Şimdi Ara

Saat ve bağlantınız gizli değil hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemime virüs bulaşmıştı. İçime sinmedi format attım, temiz kurulum yaptım (Win 7 32 bit)

Chrome ile winrar indireyim diyorum

"Bağlantınız gizli değil

Saldırganlar www.win-rar.com üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartları). Daha fazla bilgiNET::ERR_CERT_DATE_INVALID" hatası verip duruyor.

Gelişmiş seçeneğine tıklıyorum

"www.win-rar.com normalde bilgilerinizi korumak için şifreleme kullanır. Chrome bu sefer www.win-rar.com sitesine bağlanmayı denediğinde, web sitesi sıra dışı ve yanlış kimlik bilgileri döndürdü. Bir saldırgan www.win-rar.com gibi davranmaya çalışıyor olabilir ya da bir kablosuz oturum açma ekranı bağlantıyı kesmiştir. Chrome herhangi bir veri alışverişinden önce bağlantıyı durdurduğu için bilgileriniz hâlâ güvendedir.

www.win-rar.com web sitesi HSTS kullandığından şu anda siteyi ziyaret edemezsiniz. Ağ hataları ve saldırılar genellikle geçici olduğundan bu sayfa muhtemelen daha sonra çalışacaktır." diyor.

Başka seçenek yok. Bir kaç bilindik sitede daha bu şekilde uyarılar verdi tadım tuzum kaçtı.

Birde bilgisayar saati sorunu yaşıyorum.

Şuan bilgisayar saati normal saatten 1 saat geride. Saat ayarlarına girip bölge istanbul +2 seçiyorum, kış saatini uygulama diyorum (uygula desemde değişmiyor) saati güncelliyorum. Bu defa web siteleri saatiniz ileri diyor. Saat ayarlarından windows internet saatiyle güncelliyorum, saati 1 saat geri alıyor. Bu defada saat yanlış oluyor. Ne oluyor nerde hata var çözemedim. Şuan saat 20.30 ama pc'de 19.30. Onu 20.30 yaparsam siteler saatin yanlış diyor.

• Saat ayarlarını yanlış seçiyorsunuz. O yüzden sitelerde sıkıntı çıkartıyor olabilir.

Şehir önemli değil. +3 olanlardan birini seçin.

Winrar yerine de 7-zip öneririm. rar zip dahil hemen hemen tüm arşivleri açabilirsiniz.

Üstelik ücretsiz. Winrardaki gibi satın alın mesajları görmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 28 Şubat 2022; 10:36:33 >
  • cdemir kullanıcısına yanıt

Hocam, öyle yapıyorum. Nairobi dedim, zaman hatası kalkıyor ancak yinede bazı bilindik sitelerde güvenli değil uyarısı alıyorum.

Mesela, forumda olan bir konuda verilen link adresine tıklayıp forumdan ayrılıyorum. Gittiğim site için chrome şunu diyor:

Bağlantınız gizli değil

Saldırganlar uploadrar.com üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartları). Daha fazla bilgiNET::ERR_CERT_DATE_INVALID

uploadrar.com sitesine ilerle (güvenli değil)

Her defasında şu "siteye ilerle" butonuna tıklayarak gidiyorum. Bu da çok can sıkıcı oluyor. Bakıyorum ama öyle katı kurallı bir ayar yok. Virüs programı dahi yüklü değil. Çözemedim bu olayı. Mesela winrar uygulaması reklam gösteriyor olabilir ama sitesine sokmuyor beni. O sitede "siteye ilerle" dahi yok. Yani winrar halka malolmuş bir klasik uygulama. Neden güvensiz deyip engelliyor çözemedim. Başka bazı sitelerde de benzer durum yaşıyorum.

Bilgisayara format atmadan önce (crack dosyası ararken virüs yediğim için formatladım) Yok saat güncel değil, yok site güvenli değil, canım sıkıldı. Varsa bi çözümü sana zahmet yazsan.

• Farklı tarayıcıları denediniz mi ? (Firefox vb)

Windows 7 'den de kaynaklı olabilir sorun. Sonuçta destek vermiyor artık Microsoft.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 28 Şubat 2022; 15:57:51 >
  • cdemir kullanıcısına yanıt

Birşeyler eksik veya yanlış ama hala bulamadım. Mesela, eskiden rahatça girebildiğim ve video izleyebildiğim sitelerde server hatası veya desteklenmeyen video açılmıyor, video bulunamadı gibi (ingilizce) uyarıyla karşılaşıyorum. Mesela "bu video dosyası oynatılamıyor. Hata kodu 224003 diyor. Google ile arama yapıyorum. Site bulup tıklıyorum.

Yine uyarı:

Bağlantınız gizli değil

Saldırganlar geekingup.org üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartları). Daha fazla bilgiNET::ERR_CERT_DATE_INVALID

Devam ediyorum siteye.

Bulduğum sonuçlara göre videonun açılmamasıda playerdan kaynaklıymış. Halbuki sorun bende. Saat pc ile eş zamanlı olarak doğru. Saat dilimi +3 seçili. İnternet saati ile eşitleme açık. Hataya göre sitenin sertifikası geçerli değilmiş. Ama dediğim gibi. Sorun bende. Çözemedim. 1 Gecede pc işlevsiz hale geldi ya. Canavar gibiydi halbuki. Hiç teklemezdi.

• Evet an itibariyle sorunu çözmüş bulunmaktayım. Sistem saati değilde sertifika hatasıymış. Sertifikanın 2021de kullanımı sona ermiş. Hata veren sitenin URL adresinin başından sertifikasını açıp hangi sertifikanın hata verdiğini buluyoruz. Bunu google ile aratıp sertifikayı bulmaya çalışıyoruz. Bulunca bilgisayara indirip kurulum yapıyoruz. Kurarkende Güvenilen kök sertifika olarak kuruyoruz. Daha sonra yukarıda saydığım siteyi açmama, videoyu oynatmama gibi sorunların tamamı çözülüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.