Şimdi Ara

S/PIDF çıkışı ve kabloları??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben de VESTEL HT-728DT ev sineması sistemi var

anakartım asus a7v8x-x AD 1980 6 kanal Codec kullanıyor
    anakartta s/pdif çıkışı var ama kablosunu bulamadım bi türlü
    bende av kablosuyla bağladım stereo girişinden ama pek verim alamadım

resimdeki kablodan bol miktarda var bende ama anakartın arkasındaki s/pdif girişine girmiyo s/pdif kablosu farklımı tamamen?
    bide optik olanı varmış nerden nası bulurum.av kablosunu s/pdif girişine takınca dar gelio s/pdif kablosuyla bağlasam ses kalitesi nası artar??
    son olarak ses sisteminde 5.1 ext girişi var tüm girişler tek kablodan. s/pdif çıkışını 5.1 ext girişine bağlayacak kablo varmıdır?
    mdadde madde cevap verirseniz çok sevnirim

• a7v8x in spdif çıkışı coax(cinch) tır vestelinde coax girişi varsa o kablonun bir tanesinin üçte biri sana yeter ama vestelin in out ları nasıl giriş çıkış yerlerinin bir fotosu yok mu eklesen de baksak. ona göre fiikir versek.
  • bende Monster marka laptop var. Bende de S/PDIF çıkış var ve bunu dijital 5+1'e bağlamaya çalıştım ve bence (kısmen de olsa) bir çözüme ulaştım.

Öncelikle keleminabi'nin dediği gibi sendeki girişleri öğrenmemiz gerekiyor.

Sende büyük bir ihtimalle coax giriş vardır. Bunun için buna benzer [simage][/simage]

bir kablo bulman lazım. Bende bulunan kablo bu şekilde her iki tarafı RCA çıkışlı bi de laptop'uma girecek şekilde bir jak buldum. İki farklı kabloyu birleştirmeme rağmen görünüş aynı. Ancak ben böyle bir sorunla karşılaştım (kimilerine göre sorun değil ama) 5+1 olarak kodlanmış veri göndermezsen amfi'ne o zaman sadece 2 (Front L ve Front R) hoparlörden ses alıyorsun. Yani bilgisayarında test programı varsa eğer ve S/PDIF'ten ses çıkışı almak istediğin zaman sadece 2 hoparlörden ses alıyorsun. Ama DVD gibi 5+1'i destekleyen formatlarda ses çıkışı aldığın zaman her hoparlörden ses alıyorsun ve inanılmaz güzel. Bu kabloyu ve adaptörünü istanbul'da Yazıcıoğlundan bulabilirsin.

Umarım yeterince açık olmuştur...

• quote:

Yani bilgisayarında test programı varsa eğer ve S/PDIF'ten ses çıkışı almak istediğin zaman sadece 2 hoparlörden ses alıyorsun.

topiğin giriş yazısını oku nedeni orda var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_10634368/mpage_1/key_coax//tm.htm#13297311
  • Peki ben laptopumda ki DVD okuyucu da bir DVD film izlemek istediğimde bu filmin sesini laptopumda ki speaker'lardan alabilmem gerekiyor öyle değil mi?
  • Tabiki alırsın streo almak için hem seskartı ayarlarından hemde dvd izleme programından dahili decoderin çalışmasını sağlayın ve streo yu tercih edin.
    Spdif out kullanarak harici decoderle 5.1 + izlemek içinde resimdeki gibi her iki sectiondanda spdif kullanılmasını sağlayın ve dahili decoderi kapatın.
    Dahili decoder açık olursa 2 kanal pcm (streo) izlersiniz,
    Buna rağman harici decoder destekliyorsa doly pro logic ile sanal 5.1 elde edersiniz ama bu çevresel sesin gerçeği değildir.

• Herşeyi denedikten sonra en sonunda elimdeki CODEC'lerin hepsini kaldırıp ve nette çok övünülen K-LITE MEGA CODEC PACK'I yükledim ve istediğim yerden ses çıkışı alabiliyorum...

5+1'in markası Sony modeli HT-DDW660. 2 sene önce Amerika'dan almıştım. Ama şu ana kadar pek bi özelliğini kullanmış değilim ve bilmiyorumda.

http://www.sony.com.au/homecinema/catalog/product.jsp?id=HTDDW660

Ben sese çok önem veririm teknik olarak codec'lerinde aşağı yükarı ne yaptığını bilsem bile bu ifadelerin ne olduklarını açıkçası hiç bilmiyorum...

Dolby Digital/ DTS/ Dolby Pro Logic II/ Dolby Pro Logic gibi....

Hangisinden gerçek ses alabilirim? ve Hangi format ne işe yarar ve hangi durumlarda kullanılır? keleminabi biraz açıkladı ama detaylı bir açıklama yapmanız mümkünmü?

Örnek olarak DVD'de veya bilgisayarımı DVD formatı dışında ses (MP3, VCD, vs. vs.) kullanmak istediğimde hangisini kullanmam en mantıklısı olur?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi russo2000 -- 11 Mayıs 2007; 2:46:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB'den ses çıkışı (yardım)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu açıklamalar sony HTDDW670 modeli içindir 660 modeli aynı ise sorun yoktur. Bunu için receiverin arkasına bakınız. girişler aynı ise uygulayınız.
    bu kablodan bir adet alman lazım hatta 2 tane bir adedini de analog bağlarsın.
    http://www.bimel.com.tr/urun/index.php?kod1=AVKAB,CDRKA (AK 243 Audio Kablosu, 2 metre, 3,5 mm erkek <> 2 x Cinch erkek)
    digital bağlantı şekli aşağıda

dolby digiatl ve dts dvd ve audio cd medyasının ses sıkıştırma formatıdır. HTDDW660 hepsini çözer. Bunlar gerçek çevresel sestir.
    Pro Logic ise 2 kanal streo sesi 5.1 e dağıtma nın lisansı dolby labratuvarına ait olan bir özelliktir. yani streo dan sanal (yalancı) çevresel ses yapar.

cihazın 670 modeli ile aynı ise oyunlarda gerçek çevresel ses alma şansın ne yazıkki yok. Bunun için Multi ch Analog bağlantı şart. resimdeki çihaz bunu desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 11 Mayıs 2007; 17:15:08 >

• Receiver'ın arkasına baka baka artık ne var ne yok rüyamdan bile görür oldum

660'ta da Digital ile Antenna denilen yerler aynı. Sağ tarafta ise bende daha az giriş var. 1 tane DVD (audio in) 1 tane de Video (Audio in)

Senin bana tavsiye ettiğin kabloya baktım şimdi. Laptop'a giren ucun üzerindeki bantlar (siyah bantlar) senin tavsiye ettiğinde 2 veya daha fazla varmış gibi gözüküyor (bende ise tek bir tane siyah bant var. Şu anda elimde olan aşağıdaki eklediğim kabloya benziyor . Tek farklılığı 2 tarafın 1XRCA ve 1XRCA olması. Bu RCA'lardan bir tanesine de adını bilmediğim ancak laptop'a bağlanması gereken kısım var.
    Aşağıda resimlerini ekledim. Ancak şu anda bende adını bilmediğim küçük parçanın ucunda sadece 1 tane siyah band var. Ve bunun bir eksiklik olmaması gerektiğine inanıyorum. Çünkü sonuçta tek bir kanaldan digital veri gönderiyorum. Sizlerin düşüncesi nedir?).

Bu kabloyu bağladıktan sonra bir tane de senin bahsettiğin 2 girişli ve 1 çıkışlı bir kablo daha bağlasam.
    Bunu da decoder'ın DVD veya VIDEO girişlerine bağlasam diğer ucunu nereye bağlayacağım?.
    Yani "analog bağlarsın" dediğinde nasıl bir bağlantı yapmam gerekiyor? Ve ses kartında ne tür ayarlar yapmam gerekiyor?

Multi ch Analog bağlantı için ne tür girişler lazım?

Çok sorum oldu kusura bakmayın...

• çift siyah bantsa streo jack tek bant ise mono jack demek. Monoyu laptopun digital çıkışın pek sokmayın sakıncalı olabilir.
    bu iş için mutlaka streo olan jack kullanın.

bazı ses kartları bu iki çıkışıda ayrı pcm ses için kullanıyor.
    yani bir kanal streo pcm frontlar,
    diğer kanal stero pcm rearlar,
    hatta creative de üç canlı olan modeller var onda 3. bağlantı streo pcm formatında sub ve center oluyor galiba ama üc canlı
    ucum yok test edemiyorum. (izmirde nerde bulurum diye topik açtım bulamadım)

eğer öyleyse sen bunları mono takarak çorba edersin.

senin verdiğin resimlerden iki tarafı olan kablon varsa bu iş için uyar.
    coax ların bir birini bir diğerini dene hangisi hop. testinde frontları veriyorsa o takılı kalsın.

resim multich analog bağlantıya sahip senin receiverin modelinde 'E' takısı olmayanının arkası.
    zaten senin receiverin bundan olsa bile laptopun multi ch çıkışı olmadığından kullanamazsın.

• Ben o tek çizgili jack kullandığım zaman front L ve front R'den ses alıyorum. Bi bulabilirsem 2 hatta 3 bantlı olanından alıp deneyeceğim. Laptoplarda ancak deneme yanılmayla oluyor.

Benim laptopta Realtek ALC883 markalı ses kartı var. Tüm laptoplarda aynı mı bilmiyorum ama alırken seçme şansım olmadı.

Neyse...Üç canlı (yani bantlı demek herhalde) jak bulursam ve çok pahalı bir şey değilse sana da alır yollarım kargoyla.
  • üç canlı dediklerim burada; 2 adet üçlü bir adet ikili var. Ama sadece internet sitesinde. nerde satılır belli değil.
    http://www.creative.com/products/product.asp?category=13&subcategory=55&product=14309
  • 2 metre civarı spdif kablo lazım bana fakat internette bulamadım yardımcı olabilecek varmı.Ayrıca 2 metreden uzun kablo seste kayıplara neden olurmu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.