Şimdi Ara

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.349
Cevap
55
Favori
135.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benimde garantim öyle. Ama bu bana göre sorun değil. Ürün kapalı kutu, sıfır geliyor. Cihazı ilk siz açıyorsunuz, poşetinden falan ilk siz çıkarıyorsunuz. Garanti de fatura tarihinden itibaren geçerliliğini koruyor. Rahat olun ve ürünün keyfini, tadını çıkarın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kkarangalan kullanıcısına yanıt

Ok teşekkürlerRyzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma 

• ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Yeni cihazınız hayırlı uğurlu olsun hocam, güzel günlerde kullanın inşallah. Dot u artık emekli oluyor galiba.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sallami kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler, Windows 8.1 le kullanıyorum, o kadar düzgün ve seri çalışıyor ki emekli etmeye de kıyamıyorum. Gariban işlemciye rağmen 8 gb ram ve ssd ile 20 saniyede masa üstü geliyor, Windows 8.1 işe yaramaz hale gelene kadar yedekte tutarım büyük ihtimalle.

• Dostlar, Acer'dan gerçekten ilginç bir cihaz geldi. Aspire Gaming 7:

Ryzen 7 5700U ile RTX3050 ekran kartı bir arada hem de uygun sayılabilecek, 9000 TL altında bir fiyata. Aspire 7 serisi de kasa olarak A3 veya E serileri gibi dandik değildir.

gittigidiyor
    ACER Aspire Gaming 7 A715-42G AMD Ryzen7 5700U 8GB 512GB SSD GTX3050 144 Hz 15.6 FHD Notebook Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/acer-aspire-gaming-7-a715-42g-amd-ryzen7-5700u-8gb-512gb-ssd-gtx3050-144-hz-15-6-fhd-notebook_pdp_721958087

Satıcı tam model kodunu yazmasa Acer'ın sitesinde eşleşen tek cihaz şu:

Buna göre cihazda çift ram slotu var ve en fazla 32 GB ram kabul ediyor. Ekranı 144 Hz IPS. Klavyede aydınlatma, Wi-fi 6, parmak izi okuyucu var. Kasası 22.3 mm, ağırlığı 2.13 kg. 3 tane USB Type-A, bunlardan 2 tanesi USB 3.1. Bir tane de Type-C var fakat Display Port ya da Power Delivery özellikleri olup olmadığı belli değil.

Cihazın eksi yönleri ise harici ekran kartı kullanımında çabuk bitebilecek olan 48 Wh batarya ve tamamen plastik gövde olarak gösterilebilir. Bari ekran kapağını metal yapsalarmış :)

Özellikleri birebir aynı olmasa da kasa hakkında detaylı inceleme buradan okunabilir:

https://laptopmedia.com/review/acer-aspire-7-a715-42g-review-interesting-hardware-choices-which-work-surprisingly-well-together/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 25 Ağustos 2021; 7:10:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Numpad'i olan laptoplardan nefret ediyorum ya.

Herkes muhasebeci sanki.

• ykurtulus kullanıcısına yanıt

Vay arkadaş, millet neden numpad yok diye şikayet ediyor, sen neden var diye şikayet ediyorsun hocam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 25 Ağustos 2021; 10:59:10 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Numpad bana da işsizlik gibi geliyor. Onun yerine klavyeyi daha geniş alana çok daha iyi oturtabilirler...

• Aynen öyle zaten üst tarafta rakamlar var üstüne bi de yana koymak neden yani, onun yerine page up page down home end tuşlarını falan fn ile gizliyolar ben bu tuşları daha çok kullanıyorum mesela.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vay arkadaş, cihaz ne kadar hızlı tükendi ya, getiren de Teknorya öyle dandik firma da değil 2-3 tane getirsin. Acer Aspire Gaming 7 bitmiş dostlar :)

• Ryzen 5500U işlemcili Thinkpad E14 Gen 3 ve E15 Gen 3'ler gelmiş. Fakat malesef şu konfigürasyon ile oynayıp 1000 farklı modelmiş gibi sunan arkadaşlar getirmiş. Müsait olduğumda gelen cihazların ana özelliklerini yazacağım ve mümkünse oynanmamış olanların linklerini paylaşacağım.

Hocam eline sağlık uğraşıyorsun baya.
    En çok E14 ü merak ediyorum bi mağazaya gelirse gidip bakıcam.

• ykurtulus kullanıcısına yanıt

Önce E14 Gen3'den başlayalım o zaman, Türkiye'ye getirilen cihazın kodu 20Y7003VTX, bu koddan daha uzun yazanlar, örneğin 20Y7003VTX003 gibi kodlar üzerinde oynanmış, yani ram ve ssd değiştirilmiş cihazları ifade ediyor. Lenovo kodları her zaman 10 haneli olur. 10 haneden uzunsa dikkat etmek gerekir.

Oynanmış konfigürasyonları yapan aynı satıcı olsa da koduna göre oynanmamış cihaz linki şu:

https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-bilgisayar/lenovo-thinkpad-e14-gen-3-20y7003vtx_spp_1001145

Aynı fiyata (8999 TL) N11 ve Hepsiburada'da da var.

Cihazın özelliklerine gelirsek, belirli bir sıralamaya uymadan Lenovo Destek sitesinde Parçalar bölümünde yazdığı sıra ile gidiyorum:

-Wifi alıcısı Realtek 8852AE, bu alıcı Wifi 6 yani 802.11ax standardına uyumlu oldukça hızlı bir alıcı.

-Cihaz Windows 10 Pro ile geliyor.

-14 inç bir cihaz için oldukça büyük sayılabilecek 57 Wh bataryaya sahip.

-Klavyede alttan aydınlatma ve parmak izi okuyucu bulunuyor.

-AUO'ya ait Full HD IPS 300 Nit panel var.

-Anakart fotoğraflarında görüldüğü kadarıyla 8 GB gömülü ram'e sahip ve bir tane de boşta slot var.

-Bir tanesi 2242, bir tanesi 2280 formunda çift M.2 SSD slotu var.

-Kamerası kızılötesi yüz tanıma sistemine sahip. Bu aslında önceki 2 nesilde de opsiyonel olmasına rağmen Türkiye'de daha önce hiç görmediğimiz bir özellik. İlk defa kızılötesi (IR) sistemine sahip bir Ryzen Thinkpad gelmiş.

-256 GB SSD Samsung ve 2242 formunda. Yani boştaki SSD slotu 2280 formunda. Bu da oldukça iyi bir haber çünkü piyasadaki M.2 SSD'lerin %99'u 2280 formunda. İstenilen SSD alınıp takılabilir.

-Cihazın kasası hem üst hem alt tamamen metal. 1.7 cm kalınlığında ve 1.64 kg ağırlığında. Gerçi bu ağırlık büyük ihtimalle 43 Wh bataryalı versiyon için geçerli. Söz konusu 57 Wh bataryalı versiyon bir tık daha ağır olacaktır.

Bir baktığımız zaman cihazda neredeyse bütün opsiyonlar dolu olarak geliyor. 43 Wh yerine 57 Wh batarya, aydınlatmalı klavye, parmak izi okuyucu ve IR kamera. Bunların tamamı opsiyon olmasına rağmen satıcı tamamını cihaza ekletmiş. Bu da fiyata biraz yansımış haliyle fakat dolu dolu bir cihaz alıyorsunuz. Tek eksiklik %100 sRGB 300 nit panel olmayışı ki zaten bu konuda pek ümidimiz yoktu. Thinkpad E serisinde Türkiye'ye hiçbir zaman %100 sRGB ekranlı modeller gelmiyor.

Cihazın giriş çıkışları ise şu şekilde:

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma
    • 1. USB 3.1 Gen 1 Type-C (with DP and PD)
    • 2. USB-A 3.1 Gen 1 (always on)
    • 3. HDMI 1.4
    • 4. Headphone / mic combo
    • 5. USB-A 2.0
    • 6. RJ45
    • 7.Kensington Security Lock Slot

Edit: PSREF sitesinde daha iyi detay görülebiliyormuş. PSREF ana sayfaya girip 10 haneli kodu yazmak yeterli. Cihazın paneli de 250 değil 300 nit imiş, onu da düzeltiyorum:

https://psrefstuff.lenovo.com/Detail/ThinkPad/ThinkPad_E14_Gen_3_AMD?M=20Y7003VTX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 25 Ağustos 2021; 23:36:52 >

Böyle dolu bir cihaza portlar yine yakışmamış. Bir önceki seriyi de bu yüzden elemiştim, bunu da eledim. Teşekkürler bilgilendirme için.

• Türkiye'ye gelen E15 Gen3'ün model kodu ise 20YG0047TX.

Ekranı 15.6 inç haliyle genişliği ve uzunluğu E14 Gen3'e göre daha fazla, alt kasası plastik, kalınlığı 19 mm, ağırlığı 1.7 kg, klavyesinde numpad bölümü var. Bunun dışında portlar dahil tüm özellikler istisnasız bir üstteki E14 Gen3 ile tıpatıp aynı.

Gördüğüm kadarı ile en uygun 8699 TL ile N11'de:

https://www.n11.com/urun/lenovo-thinkpad-e15-g3-20yg0047tx-r5-5500u-8-gb-256-gb-ssd-156-w10p-fhd-dizustu-bilgisayar-2110003

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 25 Ağustos 2021; 23:34:59 >

• E14 Gen 3 (5500U) incelemesi:

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-E14-G3-AMD-Laptop-Review-Affordable-Business-Notebook-with-Ryzen-Power.551070.0.html

E15 Gen 3 (5700U) incelemesi:

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-E15-G3-AMD-Review-Inexpensive-Business-Laptop-with-Ryzen-7.554843.0.html

Genel olarak IPS panelin artık çok daha parlak olduğundan bahsedilmiş. Türkiye'deki cihazlarla aynı panel. Bildiğiniz gibi geçen yıl 250 nit paneller kullanılıyordu. Bu yıl 300 nit paneller kullanılıyor fakat her iki cihazın testinde de panellerin 330-340 nit civarı parlaklık verdiği görülüyor. Bataryalar rakiplerinin birçoğuna göre daha iyi gidiyor çünkü 57 Wh. Geçen yılki 45 Wh bataryalara göre %25 daha uzun gidiyorlar. Performansta en ufak bir düşme görülmüyor. Cihazların her ikisi de uzun süreli işlemlerde tam performansını korumayı başarıyor. Tıpkı geçen yılın Gen 2 cihazlarında olduğu gibi yük altında sıcak çalışıyorlar. Zaten yine Zen 2 platformunda yer alan 5500U ve 5700U olduğu için bu oldukça doğal. Yalnız fanlar artık daha da sessiz. Klavyeler her zaman olduğu gibi en övülen alanlardan. 5500U ve 5700U arasında işlem gücü olarak tam performansta %17 kadar bir fark görülüyor. Tek çekirdek performansları neredeyse birebir aynı. Oyun performansı olarak ise yaklaşık %5'lik bir fark bulunuyor.

Bu arada ilk mesajı güncelledim ve eklenmemiş olan tüm U serisi cihazları ekledim. Zibil gibi H serisi dolduğu için H serisi cihazları takip etmek iyice zorlaştı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 26 Ağustos 2021; 21:39:53 >

• https://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-laptop-14-ec0006nt-amd-ryzen-5-5500u-8gb-512gb-ssd-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-4h0r2ea-p-HBCV00000DGKYV?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Arkadaşlar üniversite öğrencisiyim yazılım alınında çalışmak üzere 6 bin altına daha iyi bir alternatif var mı acaba, birde auto cad, solidworks gibi program çalıştırabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 31 Ağustos 2021; 13:29:56 >

• Benim gibi 16 Ramli 5000 serisi ultrabook bekleyenler için çok bir alternatif. 5800u olsa yükseltmiştim 😀😀😀

ASUS ZENBOOK 14 UM425 RYZEN 5 5500U 2.1GHZ-16GB RAM-512GB SSD-14"-INT-W10

10.932 TL

www.vatanbilgisayar.com
    ASUS ZENBOOK 14 UM425 RYZEN 5 5500U 2.1GHZ-8GB RAM-512GB SSD-14"-INT-W10 fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-zenbook-14-um425-ryzen-5-5500u-2-1ghz-8gb-ram-512gb-ssd-14-int-w10.html

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

Hocam 14 inçle kod yazarken zorlanmayacak mısınız?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.