S40 I (1995-2004) (617. sayfa)

-
-
merhabalar acaba elektrikli koltuklar s40 2.0t hangi modellerinde bulunuyor kimisinde var kimisinde yok
-
sizce alınır mı 300 civarına s40 2001 otomatik 1.8
-
Km si ne baktiginiz aracin?
Bende s40 2000, 2.0T otomatik vites 110.000 km mevcut. Sizce ne kadar eder?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 11 Ocak 2025; 23:48:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba, 13 Ocak saat 15'de ben de aranıza katılacağım inşallah. 97 model s40 2.0 T otomatik alıyorum. Bu güne kadar hep HB tarzı araçlar kullandım. 40 yaşından sonra klasik merakı sardı. Mercedes w124 ararken volvo s40 ile karşılaştım. test sürüşü sonrası aklımdan çıkmadı ve almaya karar verdim.
Noter sonrası bakıma götürmeyi planlıyorum. Tavsiyeniz şuna da baktır diyeceğiniz bir detay varsa lütfen paylaşın
-
Aracınız hayırlı olsun. Bu araçlarda benzin basınç regülatörü ve VVT kasnağı kronik sorunludur. Benzin basınç regülatörü geç çalışma sorunu yapar, VVT kasnağı dikiş makinesi gibi ses yapar. İkisinin de onarımı kolay ancak parça fiyatı tuzludur.
Motor çalışırken kaputu açarsanız motorun çalışması supap vuruyor gibidir ancak motorun orijinali öyledir.
Bu arabaların yürüyen aksamı fazlasıyla teferruatlıdır ve yaşı gereği yıpranmış olması çok olasıdır. Arabayı iyi bir rotçuya götürüp ön arka tekerlere baktırın. Kamber, kaster, toe açılarına mutlaka baksınlar. Eğer her şey düzgünse tren rayında gider gibi gider ancak özellikle arka aksamdaki bozukluklar direksiyona yansıyor. Arka ayar cıvatasını da ustalar yalama etmiş ya da yuvasını bozmuş olabiliyor, araç sahibi de arabanın çekme yapmasını çözemiyor öyle biniyor.
Bir de bu arabalarda çok ilginçtir ki cam silecek suyu azaldığında uyarı verir ancak motor soğutma suyu azalırsa uyarı vermiyor. O yüzden arada bir kaputu kaldırıp motor soğutma suyunu gözle görmekte fayda var.
-
Bugün aracımı aldım. 2 tane problemimiz var,
- Rolantide gaz verip kesiyor, bazen stop ediyor (benzinde)
- otomatik şanzıman 3 e geçip 2 ye geri iniyor ve gazaiyice yüklenmeden bir daha3 e geçmiyor
sizce nedendir
-
Öncelikle hayırlı olsun.
1. Sebebi bir çok yerden olabilir, maf sensörü, rölanti valfi...
2. Şanzımanda problem var gibi duruyor.
Hangi şehirdesiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rölantide gaz verip stop etmesi büyük ihtimalle rölanti valfinin arızası nedeniyle. Temizlik yapmak belki kurtarır ama genelde parça değişimi ister. Orjinal parça pahalıdır. Yan sanayi de uzun ömürlü olmuyor: LPG varsa 2-3 yıl ömrü oluyor. Uzun süre kullanırım derseniz orjinal tavsiye ederim.
Rolantide gaz verip kesiyor, bazen stop ediyor (benzinde)
Bu problem için;
- Maf sensörü
- Boğaz kelebeği
- Rolanti valfi
bu 3 parçayı da söküp iyice temizlemek gerekiyor. İçleri yağlanıyor, kirleniyor. Temizleme ile düzelmezse önce Maf sensörünü değiştirip test etmenizi tavsiye ederim.
-
Arkadaşlar sorun çözüldü
Maf Sensörü değişti (Orj)
Boğaz Kelebeği Temizlendi 2 Conta Atıldı
Sağ Motor Kulağı Kırıkmış Değişti (Orj)
İşçilik Dahil Volvo Özel Serviste 8125₺ ya fıstık gibi oldu
-
İstanbul'da mısınız ? Hangi servise götürdünüz?
-
-
Arkadaşlar 100 km de 20 Litre benzin normal mi
-
LPG y ok mu ?
-
Var ama kullanmak istemiyorum
-
Genelde oksijen sensöründen dolayı yüksek yakıt tüketir, bilgisayara bağlatıp baktırmanızda fayda var.
-
dostum bende de 2000 model 1.6 benzin li var. benim makina 6 litre yağ alıyor. firma castrol diyor ama ben ankarada genelde shell 10w40 kullanıyorum. Bende 5w30 ince geliyor çok duman atıyor.
-
Herkese selamlar s40 2001 aracım var. 1 hafta önce arka sağ kapi kilitli kaldı. Hiçbir şekilde ne içten ne dıştan aciliyor. Kapıyı kilitledigimizde içeri giren çıkan çubuk da kilidi açtığımda yarıya kadar yukarı çıkıyor pense ile tutup denedim ama hicbir şekilde yukarı çekemedim kilitlenirken aşağı iniyor. Sorun ne olabilir daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X