Şimdi Ara

Ryzen uyumlu bellekler listesi. (Sadece bu konu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
27
Favori
50.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haklısın dostum. Ben yinede overclocksuz 3200'e ulaşıp ulaşamadığını sorayımda iyice netleşsin.

Bu arada 3000 ve üzeri çalışabilen ram'ler henüz istisna olmaksızın ilk sayfada verdiğim 2666 üzeri çalışan ramler linkinden çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 8 Mayıs 2017; 0:3:18 >
  • ozguradam1 kullanıcısına yanıt
    Sizdeki ramler Command rate 2T olabilir mi?
    Biosda öyle bir ayar var mı? Ya da 2T destekleyen bios var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Ramlerin 3200 de çalışması için bclk-oc falan gerekiyor mu. Yani xmp profile'ini seçseniz direk 3200 ü görüyormu. Bios defaults direk 3200'ü görüyor mu ? 3200 çalışması için bir ayar yapıyorsanız nedir ?

xmp'yle denedim hata verdi diye hatırlıyorum, cpu-z ekranında gördüğünüz değerleri girdim biostan. İşlemci çekirdek gücünü 1.4V'a aldım, üstüne çıkmasını istemedim otomatikte. Ardından multiplier ve bus speed ayarlarıyla oynadım, bu ayarlarla oynarken biosta sol üst köşede işlemci ve ram frekanslarının değiştiğini göreceksiniz zaten. İstediğiniz bir değere ayarlarsınız.
  • MSI B350M GAMING PRO AM4 ve r5 1400 işlemci düşünüyorum. Ram olarak

16 gb lık uyumlu kitler var ancak çok pahalı. Şimdilik 8gb lık
    GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz alsam nasıl olur.

Uyumluluk listesinde adı yok. İlerde olabilir. Bunu taksak pc hiç mi çalışmaz?
  • kenan9593 kullanıcısına yanıt
    Tek ram takarsan çift ram takmassan dual ddr moduna geçmez buda ram performansını en çok berbat edecek şey. Tek ram'i ondan hiç düşünme.
    "HX426C15FBK2/8" tam amd'nin uyumluluğunu açıkladığı ram tipidir. 2666 lık, single rank, iki adet. 2x4gb toplam 8. İlerde bundan 2 tane daha alıp 16 ya çıkmayı önermem.
    2x8gb düşünecek olursan 2666'nın üzerindeki hızlarda hangi ramlerin uyumluluğu yüksek konunun ilk sayfasında bilgiler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

Ekrangörüntüsünde Blck Oc yapıldığı belli :)

2400 çarpanı ve 133 blck ile 3200Mhz olarak kullanıyor, Bu durumda tRc 57 ye düşüyor. Ben mesela 3600 Mhz'e 2666 çarpanı ile ulaşıyorum ve tRc değeri 63.

3200 MHz de trc 57 ve trc 63 olarak kendi çapımda yaptığım denemelerde bir perf. katkısı görememiştim bu nedenle blck arttırmadan 2666 çarpanını kullanmıştım. Yoizhik sen de deneme yaparsan sonuçları paylaşırsan sevinirim.

Bende 3600MHz stabil olmadı, sanırım CPU core voltajını 1.4V (max 1.425V) üstüne çıkmak istemediğim için stabil olmadı. 3200MHz'le devam.

Ryzen uyumlu bellekler listesi. (Sadece bu konu)

• aşağıda resmi bulunan 1600 ve Corsair 16GB (2x8) 3000MHz DDR4 CMK16GX4M2B3000C15R almayı düşünüyorum sizce uyumlumu bu parçalar?

Ryzen uyumlu bellekler listesi. (Sadece bu konu)
  • Kingston HyperX Fury 8gb Ddr4 2666mhz Hx426c15fb/8 bu ramle sorun yaşar mıyım?
  • Hersey default 3200 Mhz ön tanımlı ayarlardan sıkıntısız çalışıyor. Zaten DOCP ön tanımlı 3200 Mhz üzeri şu anda hiçbir anakartta bulunmuyor.
  • gulsmmm G kullanıcısına yanıt
    Hangi ram ? Kod numarası şeklinde rica edeyim.
  • RoqueE kullanıcısına yanıt
    http://www.kingston.com/datasheets/HX426C15FB_8.pdf

Bu ram dual rank görünüyor. Bundan 2 adet olursa amd nin açıklamalarına göre 2400 olarak çalışabilir. Olan bilgiler bu yönde ama denemeden kesin demekte güç.

Sonradan edit: ramler anakartın uyumlu ramler listesinde 2667 olarak gözüküyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 8 Mayıs 2017; 14:54:22 >
  • evre2ka kullanıcısına yanıt
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/61v2wo/corsair_vengeance_lpx_16gb_2x8gb_ddr4_dram/

burdaki açıklamalara göre 1 kişi gigabyte ab350 gaming 3 te 2933 çalışabildiğini söylemiş. Ancak mesajın başında aynı ram'in kod sonunda R olmayan versiyonu için şunu diyor: Arkadaki sticker üzerinde version 5.x yazıyorsa SK hynix, version 4.x yazıyorsa samsung çip kullanır. Yani bu ram lerde galiba birde versiyon muhabbeti var... O nedenle kesin konuşmak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 8 Mayıs 2017; 13:25:10 >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni fark ettim bende anakartın sayfasına girdiğimde de 2667Mhz yazıyor 2 adet sipariş verdim ramden. Kafam karıştı gerçekten nereye bakacağımı şaşırdım.
    https://www.msi.com/Motherboard/support/B350M-GAMING-PRO.html#support-mem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoqueE -- 8 Mayıs 2017; 14:38:27 >
  • RoqueE kullanıcısına yanıt
    en güzelini yapmışsın. msi'ın uyumlu ramler listesi çok güzel hem geniş hem kaç çalıştıklarınıda yazıyor. ordan seçtiysen hiç problem yok.

Sistemi kurduğunda ramler kaç çalıştı buraya yazarsan seni sistemi de uyumlu ramler listesine eklerim.
  • Kendi konu başlığımda da paylaştım ama asl yeri burası olmalı.

Aşağıdaki sitede elinizdeki (ya da almayı planladığınız) anakarta uygun ramleri görebilirsiniz. Ayrıca elinizde ram varsa, buna uygun anakartları da görebiliyorsunuz. Yeni sistem kuracaklar için oldukça pratik bir çalışma olmuş.

http://rymem.vraith.com/basic/view_by_mobo
  • Beyler elimde tek slot 8gb hyperx fury ddr4 2133 mhz ram var.

İntel sistemimi olurda ryzene dondurmeye karar verirsem bu rami idareten kullanmakta sikinti yasarmiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YveJhin Y kullanıcısına yanıt
    Düşündüğün anakartı ve ramin hxasdq2q28b2 gibi olan kod numarasını belirtebilirsen daha net bilgi bulunabilir.
    http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-fury-8gb-2133mhz-ddr4-ram-hx421c14fb2-8-pm-bd805072
    bu ram olabilir.

Muhtemelen çalışır ama tek ram kullanırsan dual ddr olmayacağı için ram performansı epey düşer.
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Güzelmiş sağolasın. İlk sayfada paylaştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Düşündüğün anakartı ve ramin hxasdq2q28b2 gibi olan kod numarasını belirtebilirsen daha net bilgi bulunabilir.
    http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-fury-8gb-2133mhz-ddr4-ram-hx421c14fb2-8-pm-bd805072
    bu ram olabilir.

Muhtemelen çalışır ama tek ram kullanırsan dual ddr olmayacağı için ram performansı epey düşer.

Tek ram kullanma amacim idareten kullanip bir kac ay sonra veya satilinca 3000 mhz ram almayi dusunuyorum.
    Aklimdaki islemci 1600 sahsen Anakart hakkinda fikirlerim yok ucuz ve duzgun birsey olsun yeter Birde her 1600 gibi 3.9 mu olur 4.0 mi olur stok sogutucu ile ciktigi kadar oc yapsin yeter.
    Ramde buymus.

Kingston DDR4 8GB Hyperx FURY Black 2133MHz Bellek Modül - HX421C14FB/8
    Birde i5 6500 den 1600 gecmek icin uygun bir zaman mi f/p acisindan yoksa gereksizmi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YveJhin -- 9 Mayıs 2017; 14:56:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• YveJhin Y kullanıcısına yanıt
    B350 lerde vrm mosfet kalitesi düşük tutuyorlar. Özellikle ryzen 8 çekirdek grubuna(1700,1700x,1800x) overclock yapmak istersen vrm mosfetler çok ısınıyor. B350 ile ryzen 6 çekirdek grubuna overclock yapan bir arkadaş ise (1600,1600x) nispeten makul vrm sıcaklıklarından bahsetti.

Uygun fiyatlı anakart alacaksan b350 seçeceksin vrm mosfet yapısı en başarılı olanı seçmeye bak.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/64qbqu/best_b350_motherboard_for_overclocking/
    Şu başlıkta b350 ler içinde vrm ler bakımından en başarılı grubun asus b350-prime gurubu olduğundan bahsedilmiş.

Düşük vrm sıcaklığı ve overclocka yatkınlık özellikle kaliteli vrm entegresi içeren bazı anakartlarda çok iyi.
    https://www.hardwareluxx.de/community/f12/am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html
    Bu listeye bakarsan vrm mosfet çiplerinin bazı markaların x370 lerinde biranda değiştiğini göreceksin. İşte o modeller farklı.

Overclockla haşir neşir olacaksan işini sağlama alacaksan asus Prime X370-Pro güzel görünüyor. Fiyatı diğer x370 ler kadar pahalı değil vrm mosfetleri kaliteli.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.