Şimdi Ara

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.349
Cevap
55
Favori
135.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim ürün dün geldi, bir kaç kere linux ve windows arasında farklı kurulumlar yaptım. En son Win11' e geçiş yaptım. İlk defa 13.3" bir bilgisayar kullandığım için ekran biraz küçük geldi doğal olarak ama genel olarak performansından çok memnun kaldım. Öte yandan böyle kapatınca mini minnacık bişey olması da hoşuma gitmedi değil. Ama cihazın fan sesi daha önce de belirtildiği gibi var ve açılışta duyulacak cinsten (cihaz çok hızlı açılıyor). Battery Saving modunda kullandığım için şu an herhangi bir fan sesi duymuyorum. Sistem sıcaklığı 38 ila 43 derece arasında seyrediyor şu anda. Bu cihazın ısınma gibi bir sorunu yok, sadece dün linuxde uyumsuz bazı işler yaparken 55 dereceye kadar çıktığını gördüm, ve hatta bilgisayarı o halde 30 dk 1 saat bırakmak zorunda kaldım. Geldiğimde şarjı çok azalmıştı ama sıcaklık olarak ılık denecek seviyedeydi. O yüzden şimdi Win11'deyim ve dediğim gibi, ne ısınma ne fan sesi webde falan gezerken kesinlikle duymuyorum. Oyun kurmayı henüz denemedim ama fanlar çılgın atacaktır buna eminim. Bu durumda keşke fan curve'e müdahale edebilseydik, işte o zaman benim için mükemmele yakın bir cihaz olurdu. Son olarak 7880 TL ödediğimi düşünecek olursak, fiyatının hakkını veriyor.

• Mustaka89 kullanıcısına yanıt

Sıfır şarjla gelmiyor aslında, ilk kullanımda fişe takılsın diye fabrikadan bios o şekilde ayarlı, fişe takmadan makine açılmıyor.

Edit: Güle güle kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 24 Ekim 2021; 15:15:19 >
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam, en son 2015 te Asus almıştım, bilişim hocası olmama rağmen sağolsunlar teknolojiyi kullanamaz olduk

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • keremg kullanıcısına yanıt

Güle güle kullanın, ilk açılışta fan sesi çoğu dizüstü bilgisayarda vardır. Biosu geçip sistem açılana kadar yüksek fan sesi gayet doğal. Sistem açıldıktan sonra fan kontrolü sisteme geçtiği için ses kesiliyor.

• Teşekkür ederim. Evet, aynen söylediğiniz gibi açılışta normal bir durum.

@Emrhnn Birkaç ekleme yapmak isterim, işlemci gücüyle ilgili tamamen kendi düşüncem; 5600H ile 5800U arasında sıradan kullanımlarda bir fark hissedeceğinizi sanmıyorum. Ben de cihaz alırken bu hataya sık sık düşüyorum, alırken en güçlüsü neden olmasın diyorum ama günün sonunda atom parçalamıyorum yine webde geziyorum. Bana kalırsa tercihinizi bu iki işlemciye göre yapmamaya çalışın. Evet bu cihaz çok güzel, süper bir işlemcisi var, kompakt falan ama benim mesela aklım hala thinkpadin klavyesinde kaldı :)

• Tek suçu kopya çekmek kullanıcısına yanıt
    Cihazı açtım bios ekranı biraz farklı ve karışık gibi geldi. Win11 kurulumunu biosa girip ayarlamalardan başlayarak masaüstüne getirme süresi 07:43 sürdü bence çok müthiş. Bios kısmında ilk açılışta fan biraz duyuruyor kendini ve asıl sürpriz win 11 de çoğu driverı tanımıyor Wi-Fi dahil! Şimdi eski PC den indirip driver kurmakla uğraşıcam. Şunu da belirtmeden geçemicem ekran M U H T E Ş E M :) ilk başta çok büyük hantal geldi ebat gözüme ama ekranı görünce hepsini unuttum :)

• Emrhnn kullanıcısına yanıt

arada 1200TL fiyat farkı varken ikisinin arasında kalacak birşey yok. İdeapad 5 Pro alın geçin hiç düşünmeden, bence.

• sahafiec kullanıcısına yanıt

N11 de 8600. Burada acayip fiyat farkı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam cihazın fotoğraflarını, ekran kalitesini göstericek fotoğraflarını vs atabilir misiniz, internette fazla fotoğrafı yok da.

Bilgisayar alırken bütçeme göre en piyasada en iyi olanı almak istiyorum çünkü her zaman alınacak bir ürün değil aldım mı 5+ sene götürsün istiyorum. Ekran kartsız Pentinium PC den bu iki modelden birine geçince çok ciddi fark yaşayacağım farkındayım ama aldıktan sonra keşke onu alsaydım demiyecegim cihazı almak istiyorum. Sermaye piyasası okuyorum ileride işim gereği elime Lara geçince piyasa takibi için bir kaç tane daha monitör eklemek istitorum(w11 ile çoklu ekran kullanımı için yeni optimizastonlar ile geliyor diye biliyorum). Monitör ekleyene kadar 13.3 inç beni çok mu zorlar acaba ama çok şık bir cihaz reelde görmemiş olsam da huawei matebook 14 u görmüştüm hemen hemen aynı boyutlarda ona çok yükselmiştim. Ryzen 5 5600h ile ileride r7 5800u ya göre performans kaybı yaşarsam keşke r7 yi alsaymışım da demek istemiyorum. Çocuklara anneni mi dahs çok seviyorsun babanı mı diye soruyorlar ya cevap veremiyor aynı kararsızlıkta iki cihaza bakıp bakıp duruyorum :)

• Elimde cihazın ekranını düzgün bir şekilde çekebileceğim bir kameram yok maalesef. Cep telefonumun kamerasından çeksem bu ne böyle çamur gibi dersiniz muhtemelen. Ancak diğer arkadaşların da bana katılacağını düşünüyorum bu konuda. Ekran full hd %100 SRGB olarak gayet güzel keskin ve net bir ekran. Elbette arada kalmış olduğunuz diğer dizüstünün ekranı bundan daha güzel görünecektir göze, çünkü çözünürlüğü daha yüksek. Burada tek eleştirim ekranın 300nits parlaklık oranına ait. Bende iş yerimde kullandığım bir hp elitebook var ki ekranı sanıyorum 400nits'in üzerinde. Mesela o açık havalarda üzerine güneş düşse dahi çok güzel görünüyor. Onu kullanmamış olsam buna takılır mıydım bilmem. Sanırım diğer cihaz da 350 nits.

R5 veya R7 bunlara takılmayın, performans olarak arasında fark yok denecek kadar az, tekrar söylüyorum bence bu seviyede tercihinizi işlemci belirlemesin. Diğer konular üzerinde biraz daha düşünün. Ankara'da iseniz, cihazı göstereyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremg -- 24 Ekim 2021; 17:18:42 >

• Arkadaşlar, Lenovo IdeaPad 5 Pro alıp kenar/köşelerden backlight bleed sorunu ve dead/stuck pixel sorunu yaşayan var mı? Ürün elinde olan arkadaşlar arkaplanı siyah yapıp, parlaklığı full yapıp karanlı bir ortamda durumu gözlemleyebilir misiniz?

Ben iade edeceğim ürünü stuck pixel sorunundan dolayı. Hepsiburada sorun çıkaracak mı göreceğiz. Yeni aldığım laptopta servisle falan uğraşamam. Bu sorun dışında laptop güzel. (Her ne kadar pek kullanma fırsatım olmasa da)

Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma
    Ryzen Mobil 5000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma

Teşekkürler.

Kasa kalitesi nasıl hocam. Alınca win10 mu kurayım?

• talamanca T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu gece denerim ben

• Tek suçu kopya çekmek kullanıcısına yanıt
    Driver ile uğraşamam diyorsan 10 kur hocam. Kasa kalitesi iyi. Tek parmakla açılıyor kapak. Tuşların basım hissiyatı çok iyi. Üst kapak çok parmak izi bırakıyor. Bunlar ilk izlenim

Hocam ışık sızması varmı sizde ? Alttaki mesajı görmesem iyiydi ışık sızması olmayan cihaz bulamiycaz bu gidişle.

• Emrhnn kullanıcısına yanıt

Hayır bu şekilde bir ışık sızması yok.

• Lenovo idepad 5 pro cihazıma win 11 kurup driverları yükledim. Cihaza aşırı yük bindirmedim ancak bios güncellemesi sırasında fan sesi yükseldi ve klavye tuşlarının hemen üzerinde bulunan hoparlör kısmında hissedilir ısınma oldu ( tabi elimiz hoparlöre gitmediği için bizi etkilemez) win 11 kaynaklı bazı aksamalar mevcut ekran genel anlamda iyi, 120hz olmasını hissettiriyor. Sadece beyazlar bi tık sarımtırak. Ve en önemlisi aşağıdaki arkadaşın bahsettiği gibi siyah arka planda ve karanlık ortamda sağ üst köşede sızma var bu durum canımı sıktı, fazla rahatsız etmiyor ama böyle bişeyin olması hoş değil sanki

Doların asya piyasalarında 9.75 den açılmasıyla tutuştu biraz benimki ve 13s siparişi geçtim IdeaPad pro 5 deki ışık sızmasını gördükten sonra. 8649 dan alım yapmış bulundum hadi hayırlısı olsun.

NVidia denetim masasına girip masaüstü renk ayarları kısmından referans görüntüleri değiştirmeyi bir deneyin.

Olmadı oradaki ayarları manual kurcalayabilirsiniz.

Belki sarımsı görüntüyü düzeltmede etkisi olur.

Bir diğer yol tavsiyesi:

Lenovo Vantage'da Hardware Settings - Audio/Visual - Eye Care Mode

kısmında mavi ışık filtresiyle ilgili bir olay olabilir.

mavi ışık filtresi varsa beyazı sarımsı yapar.

Veya:

Windows tuşu + I basıp Sistem'e tıklayın ve Ekran kısmında Gece ışığını açmak veya kapatmak, renk sıcaklığını değiştirmek için ayarlar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 24 Ekim 2021; 23:40:0 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.