Şimdi Ara

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.349
Cevap
55
Favori
135.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam elimde şu an bu laptop var https://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-gaming-16-a0006nt-intel-core-i5-10300h-16gb-1tb-256gb-ssd-gtx1650-windows-10-home-16-1-fhd-tasinabilir-bilgisayar-1y7e0ea-pm-HB00000YDWM6 3 ay önce aldım.Garantiye verdim büyük ihtimal iade edilecek.7800 liraya almıştım.İade gelirse yerine HP VİCTUS 5600H olan modeli almak mantıklı mı sizce? Az bir miktar ekleyip model yenilemiş gibi olacağım.Ne diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagtay13 -- 8 Ağustos 2021; 12:40:2 >

• https://www.hepsiburada.com/hp-omen-15-en1013nt-amd-ryzen-7-5800h-16gb-512gb-ssd-15-6-rtx-3060-144hz-fhd-freedos-tasinabilir-bilgisayar-434m5ea-p-HBCV00000F2MBB?magaza=BETA%20PLUS%20TEKNOLOJ%C4%B0&url_src=ios-product-detail

Yeni bir ürün daha eklendi arkadaşlar. Açıkçası bu özellikler de Legion beklemek istemeyenler var ise kaçırmasın fiyatı oldukça iyi gibi geldi bana.

• gurkan3407 G kullanıcısına yanıt

Legion olsa alınırdı ama hp ısınma sorunları ile uğraşılmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

Hocam 8 bin civarı ofis , finans ve oyun için bilgisayar önerisi alabilir miyim ? Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: imperial93

Omen serisinde ısınma sorunu yok hocam bilginize

• quote:

HP ısınma sorunları çoktaaaan mazide kaldı, o problem yok olalı yıllar oldu. Taa DV6 serisi zamanındaydı o :)

Kulak alışkanlığı herhalde benimkisi. Şimdi birkaç tane benchmark videosu izledim emsallerine yakın çıkmış termal başarımı. Legion yerine tercih etmeye değer mi? 20 bin bütçe ayırdım ama 3070li bir laptop ariyordum esas

Hocam bana bir fikir versen , 8/9 bin TL civarı oyun ve finans için tavsiye verir misiniz?

• quote:

Kulak alışkanlığı herhalde benimkisi. Şimdi birkaç tane benchmark videosu izledim emsallerine yakın çıkmış termal başarımı. Legion yerine tercih etmeye değer mi? 20 bin bütçe ayırdım ama 3070li bir laptop ariyordum esas

hocam ilk başta bende senin gibi düşünüyordum açıkçası ama fikirlerim değişti diyebilirim.

3060 ile 3070 arasında en fazla %21 oranında fps değişiyor ki bu oran test edilen oyunlarla kıyaslandığında ortalama %13-15 şeklinde. Bu kavramı kullanım olarak düşünürsek 9-12 ay aralığında bir fark olur diye düşünüyorum. Fakat aynı olaya f/p olarak baktığımız da ise ödediğimiz rakamlar ne yazık ki çok fazla yükseliyor. Minimum 3 bin tl fark olacağını düşünüyorum.

Ayrıca 3070'i seneye çıkacak olan 4060 ile performans olarak kıyaslarsak büyük ihtimal aynı olacaktır diye düşünüyorum.

Bundan dolayı da o farkı boşu boşuna vereceğimizi düşünmekteyim.

Yorumlardan takip edebildiğim kadarıyla istediğiniz pc nin ekranı 2k olsun diyorsanız o zaman 3070 önerilmektedir ama 2k olması önemli değil FHD yeter derseniz 3060'da alınabilir diye düşünüyorum. En azından ben bu şekilde bakıyorum olaya

• Merhaba,

Linkteki dizüstü bilgisayar hakkındaki görüşleriniz nedir acaba?

8gb artırılamaz rame sahip olması haricinde civar fiyatlardaki bilgisayarlara göre oldukça iyi duruyor.

Ne dersiniz?

https://www.hepsiburada.com/asus-zenbook-um425ua-am164t-amd-ryzen-5-5500u-8gb-512gb-ssd-windows-10-home-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00000C19W1

• stevan kullanıcısına yanıt

Bahsettiğin gibi ram meselesini görmezden gelirsek muhteşem bir bilgisayar. Elbette benzer fiyata daha güçlü ya da aynı güçte daha ucuza bilgisayar bulmak mümkün fakat Asus Zenbook kalitesini bu fiyata bulmak çok zor, kasası, ekranı, wifi kalitesi, şıklığı, hafifliği, sağlamlığı ile kendi fiyat aralığında öne çıkan bir ürün. Ram sorun olmayacaksa kesinlikle tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 12 Ağustos 2021; 5:36:11 >
  • zaftolga Z kullanıcısına yanıt

https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-hp-victus-amd-ryzen-5-5600h-8gb-256gb-ssd-rtx-3050-16-1-fhd-freedos-tasinabilir-bilgisayar-4h0s0ea-fiyati,1276397043.html

Yalnız cihazın 2.35 cm kalınlığında ve 2.5 kg ağırlığında olduğunu unutma. Taşımak için pek müsait sayılmaz. Gerçi oyun cihazlarının hiçbiri taşımaya pek müsait değil, hem güçlü oyun oynasın hem 2 kg altında olsun dersen fiyat baya yukarılara çikıyor. Amaç performans ise bu fiyatlarda 5600H + RTX 3050 alınabiliyorken başka cihazlara bakılmaz. Tabi GTX 1660 Ti, RTX 3050'den bir tık yüksek performans veriyor fakat Ryzen 3750H'lı önermeyeceğim bir cihaz hariç 10.500 TL'dan başlıyor. RTX 2060'lar da pahalı onu alana kadar 3060 alıyorsun zaten. Uzun lafın kısası 12.000 TL'ya çıkıp RTX3060 ekran kartlı bir dizüstü almayacaksan oyun performansı olarak en iyisi bu.

Almışken 16 ram 512 ssd olsun, ilerde hiç uğraşmayalım dersen alttaki versiyona da bakabilirsin:

https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-hp-victus-4h0l3ea-ryzen-5-5600h-16-gb-512-gb-ssd-4-gb-rtx3050-16-1-free-dos-fhd-dizustu-bilgisayar-fiyati,1274904167.html

• Arkadaşlar selamlar. Bilgisayar Mühendisiyim, yazılım alanında kullanmak için laptop arıyorum.

Bundan 1-1,5 sene önce 3500U 32GB RAM 1TB NVMe SSD'ye sahip bir Ryzen Thinkpad satın almıştım ancak -neredeyse- her köşede belirgin ışık sızması olması sebebiyle iade etmiştim. Tekrardan Ryzen APU laptoplara bakıyorum. Thinkpad, Thinkbook, HP Envy, HP Probook gibi cihazları inceledim.

Hatta ENVY X360 4500U olan modeli tablet de olabiliyor olmasından dolayı çok beğenmiştim ve sipariş vermeyi düşünüyordum, ta ki ram artıramadığımı görene kadar... Bu sebeple cihazı almaktan vazgeçtim.

Gönlümde bir yerlerde yeniden Thinkpad serisi almak geçiyor.  Fakat, Ryzen modellerde LED Aydınlatmalı klavye olan Thinkpad bulamıyorum. Sorduğum hiçbir cihazda LED aydınlatmalı klavye bulamadım... Bir de, yeni Thinkpad cihazların kalitelerinin ciddi anlamda düştüğünü belirten birçok kullanıcı yorumu okudum. (Alt kasayı sök/tak yaparken tırnakların kırılması, Ekranda ciddi derecede ışık sızması sorunu olması gibi.)

Ve gözlemlediğim üzere, yurtdışında çoğu cihazın 5000 serisi APU modelleri satışa çıkmış durumdayken ; ülkemizde -en azından- APU cephesinde cihazların neredeyse tamamı 4000 serisi. 5000 serisi APU cihazların ne zaman geleceği hakkında bilgisi olan var mı acaba? Bir süre daha beklemeli miyim sizce?

Son olarak, APU Ryzen cihazlarla ilgilenen, kullanan varsa "şu modeli al." veya "bu modelin 5000 serisi işlemcili versiyonunu beklemelisin." diyebileceğiniz model/modeller var mı?

• mevlutucar kullanıcısına yanıt

Ülkemize 5000H serisi birçok farklı marka ve model ile gelmişken 5000U serisi malesef ki neredeyse uğramadı. Birkaç kupon model var sadece. Gerçi bir tanesi size baya uygun görünüyor.

https://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-laptop-14-ec0006nt-amd-ryzen-5-5500u-8gb-512gb-ssd-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-4h0r2ea-p-HBCV00000DGKYV

Eğer 14 inç olması sorun değilse 5500U işlemci, arttırılabilir çift ram slotu (içinde 2*4 GB ram var), IPS ekranı, aydınlatmalı klavyesi, hızlı şarj özelliği, kendi üstünde 512 SSD ile gelmesi ve metal kapak ile klavye çerçevesi gibi özellikleri ile tercih edilebilir. HP'nin belgelerinde bir sorun var 13 inç'ten 17 inç'e kadar bütün yeni cihazlarına yanlışlıkla 2.07 kg yazmış ama söz konusu cihaz için 14 inç'lik 18 mm kalınlığında bir cihazın o ağırlıkta olması imkânsız.

Ram slotu ve diğer şeyleri merak edenler için şu resmi belgede açıkça cihazın içi görülebiliyor: http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c07118653.pdf

Teşekkür ederim, bu cihaz gözümden kaçmış sanırım. İnceleyeceğim. 14" olması benim için daha ideal diyebilirim.

5000U serisi çok güzel cihazlar olmasına rağmen ülkemize gelmemiş olmaları üzücü bir durum açıkcası. HP Envy, Lenovo Thinkbook, Thinkpad ve daha birçok modelin çok güzel konfigüre edilmiş, eksikleri kapatılmış ve 5000U serisine sahip işlemcileri olan seçenekleri var.

Birkaç ay daha beklemekten yanayım. 5000U serisine sahip cihazların ülkemizde de satılmasını ümit ediyorum.  

• Ah şu swift x Türkiye'ye düzgün bir fiyattan gelse ...

Alt kasayı çıkarırken tırnakları ben kırdım herkeste olmamıştır benim beceriksizliğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykurtulus -- 15 Ağustos 2021; 0:44:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Şu ana kadar gördüğüm en mantıklı 5000 serisi 14 inç laptop HP Pavilion 14-EC0006NT

Çok da şık duruyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • orhun_kandemir kullanıcısına yanıt
    Çok güzel cihaz ama kasasının içini görebildiğimiz görsel / kaynak var mı hocam? Ram artırabiliyor muyuz acaba bu cihazda?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ram zaten 16 idi. Just Josh da görmüştüm sanki kasa içini, arttirilamiyor diye aklımda kalmış, küçük bir yt araması ile bulursunuz diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.