Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (22. sayfa)
-
-
www.amazon.com.trAmazon.com.trhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09BBCCWHV/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_Q73JQXJHHQFDD17P3VQQ
Ülkemize gelen ilk 5800U bilgisayar, 13.3 inç HP Aero, her şeyiyle premium. Ekran 400 nit %100 sRGB. 8 GB gömülü ve arttırılamayan ram ile gelmesi ise tam bir hayal kırıklığı. Maalesef bu yüzden satmayacak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Abi neden ya neden yani?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ya 16 yapsalar bari. 16 degisemeyen bellek de olsa 2X8 de olacağından önümüzdeki 3-5 sene yeter diyeceğiz. Sadece 8GB koymak ilginç gerçekten...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevlutucar -- 16 Ağustos 2021; 20:3:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Remi 8 değil mi nerede 16 gördünüz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: BloodinÜlkemize 5000H serisi birçok farklı marka ve model ile gelmişken 5000U serisi malesef ki neredeyse uğramadı. Birkaç kupon model var sadece. Gerçi bir tanesi size baya uygun görünüyor.
Eğer 14 inç olması sorun değilse 5500U işlemci, arttırılabilir çift ram slotu (içinde 2*4 GB ram var), IPS ekranı, aydınlatmalı klavyesi, hızlı şarj özelliği, kendi üstünde 512 SSD ile gelmesi ve metal kapak ile klavye çerçevesi gibi özellikleri ile tercih edilebilir. HP'nin belgelerinde bir sorun var 13 inç'ten 17 inç'e kadar bütün yeni cihazlarına yanlışlıkla 2.07 kg yazmış ama söz konusu cihaz için 14 inç'lik 18 mm kalınlığında bir cihazın o ağırlıkta olması imkânsız.
Ram slotu ve diğer şeyleri merak edenler için şu resmi belgede açıkça cihazın içi görülebiliyor: http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c07118653.pdf
Hocam HP Pavilion 15-EH serisi içinde böyle açıklamalı belge var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: emuratHocam HP Pavilion 15-EH serisi içinde böyle açıklamalı belge var mı?
Alıntıları GösterÖncelikle senin cihazın ana destek sayfasını bulman gerekiyor. Senin durumunda bu HP 15-eh0000 oluyor, destek sayfası da alttaki:
https://support.hp.com/tr-tr/product/hp-pavilion-laptop-pc-15-eh0000/35719385/model/38460970/manuals
Buradan belge dilini İngilizce seçmen gerek çünkü Türkçe dilde fazla belge yok. İngilizce bölümdeki Part Locator isimli belge yukarıdaki arkadaşla da paylaştığım belge. Senin cihaz için de aşağıdaki:
-
Çok sağol hocam eline sağlık. Hocam benim cihazda ayrı hardisk yuvası var mı?
Hocam bu hp 14 5500u günde kaç saat verir? 10 saat yazmışlar hepsiburada'da ama o kadar çıkmaz sanki. Yazılandan genelde baya sapma oluyor. Günde 8 saat verir mi sence bu minik canavar?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tahminim 6 ila 8 saat arası dayanır gibi geliyor
Malesef, tek M.2 SSD yuvası bulunuyor
Swift x denen cihaz 5800u 3050ti 16gb ram kombinasyonu ile satılıyor. Amazonda direkt böyle, söylediğim ürün yurtdışında zaten, ülkemizde yok
Anladım teşekkür ederim.
-
14 inç olması sorun olmayacaksa çift ram slotu, daha yeni işlemcisi, daha kaliteli kasası ve hoparlörleri ile HP 14-EC0006NT daha iyi bir seçim
Merhaba;
Sadece tarayıcı ve ofis programlarını çalıştıracak, iş amaçlı bir laptop arıyorum.
Oyun yada yüksek işlem gücü isteyen hiçbir bir uygulama kullanılmayacak.
Aslında ürünü bir tanıdığım için araştıyorum. Bundan önceki laptopunu çok uzun seneler kullandığından, birkaç sene idare edecek bir model bakıyor.
15.6 " ve 1080 p olması önemli.
Bütçe: 6000 - 7000 TL
Aşağıdaki model hakkında bir yorumunuz olursa memnun olurum:
www.vatanbilgisayar.comAsus D515DA Amd Ryzen 5 5500U Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/asus-d515da-amd-ryzen-5-5500u-2-1ghz-8gb-512gb-ssd-15-6-amd-w10.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ensarrrrr -- 18 Ağustos 2021; 16:45:59 >
-
Sorumun yeri tam burası değil ama en uygun burayı gördüm. Ryzen laptop alacaklar için faydalı olabilir:
Birkaç gün önce, Gittigidiyor'dan sıfır ve resmi garantili olarak 11850 TL'ye HP Omen 15-en1015nt laptop aldım (R7 5800H, RTX 3060, 144 Hz IPS. 8 GB Ram). Ram'i 16 GB yapmak için Crucial Ballistix 2x8 GB 3200 MHz CL16 aldım; ancak Ram'lar bizim laptop ile 2666 MHz - CL19 - CR 2T olarak çalışıyor. Laptop'ın üzerinde gelen Ram'ler 3200 MHz - CL22 - CR 1T olarak çalışıyordu.
Notebook'larda Ram profilleri eskiden beri problemdir, ama 2021 yılında, o Ram'lerin CL16 olmasa da en azından 3200 MHz olarak çalışacağını düşünmüştüm. Demek Ballistix'lerin JEDEC/PnP standardı 2666 MHz'miş.
HP'nin bios'u, XMP & AMP gibi özel bir Ram profilini veya Bios üzerinden Ram ayarını desteklemiyor. AMD için Windows üzerinden ayar yapan bir uygulama da yok (Ryzen Master notebook'ları desteklemiyormuş). Bu nedenle, Crucial'leri iade edip Kingston HyperX 3200 MHz CL20 HX432S20IB2 Ram'leri almaya karar verdim. Bu Ram'lerin JEDEC 1.2 volt profili 3200 MHz - CL20'ymiş. Kingston PDF linki: https://www.kingston.com/dataSheets/HX432S20IB2_8.pdf
Reddit'teki bir kullanıcı da, HX432S20IBK2 kodlu HyperX'in, Omen serisi bir notebook'ta 3200 MHz - CL20 çalıştığını doğrulamış.
Sizin başka bir model öneriniz var mıdır? Ayrıca, Crucial'leri 3200 MHz olarak çalıştırmanın bir yolu var mı?
Not: Kingston'ın HX432S20IBK2 ve Fury KF432S20IBK2 kodlu Ram'leri de var, ama PDF'lerindeki özellikleri benim baktığımla birebir aynı. Bir tek, Fury olanda JEDEC/PnP yerine sadece PnP yazmışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Ağustos 2021; 4:59:43 >
-
Sipariş geçtim. Teşekkürler desteğin için 😉👍
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkürler, ben ilk konum olan Ryzen 3500U V155-15API konusundan beri Kingston HyperX Impact ram'lerin Ryzen dizüstülerle sorunsuz çalıştığını gördüğümden hep onu tavsiye ediyorum. Ballistix ram'lerde dediğiniz gibi bir problem var, XMP profilleri yazıyor özellik olarak ama dizüstülerin birçoğu XMP desteklemiyor ki... Genel olarak her zaman dediğim gibi, Ryzen dizüstü kullanıyorsanız ve gömülü ram yoksa HyperX Impact'tan şaşmayın, gömülü ram yanına düz Kingston CL22 3200 Mhz modeli daha uygun çünkü gömülü ram çoğünlukla CL22 oluyor. Böyle durumda Impact'a fazladan para vermenin gereği yok.
quote:
Orijinalden alıntı: EnsarrrrrMerhaba;
Sadece tarayıcı ve ofis programlarını çalıştıracak, iş amaçlı bir laptop arıyorum.
Oyun yada yüksek işlem gücü isteyen hiçbir bir uygulama kullanılmayacak.
Aslında ürünü bir tanıdığım için araştıyorum. Bundan önceki laptopunu çok uzun seneler kullandığından, birkaç sene idare edecek bir model bakıyor.
15.6 " ve 1080 p olması önemli.
Bütçe: 6000 - 7000 TL
Aşağıdaki model hakkında bir yorumunuz olursa memnun olurum:
www.vatanbilgisayar.comAsus D515DA Amd Ryzen 5 5500U Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/asus-d515da-amd-ryzen-5-5500u-2-1ghz-8gb-512gb-ssd-15-6-amd-w10.htmlMerhabalar, size biraz geç cevap verdik kusura bakmayın. Paylaştığınız cihaz Türkiye'ye gelen Ryzen 5000 serisi ilk dizüstü. Malesef ki tüm parçalar giriş seviyesi, kasa plastik, wifi kalitesiz, ekran ultra kalitesiz, soğutma sistemi çok yetersiz, klavye aydınlatma yok vs vs...
Eğer büteniz o kadar yüksekse hazır bu indirime girmişken MSI Modern 15 almak çok daha iyi olacaktır. Metal kasalı, IPS ekranlı, sadece 1.6 kg, tüm parçaları orta-üst seviye olarak seçilmiş oldukça güzel bir bilgisayar, ülkeye 9500 TL seviyesinden gelmişti ama şu anda 7000 TL altında bulmak mümkün:
akakce.comMSI Modern 15 A5M-022XTR Ryzen 5 5500U 8 GB 256 GB SSD Radeon Graphics 15.6" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-msi-modern-15-a5m-022xtr-ryzen-5-5500u-8-gb-256-gb-ssd-radeon-graphics-15-6-full-hd-notebook-fiyati,1284443153.html
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X