bir kaç haftadır bu monitörü kullanıyorum. grafik, fotoğraf ve video edit işleri ile uğraştığım için gerçek 8bit 16.7M renk panele sahip bir monitör ihtiyacımdan dolayı bunu tercih ettim. prad.de bilgilerine göre bu monitörün iki panel tipinden birini kullandığı belirtilmiş. birisi S-IPS diğeri P-MVA
benim elimdeki model bu iki panelden hangisini kullanıyor bilmiyorum. ancak ürün hakkında detaylı bilgi vermem gerekirse; brilliance serisi monitör hakkını vermek gerek yükseklik ayarı ve 90derece çevirme var, görüş açıları çok iyi. köşelerde renk sararması yok, 0.255 nokta aralığından dolayı keskinlik çok çok iyi. kalibrasyondan sonra renkler kusursuza yakın ancak renk skalası hiç bir şekilde CRT monitörler kadar geniş değil. kontrastı yeterli ancak çok ince ayar yapmak gerekiyor yoksa ucuz paneller gibi renk sorunları yaşabilirsiniz. hatta doğru renkler sizin için önemliyse donanımsal kalibrasyon şart. beraberinde DVI kablosu geliyor. baştan VGA ile bağladım ancak gölgelenmeler ve renklerde sorunlar yaşadım sonra DVI dan bağlayınca monitör kendine geldi. ekran boyutu bu tür işler için yeterli gibi ancak wide olursa daha rahat çalışılabilir. bu monitörün muadili widescreen olarak philips sitesinde var ancak TR de hiç bir yerde bulamadım ithalatçı getirmiyor olabilir.
eksi yönlerine gelecek olursak üzerindeki kaplama piyasadaki monitörlerden biraz daha grenli dolayısıyla arka plandaki pixellerde bu grenler belli oluyor. sanırım yansımayı en aza indirmek için bu şekilde yapılmış. baştan yadırgadım ancak sonradan alıştım. monitörü denemeden almayın. 1.100YTL fiyatıyla normal bir monitörün nerdeyse 3 katı pahalı. hatalı pixel garantisi yok 3 adetten fazla hatalı pixel garanti kapsamında. sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım...
Turkiye fiyati (karsilastirildiginda luzumsuz pahali) bence, benim tek buldugum model o idi.
Sıcak fırsatlarda bir firma satıyor Eizo monitörlerden ama cok pahalı .. fakat 1. kalite monitörlerdir eizo lar
baya geçmiş üstünden hemde 4 5 yıl :) ama elimde nec lcd1990sxi var
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme