Hiçbir problem yaşamadım. Windows 10 Pro'dan yükseltmiştim. @Emrhnn hayırlı olsun güle güle kullanın. Lütfen siz de paylaşın görüşlerinizi cihazının gelince. |
Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (37. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Sorun olmaz, tema değişimi vs bazı ayarları yapamazsın, sağ altta aktifleştirin uyarısı görünür. Lisansı girince her şey normale döner.
-
Video çekmeyi düşünüyorum kutu açılımı yorumlara soru sorulmasını isterim diğer video ilerde soruları cevaplamaya çalışırım çünkü ben alırken fazla bir bilgiye ulaşamadım yeni alacaklara rehber olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam nereden ve kaça aldınız acaba. Paylaşmanız mümkün müdür ?
Bir şey değil hocam. Yani bios farklılıkları çok oluyor, bizim aletin 11800H intel modelinde daha fazla ayar var. Düşük gecikmeli ram takarsan onu modlama ayarı bile var. Ama lenovocuğum AMD ye koymamış bunu.
Manuel fan ayarı yapmıyor mesela inatla. Lenovo fourumlarında kaç kere yazdım geri bildirim yolladım yok. Aletleri iyi de yazılım olarak bir parça daha süslemesi lazım.
-
-
Sabaha karşı paylaşıp bizleri bilgilendirmişsin emeğine teşekkürler ellerine sağlık.
Sanırım Ryzen serisi için Windows 11 kurmak yada yükseltme yapmak için henüz erken.
Konu hakkında bilgi ve tecrübelerinize dayanarak Windows 10 Pro mu Home mu kurmalı işlemciden en iyi verimi almak için?
-
şu cihazı aldım bakalım umarım istediğim gibi çıkar, alan arkadaşlar yorum yapabilir mi bu cihaz hakkında
-
hayırlı olsun, şu an en iyi fiyat/performans cihazlardan biri.
gelince görüşlerinizi paylaşırsanız bilgilendirici olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 26 Ekim 2021; 13:18:17 > -
Sentetik zamanlama testlerinde ilginç sonuçlar elde etsem de kullanım olarak hiç bir fark göremedim ben. Oyunlarda ciddi performans kaybı da yaşamadım. Ama son güncelleme ve AMD'nin chipset güncellemesi iyi oldu. Şu an biraz daha iyi ilk çıktığına göre.
Eğer normal günlük kullanım için düşünüyorsanız farkı anlamazsınız, zaten fark yok gibi ben problem yaşamadım pek. Hatta bazen daha performanslıymış gibi hissettiriyor. Fakat kullanım kolaylığı açısından çoğu şeye alışmak lazım. Görev çubuğuna araç çubuğu eklenmesi kaldırılmış. Üçüncü parti yazılımların bilgilendirici araç çubukları eklenmiyor. Lenovo Vantage uygulamasının pil simgesi gibi.
Görev çubuğunda sürükle bırak özelliği kaldırılmış. Direkt kısayolu tutup oraya sabitleme de yapılamıyor ama en kötüsü ise, klasörler arası dosya taşırken bir nesneyi aşağıda görev çubuğuna tutup götürdüğünüzde diğer klasöre atabilirdik ya da bir fotoyu açık olan photoshop'a sürükleyip simgenin üstüne gelince photoshop'a atabilirdik. Onların hepsi kalkmış.
Sağtuş menüsü zenginleşmiş ama kullanımı zorlaşmış. Direkt nesneye uygulanacak özellikler çıkmıyor artık. Eski menüye ulaşmak için 2 aşama yapmak gerekiyor. Hızlı bir kullanım senaryosunda, eski alışkanlıklardan kurtulana kadar sövüyor insan. Ama şu an bir nebze olsun alıştım desem de eskisi gibi pratik değil.
HDR paneller için oto hdr gelmiş. Oyunlarda paneli HDR moduna alınca otomatik dinamik aralık yapıyor parlaklık biraz daha güzel oluyor.
Yazıların okunabilirliği daha iyi. Eskiden benim laptopta 2k ekranda %125 dpi kullanırken şimdi %100'de kullanıyorum ve 40 45cm uzaktan yazıları okuyabiliyorum üstelik gözlerim bozuk. Gözlük kullanmayan astigmatı olmayanlar daha rahat okur
Çok ilginçtir, Win11 pil kullanımı Win10'dan daha iyi. Ben genelde pil koruması açık kullanıyorum %60'a sabitliyor şarj etmiyor laptop. Ayda bir şar eder ve bitiririm. Dün hiç farkında değilim pilde çalıştığımın. Uzunca süre kullanmışım. Tabi dahili grafik modu aktifti. Balanced moddaydı alet. AMD gerçekten düşük güç tüketiyor intele göre.
-
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Lenovo ThinkBook 13s G3 ACN 20YA001ATX satın aldım.
Eşim kullanacak. fotoğraf ve video düzenleme programları kullanmayı öğrenmeye başlayacak.
O nedenle sormuştum. Hangisinden daha iyi performans alır diye. Ki yazdığınızdan Windows 10 olduğunu çıkarabilirim sanırım. Eğer öyle ise Pro mu Home mu daha iyi olur yapacağı iş içi?
-
Hayırlı olsun hocam. Güzel taşınabilir bir cihaz. Bizim aletler 2,5kg hele bir adaptör var 300watt tuğla gibi
Ekran'da %100 srgb miş baktım. Foto için de ideal. Zaten %100 AdobeRGB olsa panelden dolayı fiyat artıyor.
İkisinden de benzer performans alır aslında win11'de üzmez ama cihaz win10 ile gelecekse kurcalamaya gerek yok şimdilik. Bir süre güncellemeleri erteleyebilirsiniz. Üstünde home single lang. ile gelir ve çoğu kullanıcı için yeterlidir bu. Pro versiyonda çeşitli ağ araçları, yönetici izinleri ve uzaktan erişim olanakları olduğu için, iş istasyonları için daha uygundur. Kişisel kullanımda Home yeterli hiç bir eksikliğini görmezsiniz. Ben de home kullanıyorum şu anda. MSDN pro lisansım vardı geçmişten patladı yükseltemedim bu yeni cihazımda . :D
-
Tekrar çok teşekkür ederim. Daha da iyisi sizlerin olsun.
İşletim sistemi ile gelmiyor. Windows 10 Pro ve Home ayrıca Windows 11 Pro lisansı aldım. Windows 11 Home da alabilirim.
Önemli olan Photoshop ve benzeri programları en verimli şekilde kullanması. Aslında çıkmasını beklediğim başka cihazlar vardı ama çıktıkları zaman ekran kartı için tahmini 5000TL ve üzeri fark ödeyebileceğimi öngördüm ve bu fark anlamsız geldiği için aldım cihazı.
Hanım bir başlangıç yapsın ilerletirse ileride düşünürüm ekran kartlı ve hatta çıkmış olursa oled ekranlı bir modeli.
Yan önceliğimiz elimizdekini en verimli şekilde kullanabilmek. O nedenle üzerine deneme amaçlı kurduğum Windows 11 Pro yu silip Windows 10 Home kuruyorum. Tabii sizin deneyiminiz doğrultusunda doğru ise bu yapacağım.
-
Hepsiburada dan aldım. Sepetist adlı satıcıdan.
3 kez indirimli fiyatı kaçırdıktan sonra 4. de kısmet oldu.
7900TL gibi bir fiyat.
Takip etmek gerekiyor. Ama hayat koşuşturmasında zor oluyor.
Umarım sizlere de kısmet olur hatta daha iyileri.
-
Windows 11 lisansı en uygun nerden nasıl alınır
Başkan ben 29.90 TL ye yazilim budur dan aldım sorunsuz çalıştı. Ama 6 dan önce al ve 11 pro olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
teşekkür ederim, gelince incelemesini yaparım
-
-
Güzel günlerde kullan.
Windows 10 hangi versiyonu yükledin?
Fan sesi var mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X