Şimdi Ara

Ryzen uyumlu bellekler listesi. (Sadece bu konu) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
27
Favori
50.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xgny58x

Gskill 3000Mhz ve tomahawk anakartla sorunsuz kullanıyorum. Son bios güncellemesi ile bellek uyumluluğu arttırıldı. Bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Ben corsair 3200mhz ram ile sorun yaşıyorum hocam bu konuda bilginiz varmıdır neden 2133de açılıp duruyor bu ramlar insanı sinir ediyor ramlarin kodu

CMK16GX4M2B3200C16R

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devulations

quote:

Orijinalden alıntı: ozan_26

MSI yeni bir BIOS yayınlamış Ryzen anakartlar için. B350 Gaming Pro Carbon ve Corsair CMK16GX4M2B3200C16R RAM'lerim 2800 Mhz üzerini görmezken XMP profilleri ile sorunsuz olarak 2933 ve 3200 Mhz hızlarında çalışmaya başladılar

Hocam anakart modeliniz nedir bende Msi b350 tomahawk var ram aynı kodu ama yeni bios güncellemesi yaptım xmp açtım 2933 ve 3200 2 seçenek vardı 3200 seçtim oyuna girince mavi ekran verdi sonra 2933de iyiydi ama ertesi gün açtığımda 2133 hızında çalışıyordu bilginiz varmı bu konuda

B350 Gaming Pro Carbon, hiç mavi ekran yemedim :) 2800 Mhz üzerinde açılmayıp 2133 Mhz'e geri düşüyordu, son BIOS'ta 3200 Mhz'de stabil şekilde kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_26 -- 22 Şubat 2018; 19:47:41 >

• devulations kullanıcısına yanıt
    Hocam basit soruyla başlayalım XMP açık mı?
  • xgny58x kullanıcısına yanıt
    Evet hocam son bios güncellemesini yaptım ondan önce şöyle bir durum vardı bu sorun güç kaynağı alakalı olabilir mi bilmiyorum.

Pc açılışta biosa giriyorum ramlar 3200 olarak gözüküyor çıkıyorum yine giriyorum 2133 olarak gözüküyor xmp açıkken son güncellemeyi yapınca xmp profil 1de 2933 çıktı onda sıkıntı yok birde 3200 olan profil 2yi seçtim Csgo girince mavi ekran verdi üzgünüz pc kapatılcak dedi ben açıkçası araştırmayı beceremediğim için ramlarin 3200de stabil çalıştığını bilmiyorum birde güç kaynağım alt sınıf ondan olabilir mi bilmiyorum son olarak geçen haftasonu temizlik yapayım dedim cpu soğutusunu çekince işlemcide geldi yapışık olarak soket kilidi kapalıyken ama kilidi açıp işlemciyi takınca sıkıntı çıkarmadı acaba soket zarar gördü mü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam 3200 olarak desteklemiyor olabilir 3200 icin gecikme değerlerini voltaj değerlerini ayarlamanız gerekir bu da anlamıyorsanız zahmetli eğer 2933'de sıkıntı çıkarmıyorsa öyle kullanın. Her BIOS'ta RAM uyumluluğu artıyor bir sonrakinde sizin RAM'ler içinde BIOS gelir. Soketten tırnak kapalıyken nasıl geldi onu anlamadım. Eğer pc çalışıyorsa sokette sorun yok demektir olsa zaten açılmaz. Bir strees testi yapın herhangi bir donma mavi ekran vermiyorsa problem yoktur.
    Ramlari almadan önce Msi uyumlu ram listesinden seçip aldım o kötü zaten bakalım şu an ekran kartım yok gelince iyice üstüne düşerim yoksa anakart yada ram değişikliğine gidicem gibi gözüküyor.

listede yazıpta problem yaşayanda var yazmayıpta problemsiz kullananda var değişik bir durum. En kısa sürede düzelir umarım.
    Inşallah hocam şimdi güç kaynağını değiştiricem eğer kapanmalar devam ederse anakartı değiştiricem

• İmzamdaki anakart ve ram %100 uyumlu çalışıyor bunu da ekleyin isterseniz hocam. 3200 mhz de sorunsuz kullanıyorum
  • Crucial sport 4GB -2400MHZ BLS4G4D240FSA X 4 kullanıyorum OC ile 2933 Anakart MSİ X370 GAMING PRO CARBON
    Ryzen uyumlu bellekler listesi. (Sadece bu konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupermanPrime -- 24 Şubat 2018; 16:34:33 >
  • Asus b350-f strix (bios sürüm 3803) CMU16GX4M2C3200C16R docp profiliyle 3200 mhz'de sorunsuz stabil çalışıyor.
    Bunu da ekleyebiliriz konuya. Konu baya aşağıya düşmüş yukarı taşıyalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagriErcan -- 9 Mart 2018; 11:20:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar internette araştırma sonucu bu konuya rastladım ve aynı dertten muzdarip biri olarak şikayetimi belirtmek isterim

Kullanmış oldugum sistem aşağıdaki gibidir fakat ramler konusunda bıraz sıkıntılı olaylar yaşıyorum XMP kapalı olup bios uzerınden XMP profılını acıtıgım zaman 3066 MHZ de calışıyor fakat sonrasında mavı ekran verıyor ardından 3200 MHZ e aldıgım zaman bilgisayar hıc acılmıyor XMP profili kapattıgım zaman sadece anakart amd uzerınden verdıgı manuel ram oc olayı mevcut olup orada ram frekansını 1600 yaptıgım zamana guzel bır sekılde acılıyor oyunlarda takılmada yapmıyor sıstem mavı ekran da vermıyor fakat oyun ortasında takılarak oyunu anında kapatıyor şimdi ki frekansı yenı bios guncellemesi ile 3134 MHZ olup aynı sekılde mavı ekran vermıyor ama oyunlarda atma oluyor oyun keyfını batırıyor dıyebılırım konu hakkında yardımcı olabılecek bırısı varmı ?

CPU Türü QuadCore AMD Ryzen 5 1500X, 3600 MHz (36 x 100)

Anakart Adı ASRock AB350 Pro4 (4 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 2 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Anakart Çipseti AMD B350, AMD K17 SCH, AMD K17 IMC

Sistem Belleği 16316 MB

DIMM3: Corsair Vengeance LED CMU16GX4M2C3200C16 8 GB DDR4
    DIMM4: Corsair Vengeance LED CMU16GX4M2C3200C16 8 GB DDR4

BIOS Türü AMI (02/12/2018)

Görüntü Bağdaştırıcısı GeForce GTX 1060 3GB (3 GB)

Disk Sürücüsü SAMSUNG HD501LJ SCSI Disk Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Disk Sürücüsü SanDisk Cruzer Blade USB Device (3 GB, USB)

Disk Sürücüsü ST1000DM003-1ER162 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)

Disk Sürücüsü TOSHIBA-RD400 (PCI-E 3.0 x4)

• flameteam kullanıcısına yanıt
    Kusura kalma cok zamanim yok detayli bakamiyorum ama sadece sunu diyeyim, xmp olmuyirsa biraz youtube bak ben 3066 da Masallah stabil buldum eski msjlarimdan bakabilirsin ayarlara vs....senbde 3066 ayarlarini yap biostan bi dene hatta 2933 falan dene 1 fps farkeder 😄

sırasıyla 3066-2933 dene. İllaki 3200 dersen ram voltajı 1,4v yap öyle dene. ama büyük ihtimal 2933 de çalışacaktır

• CagriErcan kullanıcısına yanıt

yaklasık 6 saattir pc acık durumda ve mavi ekran vermedi dünde bu sekildeydi ram frekansı 3200 MHZ de de aynı sekılde acık kalıyor sıkıntı olmuyor

• Zobaa16 kullanıcısına yanıt

son durum: D

Hayirli olsun resim bulamiyir herhalde benim ceple ilgili bi ara timingleri paylasirsan diger arkadaslara yarari olur...

• Zobaa16 kullanıcısına yanıt
    timing yok acıkcası hepsi otomatık sadece belirli ram frekansları vardı secıyorum kaydedıp cıkıyorum xmp ile mavı ekran verırken xmp kapalı sıkıntı olmuyor

• Asus B350M Plus Gaming modeli için bana uyumlu ram önerebilir misiniz? Özellikle en az 2666 MHZ ve Nanokatalogdan olması önemli.

• Arkadaşımdaki Asus prime x370 pro anakart ile ne yaptıysam G.Skill ripjaws V f4-3200c16d-16gvkb bu ram'i 3200 mhz de stabil çalıştıramadım. docp yada manuel 3133 mhz de stabil sorunsuz çalışıyor ama 3200 mhz de mavi ekran hatası veriyor. Aynı kombinasyonu kullanan varsa fikir versin lütfen.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.