Şimdi Ara

S video giriş nasıl dönüştürülür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aracımda 1 adet geri görüş kamerası ve yansıdığı ufak dandik bir ekran vardı ve ekran bozulmuş durumda. Kenarda bi tabletim vardı onu bağlamaya karar verdim ve easycap diye bi icat buldum. Araç geri görüş kamerasını tablete yansıtmaya yarayacak inş. Ancak şöyle ufak bi sorunla karşılaştım. Easycap’i aldım, OTG kablosunu da aldım. Bağlamaya çalışırken easycap’in güç(?) kablosu s-video şeklindeydi. Geri görüş kameramın da onla bağlanması gereken bölge görüntüdeki siyah kablo. İkisi uyuşmuyor. Nasıl bir şey önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, easycapdeki s video, goruntu girisi. Siz kamerayi geri lambasindan besleyip videoyu da easycapin sari video girisine baglarsaniz hersey normal olacaktir. Geri lambadi dememin sebebi kamera surekli calismaz sadece geri vitese takildiginda devreye girer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunduns

Merhaba, easycapdeki s video, goruntu girisi. Siz kamerayi geri lambasindan besleyip videoyu da easycapin sari video girisine baglarsaniz hersey normal olacaktir. Geri lambadi dememin sebebi kamera surekli calismaz sadece geri vitese takildiginda devreye girer.
    Hocam yanıtınız için teşekkürler. Kameram 1-2 senedir geri lambasına takılı durumda. Aracın arkasından öne doğru uzatma kablosuyla da uzatılmış durumda. Easycap’in s-video girişini o uzatılmış olan kabloya bağlayamadım. Çünkü görüntüdeki gibi ikisi uyuşmuyor. Uzatılmış olan kameranın 2 girişi var fotoğraftaki gibi birisi sarı (easycap’in sarısına uyuyor) diğeri de siyah o uymuyor. O siyahı nasıl uyduracağımı soruyorum aslında :)

• bu easycap dediğiniz şey, enerjiyi usb 'den almıyor mu? benim gördüğüm kadarıyla sadece video-in kabloları var. s-video veya tos (sarı) tercihe bağlı.

beyaz ve kırmızı ses girişleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 13 Haziran 2018; 20:1:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1234Rambo

bu easycap dediğiniz şey, enerjiyi usb 'den almıyor mu? benim gördüğüm kadarıyla sadece video-in kabloları var. s-video veya tos (sarı) tercihe bağlı.

beyaz ve kırmızı ses girişleri.
    Hocam sarı ne peki? Easycap enerjiyi usbden/tabletten alıyor evet. Diğer uçları da geri görüş kamerasına. Sarıyı sarıya takıyorum ancak bi değişiklik olmuyor vitesi geriye atınca. Görüntü gelmiyor. Geri görüş kamerasının siyah olan ucu boşta kalmamalı. Ama kalıyor

• Enerjiyi geri vitesten aliyor olsa guc kablosunu uzatmazlardi. Kameradan gelen siyah kablo adaptor jakina benziyor. Easycap e tek bağlamanız gereken sari kablo. Gerisi kameraya enerji vermeye kaliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuncay90 kullanıcısına yanıt
    aracınızdaki düzeneği bilmiyorum. bildiğim ise, bu aletin s-video veya tos girişleri ile aldığı video görüntüsünü, usb yoluyla , bağlı olduğu aygıta ilettiği. veya ifadesi önemli. siz cihazınıza göre seçiyorsunuz. büyük ihtimalle easycap'in yazılımı aracılığı ile video kaynağını da seçmeniz gerekiyor. s-video veya tos (rca) diye.

önemli not: s-video girişine , video çıkışı harici bir şey bağlamayın. adaptör ucu görünüyor fotoğrafta. s-video ya bağlamaya çalışmayın,hem easycap'i hem tableti bozarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 14 Haziran 2018; 0:15:45 >
  • Easy Programı çalışıyormu,, çalışıyorsa, video giriş aygıtını rca veya ikisinden birisini seçmeniz gerekir.

Kameradan gelen siyah kablo önceden nereye bağlıydı,,

Arkadaşlarında dediği gibi kameranın güç girişi olabilir, eğer öyleyse neden arka anarya lambasından almamışlar teee öne kadar gelmiş,,

• Arkadaşım merhaba.

Kameranın bir güç bir de görüntü taşıyan kablosu var. Ama arada bir kablo daha olması gerekir. O da güç kablosunu kırmızı ve siyah iki kabloya ayıran ek kablo daha olmalı. Kırmızıyı geri vites lambasına siyahi da şasi olacak. Örnek linke bakarsan orada bir kablo daha göreceksinhttps://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRQnZ_YR7p0PHVtX6eoMxUIvV8kHzWs6aMIAQ12Vs9-J8DqRMzP2tJ37uon5g

Bunu bulursan ikinci nokta, easycap cihazının tablet ile uyumlu olması gerekecek. Easycap goruntusunu de tablette görüntüleyecek yazılımın da olacak. Yani easycap viewer. Önce easycap viewer in playstore daki sayfasını incele ıstersen. Tabletinin ve easycap cihazinin bu yazilimla uyumlu olup olmadığını incelemeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigma33 -- 15 Haziran 2018; 19:47:36 >

• enigma33 E kullanıcısına yanıt
    Doğrudur,, easy programı genelde Windowsta çalışıyor, önceden çok yaygındi, ekran tv kartı,, uydu alıcı kartı,, karasal TV yayın alıcı kartı,, arkadaşımızin elindekide pc-video görüntü sağlama kartı,, büyük olasılıkla android desteklemeyebilir,,

Acaba gerivites kamerası geri vitesten voltaj alıyor,, şu anda elindeki soket, eski bozulan ekrana güç dönüş çıkışı olabilirmi,,

• arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. ben gitmiş andorid desteklemeyen easycap almışım tahmin ettiğiniz üzere.

android destekleyen, chipseti easycap viewer ile uyumlu bir ürün bulduğumda inşallah bu hafta içerisinde alıp tekrar yazacağım.

• aracımda geri görüş kamerası geri vites beyaz ışığına bağlı. ancak beyaz ışık yandığında yani geriye taktığımda aktive oluyor. öne gelen kablo aracılığıyla da görüntü geliyor. düzenek bu şekilde. program+doğru android easycap ile direk arkadaşların tarif ettiği gibi tek sarı kablo ile sorunun düzeleceğine inanıyorum. tekrar ekleme yapacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.