin olduğu kısımda metal olsaymış ama o kadarı da fazla birazcık.

Bunlar dışında servis ile görüştüm 36ay garantisi varmış ve 1 yıl isterseniz garanti uzatabilirmişiz. Fiyatını daha öğrenemedim. Mail atıp fiyat alacakmışım. Onlarda yurtdışından fiyat alıyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 3 Eylül 2021; 14:51:47 >

Güle güle kullanın, güzel gözüküyor. Bu fiyata, bu donanımdaki e15 gen2 bile vermiyorlar. Zaten satıcı da fiyatı 10bin tl yapmış kalan cihazlar için.

Benim tam istediğim cihaz değil ama fiyat/performans açısından çok iyi olduğunu görünce aldım ben de, yarın ya da pazartesi elime ulaşır. Tek usb-c portu olması bende sıkıntı yaratıyor, 4k external monitörle kullanmak isteyeceğim için. Şu anda m1 işlemcili macbook pro kullanıyorum, performans ve donanım kalitesinden de oldukça memnunum fakat mümkünse Linuxa geri dönmek istiyorum.

Tekrar hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.