Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.337
Cevap
74
Favori
535.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracın hava yastığı sistemi 10 yıl sonra yetkili servis tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. Uyarının amacı bu.
    ...
    umutqx,

Hayırlı olsun.
    ...
    sniperxx,

Sorularınızın tümünün cevabı ilk sayfada mevcut.
  • sizce nasıl araba?
  • araç sizde..eminimki aldığınız performans tatmin edicidir..turbolu olması ayrıcalık tabi..
  • merhaba arkadaşlar,
    uzun uğraşlar, araştırmalar, ikna etmeler vs sonucu ben de nihayet 2004 S40 classic sahibi oldum
    artık izmirli bir S40 sahibi daha var yani:)
    araçtan bahsedeyim biraz
    136 000 km de lacivert birkaç parça lokal boyası ve bir iki rötuş var üzerinde onun dışında kaporta ve boya ile ilgili sorunu yok
    yürüyeni ve alt takımları da sorunsuz görünüyordu
    120binde ağır bakımları yapılmış zaten. şaşırtıcı bir şekilde sunroof u var:)

e yeni araç yeni üye demek yeni soru ve sorunlar demek.
    hemen ilk sorumla başlamak istiyorum
    araç için pazarlığı dün yaptık tüm gün boyunca 3 araç gezdik ve 3. yü aldık(babam ve ben)
    ilk baktığımız araç LPG dönüşümü yapılmış bir araçtı ve yol bilgisayarında LPG tüketimiyle ilgili bilgi yazıyordu. yani en azından 9.5 yazısı orda mevcuttu.
    sorum geliyor. yol bilgisayarının yakıt tüketimini bildirmesyile ilgili bildiğim anlık değişimler halinde olduğu 10dk kadar araca binmiş olmama rağmen 9.5 rakamı hiç değişmedi. ayrıca LPG de böyle bir şeyin mümkün olduğunu daha önce görmemiştim. bu gerçekten mümkün mü yani satın aldığım araç da LPG li ancak onda böyle bir durum yok. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. herkese kazasız belasız yolculuklar iyi forumlar...

not: yazdıktan sonra farkettim soru biraz uzun olmuş, umarım derdimi anlatabilmişimdir:)

• withhonour,

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Sizin sorunuz, eğer yanlış anlamadıysam, yol bilgisayarı lpg tüketimini gösteriyor mu şeklinde? Bunun için şöyle bir yol önereyim: araç yolda giderken ve lpg tüketirken yol bilgisayarından o ana kadarki ortalamayı sıfırlayın ve kullanmaya devam edin, bakalım bir süre sonra ne ölçecek.
  • merhabalar,
    o kadar cümle kurup anlatamamışım derdimi:D
    satın aldığım arabada lpg tüketimini göstermediğine eminim o açıdan bir sıkıntımız yok
    ama ilk baktığım araçta gösteriyordu
    ama rakam devamlı sabit olduğu için açıkçası kıllandım orada görünen eskiden kullanılmış benzin ortalamasıdır rakam öyle duruyordur
    belki arızalıdır falan diye
    LPG taktırmış arkadaşlar belki biliyorlardır yol bilgisayarının göstermesi mümkün mü?
    eğer mümkünse aracı teslim alır almaz gidip bir LPG ciye soracağım
    aracın üzerindeki LPG mimgas diye bir marka ben önceki aracımda zavoli kullanıyordum
    marka ile de ilgili olabilir diye düşündüm...

not: yine çok cümle kurdum:D
  • @withhonour;
    Bahsettiğin rakamların sürekli değişmesi, sabit kalması olayı yolbilgisayarının ayarlarından sanıyorum. Birinde anlık tüketimi gösteriyordu, diğerinde de 100km ortalama değeri gösteriyordu sanırım. Bunun ayarı teybin sol üstüne doğru bakarsanız orda. Ben lpg taktırdığımız yere sormuştum doğru gösterir mi diye göstermez çünkü beyin motorun benzin yaktığını sanıyor gibi birşey söyledi yani sensörler yanıltıldığı için doğru bilgi alamazmışız. Aracınız hayırlı olsun. Meraktan soruyorum acaba plakası 35 UR ... veya 35 HT... olabilir mi?
  • @ByWRX
    verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
    bana da göstermesi pek mantıklı gelmedi zaten
    ilk baktığım yani yol bilgisayarında bilgi okuduğum araç 35 AK... idi
    el sıkıştığım ve yarın gidip teslim alacağım araç da 35 UR...
    sanırım internet ilanlarlarından gördünüz..
  • Rica ederim. Aylar önce s40 ararken görmüştüm ilanını. Gidip aracı da gördüm... Kısmet sizeymiş. Aynı renk 80.000km de buldum genel durumu ve fiyatı daha uygundu onu aldım. Çok şükür pişman da değilim LPG dönüşümünü de yaptık uzun bir zaman satmayı düşünmüyorum. Sizin için de hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: withhonour

merhaba arkadaşlar,
    uzun uğraşlar, araştırmalar, ikna etmeler vs sonucu ben de nihayet 2004 S40 classic sahibi oldum

Hayırlı olsun kardeşim..kazasız belasız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: s40classic!

aşığım ben bu araca aşık! kendine has özelliklerini çok seviyorum. ön ve arka çamurluktaki yan aydınlatmalar(hastayım onlara), radyo/cd ile kaset çaları aynı anda sunması, sabah akşam far açmayı gerektirmemesi, bir çok araçta olmayan bel desteği, yolcu kapısında merkezi kilit olması, ön koltukların önünde kanguru gibi saklama bölmesi. sanki önemli bir şeyi unuttum neyse sonra aklıma gelir :)

Arkadaşlar hayatımda bindiğim en üst model araç 2000 model Volvo'm olduğu için bazı konularda cahilim.sormak istediğim şey:yukarıda yazan bilgiye göre sabah akşam far yakmayı gerektirmemesi ne demek oluyor?ben akşamları farları yakıyorum.araçtan inince söndürüyorum..mantığı anlamadım..
    bir diğer sorum:2000 model 1,8 s40 larda DSA (Dynamic Stability Assist) sistemi var mı*var mı yokmu nasıl anlayabilirim?

• teşekkürler @teblig hepimize kazasız belasız, bol keyifli sürüşler...
    quote:

Orijinalden alıntı: teblig

quote:

Orijinalden alıntı: withhonour

merhaba arkadaşlar,

Hayırlı olsun kardeşim..kazasız belasız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: teblig
    ...bir diğer sorum:2000 model 1,8 s40 larda DSA (Dynamic Stability Assist) sistemi var mı*var mı yokmu nasıl anlayabilirim?

Bildiğim kadarıyla sizin araçta DSA yok. Ön panelde üzerine DSA yazan tuş yoksa yoktur. Ya da tekerlekler patinaj yapıyorsa ve bunun bir sistem tarafından engellendiğini hissetmiyorsan ve patinaj sırasında kadranın sağında bir lamba yanıp sönmüyorsa yok demektir.
  • @hesheit
    peki hocam 2004 S40 classiclerde DSA tümünde var mı yoksa opsiyonel mi?
  • Tümünde var. Aksine hiç rastlamadım.
  • Bikaç ay önce babama s60 almıştık, kayınpederde 850 vardı, şimdide kayınbiradere 2000 model s40 1.8 otomatik lpgli ile anlaştık, pazartesi aracı üzerimize alıcaz. Bi kendime alamadım, hadi hayırlısı
  • Hocam biz de yeni s40 aldık 2004 model Classic 92 binde. Lastik değiştirmemiz lazım kislik ve yazlık hangi marka model ve ebat önerirsiniz. 4 mevsim düşünmüyoruz. Bir de dün arabayı denerken buz üzerinde patinaj yaptım sag sil yapmadan çıkamadı lastikler de kötü tabi ama DSA lambası yandı kadranin yanında ve aracı stop edip tekrar calistirincaya kadar sonmedi yaklaşık 5 dakika yandı bu ne anlama geliyor daha once ESPli araçlarda bile bisey görmedim. (mobil cihazdan yazdığım için türkce karakterlerde sorun olmuş olabilir kusura bakmayınız.)
  • Lastik olarak Nokian öneririm. Ben iki seferdir Nokian H kullanıyorum. Aracın motor gücünü ve lastik ebatlarını yazmamışsınız ama ben S40 Classiclerin genelde 1600cc ve orijinal 185/65/15 ebatlı lastiklerle geldiğini düşünerek size H hız sınıfından ama 190/60/15 ebatlı lastik öneririm.
  • @hesheit
    çok teşekkür ederim ancak arabanın devir işlemini henüz yapmamıştık bugün vazgeçtik yedek anahtarı yok dediler yenisini sorduk serviste 500-550TL dediler. Bahsettiğim DSA sorununu volvo ustasına sorduk serviste ön panelde düğme var mı dedi baktık yok. O zaman modülde sorun çıkmıştır iptal etmişlerdir alınmaz o şekilde dedi. Kısacası almaktan vazgeçtik.
  • merhaba arkadaşlar
    S40 ın devrini aldık dedim sorular sorunlar için siz üstadlara danışacağımı söyledim 1 aydır ne ben S40 ımı ne de o beni göremedi yurtdışı ziyaretine gitmemiz icap etti.
    hemen sorayım fırsat bulmuşken gösterge panelinde ikaz lambalarından biri devamlı yanıyordu hemen kitapçığı açıp baktım "motor elektrik arızası" diyor. bunun sebebi LPG midir yoksa servise gitmek gerekir mi? son servisi 120binde yapılmış araba 132binde şu an aynı şekilde servis ışığı da yanıyor ama arada sönüyor falan. özellikle LPG li S40 sahibi arkadaşlara danışmak istiyorum böyle bir sorunla karşılaştınız mı?
    cevaplar için şimdiden teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.