Şimdi Ara

S. M. Banko ve Ekşi Sözlük arasındaki mücadele. YETER ARTIK! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence hatalı bir düşünce bu. Yani bu kadın mahkeye gidip karar alana kadar sanıyorum 3-5 ay geçiyor. Hadi diyelim 3+5 gün bile olsa yazılan hakaret ve ithamlar çoktan okunmuş. Gündemden kalkıyor. Yani yazarların özgürlüğü ellerinden filan alınmıyor yazan yazıyor okuyan okuyor.

E geriye tek bir mana kalıyor.

Kendisine yapılan hakaret veya ithamları internetten sonsuza kadar kaldırma hakkına mani olmak!

Gerekçe nedir?

Yasalarda "Unutulma Hakkı" var ise bu hak kimlere verilip kimlerden alınabiliyor?

Avrupada bu hakkı kullanarak googledan kaldıran insanlar var. Tekrar tekrar adlarına bu haberleri gündeme taşıyan birileri çıksa sanırım bu adil bir davranış olmaz ve suçtur.

Burada büyük bir yasal açık var. Ve bu açık birilerinin lehine ve aleyhine kullanılıyor.

Bu sağlıklı gidişat değil. Bir vatandaş milyonlarca sözlük okuyucusundan biri olarak söylüyorum ki kabul edilebilir değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Temmuz 2018; 13:24:35 >

• hak hukuk olmayan ve linç kültürünün ilerlemiş olduğu bir ülkede gidip sosyal medyada insanlara sataşır sonra da bir açık verdinmi adamı böyle madara ederler işte.

aslında burada kimse hanfendinin gaz çıkarmasında değil ama zamanında bir kere antipati topladı ve sürekli entry sildirerek sanki kendini gündemde tutmaya çalışıyor gibi geliyor bana. unutulmak istiyorsa o sildirme işini bırakacak başka türlü insan kendini internetten sildiremez, sadece ekşide mi biliniyor sanki bu olay, bak konuyu açan arkadaş bile belki de daha önce bu konuyu duymamış insanları haberdar etti.

internetin özgürlüğümü kişi haklarımı dersen o baya tartışmaya açık bir konu ancak bu zamanın bu ülkenin realitesi bu, ona göre davranmak gerek.
  • Freakk F kullanıcısına yanıt
    Yani, Unutulma Hakki diye bir hak söz konusu değil burası hak hukuk olmayan ve linç kltürürün ilerlemiş olduğu bir ülke, diyosun. Olabilir ne diyeyim belki de öyledir.

Tam olarak ne yaptığını bilsek de biz de suçlasak veya yargılasak, sırf hosurdu diye başlık mı olur, binlerce yazar buna sarmış, işsizlik had safhada, ne ilkellik. Ortadoğu kültürü müdür bunun nedeni?

Elin Avrupalısı Amerikalısı ne ile meşgul bizimkiler kadınların gazına takmış? Hey Allahım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Temmuz 2018; 15:56:18 >
  • Ekşici işsizler sarmışlar kadına uğraşıyorlar işte ha kadında sütten çıkmış ak kaşık değil bana göre ama tamamiyle cıvkını çıkardılar

Açıkcası ekşisözlük son yıllarda tamamen terörist sevici solcularla doldu ve platformun tadı kaçtı eskisi kadar faydalı değil bana göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede kadınların avukat olması yasak ve suç mu? Onlara küfür edilmesini haklı mı gösteriyor senin yaptığın. Devam et öyle. Kimseye da lan diye hitap etme kendi seviyene çekme çok seviyor isen kendine hitap et öyle.

Ha daha da cesur isen gerçek ismini ve soy ismini yaz niye korkuyorsun? Madem o suçlu bir kadın ve cazalandırılması hakaret edilmesi gereken bir kadın direkt adını soy adını yaz böyle cümle oyunları yapma.

Neden acaba seni dava etmesinden mi korkuyorsun bak seen?

Gücünüz kadınlara, kedilere, ağaçlara geçiyor zaten bu ülkede.

Ortadoğulu bağnaz despot herifler.

Kendini mahkemelerden üstün görüyor isen ha mafyasın ya tarikat lideri. Bu ülkede böyle zaten. Gelin bizleri de tehdit edip korkutun. Ama yasalar illa bizi korur, özgürce fikrimizi yazarız sana kalmadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Temmuz 2018; 19:17:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

İnternet değil hukuk kazanır.

Unutulma Hakkını gasp etmek kimsenin haddine değildir.

Unutulma hakkını kullansın diyorsun, e kullanıyor. Geriye dönük mesajları silinince sözlük tekrar aynı mesajları yazarak bu hakkını elinden alıyor. Bu durumda alakasız bir şekildre işi uzatan sözlüktür. Yazarları demiyorum bak çünkü sözlük istemese bu başlığın açılmasına engel olur. Yazarlar ise sürü psikolojisi ile hareket edip bildiğin katliama giden eli meşaleleli taşlı satırlı bağnazlar gibiler. Gaza gelmiş linç ediyor ne olduğunu sorgulamıyorlar. Sanki olay çok popülermiş gibi davranıyorlar. Ortadoğudaki bağnaz kafası. Bir kadın uyurken hosurmuş periskopda gördüm diye kadının evini basıp neredeyse evini yakıp kadını linç edecekler, bu ne yaa!

Kendini sırf internete saklanarak kimliksiz mesajlarla her tür şantajı yapacağını sananlar da her zaman kaybeder. Eğer tabii gerçek adalet ve hukuk var ise bu ülkede.

AHIM'e kadar gider bu durum. Artık ülkedeki adalet sistemi bunu çözemiyor çünkü.
    Bu ülkede adaletin olmadigi acik degil mi?Bu kadin da adaletsiz bir ulkede adaleti bozan ahlaksiz insanlarin yaninda duruyor,cik isin icinden simdi.

Ayrica milletvekili adayi biri kalkip internette benim hakkimda hicbir sey yazdirmam diyemez.İnsanlar istedigi gibi elestirebilir kendisini.Unutulmak istiyorsa milletvekili adayı olmasin,sacma sapan davalarla mahkemeleri mesgul etmese zaten unutulacak kendisi,kimsenin umrunda bile degil.

Tayyip Erdogan da ben unutulmak istiyorum deyip Twitteri Youtubeu kapatsin o zaman,yapmadigi sey degil.O bile interneti yenemedi,kimse de yenemeyecek.İnternet osurdugunu kabullenemeyen Sabire hanimi da hizaya getirir bir sekilde.

• Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    M.Banko ünlü biri mi? Bir suç veya bir kabahatler kanuna göre bir cezası var mı? Sadece hosurmuş diye bir insan niye suçlanır ki aklı izahı mı var?

Bir sanatçı bir siyasetçi mi ki bu kadın? Değil. Türkiye de sözlük hariç kimse tanımıyor. Bu halde bu bir normal vatandaş. Meslek sahibi herhangi bir kadından bir farkı yok gözümüzde.

Bu kadına mahkeme unutulma hakkını veriyor ise o zaman mahkemeye dava açıp kararı bozdurmak senin elinde, ha vermiyor ise bu hakkı sana, zorla almak veya kararı bozmak da suçtur.
  • Bu işin nasıl biteceğini biliyorum. Bu ülkede hep öyle olmuştur. Günün birinde bu gürugun abartılı nefretinin gazına gelecek bir ergen yazar gidip bu kadını bıçaklayıp öldürecek ancak o zaman olayın ne kadar vahim olduğunu anlayacağız.

Çünkü bu nefret ve öfke ve hedef gösterme hareketinin başka çıkış noktası yok. Bir yerde kırılacak ve korkarım ki anca böyle bir olay ile insan olmanın değeri anlaşılacak.

Kadın bıcaklamak taciz etmek bu ülkede moda zaten ister kültürlü ister kültürsüz ister ev hanımı ister avuka ol,bu ülkede en kolay öldürülen dövülen kadındır.

Bir kadınsan bu ülkenin yobazı da okumuş yazar mandası da seni rahat bırakmaz. Ya onların dediğini yapacaksın ya da yerine oturup susacaksın.

Öldürünce mi rahat edeceksiniz? Yoksa intihar edince mi?
  • Hocam bu konuyu neden bu kadar içerlediniz ben onu anlamadım Maşallah üşenmemiş roman gibi yorum yazmışsınız uzun uzun.

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Bu işin nasıl biteceğini biliyorum. Bu ülkede hep öyle olmuştur. Günün birinde bu gürugun abartılı nefretinin gazına gelecek bir ergen yazar gidip bu kadını bıçaklayıp öldürecek ancak o zaman olayın ne kadar vahim olduğunu anlayacağız.

Çünkü bu nefret ve öfke ve hedef gösterme hareketinin başka çıkış noktası yok. Bir yerde kırılacak ve korkarım ki anca böyle bir olay ile insan olmanın değeri anlaşılacak.

Kadın bıcaklamak taciz etmek bu ülkede moda zaten ister kültürlü ister kültürsüz ister ev hanımı ister avuka ol,bu ülkede en kolay öldürülen dövülen kadındır.

Bir kadınsan bu ülkenin yobazı da okumuş yazar mandası da seni rahat bırakmaz. Ya onların dediğini yapacaksın ya da yerine oturup susacaksın.

Öldürünce mi rahat edeceksiniz? Yoksa intihar edince mi?
    valla ikide bir kadın kadın demenden kıllandım, burada gereksiz bir politik doğruculuk seziyorum, neymiş ergenin biri çıkıp bıçaklayacakmış, yok artık lebron james sende şeyini çıkarmışsın, sen nasıl osurursun sen nasıl entry sildirirsin diye mi saldıracaklar kadına

nice youtube videosunda tüm Türkiye'ye rezil olan gençler oldu bir tanesinin çıkıp dava açtığını sanmıyorum, haa onlar kadın değildi dimi pardon...

• Bu kadın Erdoğan'ın avukatlarından akıl alırsa yazılan silinen her türlü mesajları delil gösterip, aleyhinde yazı yazanlara öyle gerekçelerle dava açar ki sosyal ortamda birini eleştirmeye korkar hale geliriz.
  • Freakk F kullanıcısına yanıt
    Haydaa. Onca video varmış,ama adına bin entry yazılan başka kadın var mı?

O mesajım orada dursun bu kadın bir gün bir yazar yobaz tarafından darp alırsa girer bakarsın haklı mıyım haksız mı. Burası Türkiye erkeklerin kadına taciz ve darp cenneti.

Sıkıysa Avrupada Amerikada yazsınlar bu mesajları, mahkeme kararına rağmen devam etsinler bakalım.

Kadınlar orada dünyanın en büyük tazminatını alır dünya seyahatine çıkar valla.

Ama burası Türkiye ortadoğululuğundan çıkamamış kadın düşmanı yobaz sığır dolu. Forumda sözlükte yazınca öyle pek Avrupalı medeni olunmuyor demek ki.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    tamam medeni kardeş tam olarak rengini belli ettin anladım ben seni.

meltem gibi kadınlara birşey olmaz merak etme, benim yolda yürürken öldürülme ihtimalim kadar onun da darp edilme ihtimali var, bu iki ihtimal de maalesef olması gerekenden çok yüksek ama oda ülke şartları, ülke şartları sadece kadınlara değil yani, hadi selam ve armut ile.
  • Ben kadının yerinde olsam ekşi sözlüğe kitlesel linç sessiz kalmasından dolayı dava açar ekşi sözlüğü kapatırım. Gerçekten yapılan şey saçmalık. Neymiş ilk konudaki mesajı sildirmiş. Uzatmasaymış. Öyle mantıksız savunuluyor ki artık hırsızın hiç mi suçu yoka geliyor durum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.