Merhabalar, Seagate 31000528as harddisk, önce bad sektör hatası verdi sonra S.m.a.r.t statüs bad hatası verdi ve birdaha verilere erişemedim. Hdd Biosta gözüyor. Bilgisayarda windows ayrı ssd üzerine kurulu, veri depolama amaçlı kullandığım bu harddiski bilgisayara taktığımda windows bile düzgün açılmıyor masaüstü uygulamaları gelmiyor. Usb adaptör üzerinden, açılmış windowsta taktığımda, Hardiski ve bölümlediğim partionları D ve E olarak 0Mb olarak görüyor , Ancak Önemli bir donanım hatası nedeniyle açılmamadı filan diyor. hdtune hdd bilgilerini okuyamıyo. Disk yönetine girince hardiski partionları Raw formatın olarak ayırdığım boyutlarda gözüküyor. İçinde önemli verilerim vardı kurtarmam gerekiyor. EaseUS Data Recovery ve RStudio Recovery yazılımları denedim bi işe yaramadı. Budurumdaki harddiskten veri kurtarılabilirmi ? Pcb değiştirmek işe yararmı ?
Bad sektöre denk gelen bir kaç dosya hariç, Dku-5 kablo ile firmware resetleyerek verileri kurtardım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme