Şimdi Ara

SAATLER (1461. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.895.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14591460146114621463
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

arkadaşlar hizlisaat.com adresi güvenilir mi acaba ? Alışveriş yapan oldu mu daha önce ?

yardımcı olabilecek bir arkadaş yok mu?
  • quote:

quote:

arkadaşlar hizlisaat.com adresi güvenilir mi acaba ? Alışveriş yapan oldu mu daha önce ?

yardımcı olabilecek bir arkadaş yok mu?

fiyatlarını referans olarak gösteriyoruz ama alışveriş yapanı duymadım.kapıda ödeme seçeneği olması firma hakkında olumlu yönlerden biri bence.
  • saat soran arkadaş sen git asker saati al casio f91 hem bugünlerde popüler oldu yine retro ayağına takıyor millet :) zamanında gelmiş zaten :)
  • civcix armani yada tommy saat aldı diye ne akla hizmet aldın git hemen geriver almazlarsa çöpe at tarzındaki cevabın hiçbir izahı olamaz burada zaten 10 numara saat yapıyorlar diyende yok inşallah sen anlamışsındır
    Edit: tasarım zevk meselesidir sen bana katılmayabilirsin ama ''moda markası'' adı altında izah ettiğin saatlerin tasarımı seiko,citizen, ve orientin coğu modellerinden daha güzel benim için zaten normal şartlarda coğu insan aksesuar olarak kullanıyor saatleri anlamak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus434343 -- 14 Şubat 2012; 19:20:49 >
  • Bu saatin fiyatı pahalı mı yoksa normal fiyatı mıdır? Kampanya ile daha ucuza alınabilme ihtimali var mı_?

http://www.hizlisaat.com/Orient-FFT00001B0,PR-45453.html
  • Elbetteki bir saat forumunda saatlerin, kalite ve sağlamlıkları başta olmak üzere f/p kıyaslaması yapılması ve bu değerlendirmeler istikametinde de asli işi saat üretmek olan firmaların ürünlerinin tavsiye edilmesi kadar normal bir durum olamaz.

Yok efendim biz saati, saat olarak değilde, aksesuvar olarak görüyoruz, saat özellikli olarak verdiğiniz cevaplar ve paylaştığınız fikirler bizim hoşumuza gitmiyor diyenler, sorularını ve düşüncelerini takı ve aksesuvar forumlarında paylaşırlarsa hem sorularına daha tatmin edici cevap alabilirler, hemde fikirlerine daha fazla kişi iştirak etmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er-tay -- 14 Şubat 2012; 20:36:52 >
  • skywatches Türkiye'ye gönderim yapıyor mu acaba? Yapıyorsa kargosu ne kadar oluyor? Ayrıca gümrükten şu sıralar ne kadarlık saat geçirebiliyoruz?
  • ertay surlara bayrakmı dikiyorsun forumda paylaşımmı yapıyorsun bu işin sizi bizi yok uslubuna dikkat etsene biraz senin bu cevabında nasıl bir paylaşımda bulundun şimdi foruma nasıl bir katkıda bulundun ben buradaki saat tavsiyeleri hakkında hiçbirşey demişmiyim bir bak yukarıya benim söylemek istediğimi anlamadan aklından ne geçerirek saçma cevaplar veriyorsun takı aksesuar forumunda paylaşımda bulun yazmışsın ama sen söylesene bir saat diyince senin aklına ne geliyor bana pislik atacağına yön ver cok bilgin varsa ayrıca babanın malımı forum varsa tapusuna bakalım parası neyse verelim kraldan cok kralcılık yapma arkadaşım baban isviçrede saat üreticisimi bu duygusallığının sebebi nedir?
  • ertay foruma üye olalı bir yılın olmamış beni forumdan atıyorsunya ayakkabı köselesinide geçmişsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeus434343

ertay foruma üye olalı bir yılın olmamış beni forumdan atıyorsunya ayakkabı köselesinide geçmişsin...

Sen öyle yazarsan er-tay nasıl bir cevap versin, saatin kalitesine bakmam ben tasarıma bakarım diyorsun, "saat gibi tıkır tıkır işliyor" deyimini unutmuşsun, saatte önemli olan tasarımdan ziyade onun mekaniğidir, bir saati saat yapan, değerli kılan şey onun mekanizmasıdır, nasıl ki bir dolma kalemin tasarımını çok iyi yaparsın ama ucu çok kötüdür o kaleme kalem denmezse saat de pek farklı değil, mekanizma çöpse saati altın kaplama da yapsan o saate saat denmez. O Armani saati al kullan bakalım kaç sene kullanıyorsun, kaç sene dayanacak, bir de onun yarı fiyatına satılan bir SEİKO al, SEİKO değil çocuğuna torununa bile kalır, Armani birkaç yılda atılır ( tamiri de mümkün değildir çoğu durumda ), Armani, Tommy Hilfiger ( arkadaş çok güzel açıklamış saat saat olsa markanın sahibi o saati kullanır ), Lacoste gibi işi tekstil üretmek olan firmalar fason saat yaptırıp sattığında o saate ancak çöp denebilir, çünkü başta da belirttiğim gibi mekanizma dandikse diğer özelliklere bakmaya hacet yoktur.

• @fincankahve arkadaşın söylemek istediği,
    1967 seiko automatic saatim hala kullanıyorum, bir 50 yıl daha çalışır sanırım

SAATLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

skywatches Türkiye'ye gönderim yapıyor mu acaba? Yapıyorsa kargosu ne kadar oluyor? Ayrıca gümrükten şu sıralar ne kadarlık saat geçirebiliyoruz?

gönderiyor. gümrük limiti 75 euro. üzerindeki alımlarda gümrüğe takılırsa %20 vergisini ödeyip alıyorsunuz. gümrükten geri dönmüyor yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |RS|

Bu saatin fiyatı pahalı mı yoksa normal fiyatı mıdır? Kampanya ile daha ucuza alınabilme ihtimali var mı_?

http://www.hizlisaat.com/Orient-FFT00001B0,PR-45453.html

@ RS

şu başlıkta bu saatle ilgili bir paylaşım olmuştu. bak istersen.

http://resim.donanimhaber.com/m_57264894/mpage_1/f_/key_orient//tm.htm#57554578

• quote:

Orijinalden alıntı: eroltay

zeus434343,
    bir konu hakkinda tartisilirken, Teng'e ukala dedin..o da sana terbiyesiz dedi..karsilikli olarak bir takim seyler yazildi ve konunun kapanmasi gerekirken, hala satasmayi surduruyorsun, madem konu senin tarafindan da tekrar hortlatildi, iki cift lafta ben edeyim, sonra banada sayip dokersin..
    yazimi sildiler yazmissin evet dogru, yazini silinmezden once okumustum,moderatorun sildigi yazinda Teng'e hitaben "ben hakaret etmedim, sadece ukala dedim, ac sozlugu ukalanin anlamina bak" gibi bir ifade kullanmistin...bak kardesim, boyle bir kelime sarfedip, sonrada Lugate bak diyemezsin.
    evet, ukala kelimesi lugat meali olarak, "akilli, cok akilli" anlamina gelsede, hitap sekli olarak kullanildigi zaman, hakaret iceren bir anlam ihtiva etmektedir..kaldiki senin bu kelimeyi iltifat amacli degilde, hakaret amacli sarf ettigin asikar, yok ben hakaret icin degil, hurmeten kullandim diyorsan, herkes senden ozur diler, olur biter..diyebilirmisin? gercek lugat anlami istikametinde soyledim, hakaret amacli soylemedim..
    senin dediginden yola cikarsak, sana birisi "Hiyar" dedigi zaman kizmaman gerek, cunku hiyar kelimeside mastari "Hayir" kelimesinde gelmekte olup, "Hayirli" anlamina gelmektedir..kizdigin zaman karsindakinin, ne kiziyorsun? ben kotu bir sey demedimki, ac lugati bak deme hakki vardir..
    yani grad-27 adli kisiye hitaben yazilan ve hakaret icermeyen bir yazidan dolayi, kalkip "ukala" diye hitap ediyorsun, o kiside sana terbiyesiz deyince, kalkip vay efendim nasil olurda sen bana terbiyesiz dersin? ben sana hakaret etmedim, ac lugati bak "ukala" ne anlama geliyor demek olmaz..
    buyuk sair ne demis, "Deme kalbura kallabur, lugat-i galat lugat-i fasihden evladir"
    yani demek istiyorki, dogrusu kallabur olan kalbura kallabur deme, yanlis olan soylenis tarzi yerine gore dogru olandan iyidir, aslinda kallabur denmesi gerekir, fakat kallabur derseniz tuhaf kacar, halk kalbur olarak biliyor cunku..

Zeus kardeşim,

Haklısın bu isimle üye olalı çok uzun bir süre olmadı. Buradaki beni tanıyan arkadaşlarında malumudur, daha önceki nick ismim "eroltay" idi, ve yukarıdaki alıntı seninde hatırlamana yardımcı olur. Foruma girmekte şifre sorunları yaşayınca ve tekrar o ismide forum kabul etmeyince bu isimle kayıt olmak zorunda kaldım. 200. sayfaların daha gerilerine gidersen oralardaki seninle ilgili ve benimde müdahil olduğum ve hatta alıntıdaki gibi, arasıra seni terbiye etmeye çalıştğımız bölümleri görebilirsin. O zamanlar üzür dilemiştin ve bizlerde senin gençliğine vermiştik konu da kapanmıştı. Fakat seni terbiye etmek konusundaki gayretlerimiz nafile imiş ve onca zamandır bir arpa boyu yol kat edememişiz. Ha, bu yazımdan sonra yine bir sürü hakaret içeren şeyler yazabilirsin, benim için hiç önemli değil ve 2-3 sene önceki mesajımın başında da, böyle bir davranışta bulunabileceğini ve hiç umurumda olmadığını belirtmişim.

Ayrıca buradaki kıdemim eski dahi olsa bile seni forumda istememek gibi bir düşüncem asla olamaz. Çünkü senin bir saat sever olduğunun farkındayım.
    2-3 sene önceleride seninle benzer tartışmalarımız olduğu gibi, başka üyelere karşıda, senin yine aynı şekilde benzer davranışların olduğunu ve tüm o tartışmalara rağmen ısrarla saat bölümünde olmandan dolayı seninde saat sever bir genç arkadaşımız olduğunu biliyorum.

Saatleri seven bir arkadaşımız olarakta değil seni kovmayı, (ki öyle bir hakkım ve yetkimde yok) bizzat aramızda görmeyi istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er-tay -- 15 Şubat 2012; 1:20:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: watcher6150

quote:

Orijinalden alıntı: zeus434343

arkadaş saati kullanmış memnuniyetini anlatıyor saolsun burda amacı burda yardımcı olmak muhabbet etmek teng herkes senin görüşüne katılmak zorundamı konuşurkende senden izinmi alıcaz bu ne ukalalıktır ya

Bilmedigin bir konuda susacaksin, dinleyeceksin,
    susacaksin ki konusunca terbiyesizligin ortaya cikmasin,
    susacaksin ki buyuklerin sana deger versin,
    benim bu yazima da pardon abi diye cevap vereceksin ki bir dahaki seferlere seni muhatap alsinlar buyuklerin.
    anladin mi evladim

Zeus,

O zamanlar, hepimiz seninle ne uğraşmısız, (uğraşmışız derken, adam etmek için uğraşmışız).Hala da bizi uğraştırmaya devam ediyorsun. Gel bu inanından vaz geç! ne kendini üz, bizi de yorma! ikide bir ortalığı karıştırıp konuları saptırma! bu yazdıklarımı da, seni forumdan kovmak gibi algılayıp, "vay efendim sen benden yenisin, seninki köseleyi geçti" gibi şeyler yazıp, konuyu başka mecralara sürüklemeden sukunete ve saygıya davet olarak algıla lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er-tay -- 15 Şubat 2012; 1:45:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rrauff

quote:

Orijinalden alıntı: hozburun

quote:

Orijinalden alıntı: polish

quote:

Geçen hafta ebay den aldığım Victorinox otomatik saatim çok geri kalıyor( 5 saatte yaklaşık 15 dakika kadar ) , herhalde arızalı saati kakaladılar İstanbul'da Victorinox saat servisi bilen varsa irtibat bilgisi rica ediyorum, teşekkürler

aldığından berimi böyle yoksa yenimi başladı.

Zannedersem aldığımdan beri böyle zira ilk geldiği gün takmadım o yüzden bilemiyorum ikinci gün sabah saatlerinde ayarladım ve kullanmaya başladım ilk 1 - 2 saat herhangi bir sorun yoktu( saat yeni olunca insan ikidebir saatine bakıyor o yüzden sapma olmadığından eminim) sonra öğlene doğru baktığımda 10 dakikalık bir geri kalma fark ettim , mekanizma tam kurulmadı herhalde diye takmadım saati tekrar ayarladım.Öğleden sonra 15.00 civarlarında baktığımda 5 dk civarında bir gecikme gördüm ve bu sefer çok moralim bozuldu saatte sorun olduğunu farkettim .Tekrar ayarladım ama saatler ilerledikçe geri kalma aynı standartlarda devam etti, saati kolumdan hiç çıkartmadan C.tesi den Pazar sabahına kadar kullandım sabah tabii yine geri kalmıştı ayarladım ama aynı sorun Pazar günü de devam etti.

Ne önerirsiniz?

mekaniklerde bu sorun olabiliyor
    saatin orjinalliğinden eminseniz bir müddet daha kullanın
    sıfır olduğunu varsayarak konuşuyorum
    saat tam bir istikrar sağladığında sürekli günde 1 dak ileri yada 1 dak geri gitmek gibi servisi olmasada iyi bir ustaya ayarlatabilirsiniz.ama dediğim gibi yeni saat çarklar vs bir düzene oturana kadar bekleyin ki ayarlandığında tekrar ayara gerek kalmasın.belkide düzelecek fark saniyelere inecektir canınızı sıkmayın.

Önerdiğiniz gibi saati takmaya devam ettim ama maalesef geri kalma sorunu devam etmekte.Üşenmedim 15-20 dakika saati sürekli takip ettim ve acı gerçeği gördüm
    :( belli bir süre her şey normal gidiyordu saniye kayarak akıyordu akrep yelkovanda ilermesi gerektiği gibi ilerliyordu ama bir süre sonra birden saniye kolunun akışı durdu, durduğunu gördüğüm an kolumu hiç hareket ettirmeden bekledim bakalım çalışacak mı diye ama benimle birlikte o da hareketsiz durdu kolumu oynatınca yeniden akmaya başladı , 5-6 dakika sorunsuz çalıştı sonra yeniden hareketsiz kaldı... Yani geri kalma sebebini kendimce tespit ettim , sizce saati kullanmaya devam edip düzene girmesini mi bekleyeyim yoksa anlattığım sorun mekanik bir hataysa servise mi göndereyim ?

• Bence saati kullanmayı bırakıp derhal bir servise gidin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rrauff

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: polish

quote:

Geçen hafta ebay den aldığım Victorinox otomatik saatim çok geri kalıyor( 5 saatte yaklaşık 15 dakika kadar ) , herhalde arızalı saati kakaladılar İstanbul'da Victorinox saat servisi bilen varsa irtibat bilgisi rica ediyorum, teşekkürler

aldığından berimi böyle yoksa yenimi başladı.

Zannedersem aldığımdan beri böyle zira ilk geldiği gün takmadım o yüzden bilemiyorum ikinci gün sabah saatlerinde ayarladım ve kullanmaya başladım ilk 1 - 2 saat herhangi bir sorun yoktu( saat yeni olunca insan ikidebir saatine bakıyor o yüzden sapma olmadığından eminim) sonra öğlene doğru baktığımda 10 dakikalık bir geri kalma fark ettim , mekanizma tam kurulmadı herhalde diye takmadım saati tekrar ayarladım.Öğleden sonra 15.00 civarlarında baktığımda 5 dk civarında bir gecikme gördüm ve bu sefer çok moralim bozuldu saatte sorun olduğunu farkettim .Tekrar ayarladım ama saatler ilerledikçe geri kalma aynı standartlarda devam etti, saati kolumdan hiç çıkartmadan C.tesi den Pazar sabahına kadar kullandım sabah tabii yine geri kalmıştı ayarladım ama aynı sorun Pazar günü de devam etti.

Ne önerirsiniz?

mekaniklerde bu sorun olabiliyor
    saatin orjinalliğinden eminseniz bir müddet daha kullanın
    sıfır olduğunu varsayarak konuşuyorum
    saat tam bir istikrar sağladığında sürekli günde 1 dak ileri yada 1 dak geri gitmek gibi servisi olmasada iyi bir ustaya ayarlatabilirsiniz.ama dediğim gibi yeni saat çarklar vs bir düzene oturana kadar bekleyin ki ayarlandığında tekrar ayara gerek kalmasın.belkide düzelecek fark saniyelere inecektir canınızı sıkmayın.

Önerdiğiniz gibi saati takmaya devam ettim ama maalesef geri kalma sorunu devam etmekte.Üşenmedim 15-20 dakika saati sürekli takip ettim ve acı gerçeği gördüm
    :( belli bir süre her şey normal gidiyordu saniye kayarak akıyordu akrep yelkovanda ilermesi gerektiği gibi ilerliyordu ama bir süre sonra birden saniye kolunun akışı durdu, durduğunu gördüğüm an kolumu hiç hareket ettirmeden bekledim bakalım çalışacak mı diye ama benimle birlikte o da hareketsiz durdu kolumu oynatınca yeniden akmaya başladı , 5-6 dakika sorunsuz çalıştı sonra yeniden hareketsiz kaldı... Yani geri kalma sebebini kendimce tespit ettim , sizce saati kullanmaya devam edip düzene girmesini mi bekleyeyim yoksa anlattığım sorun mekanik bir hataysa servise mi göndereyim ?

anlattığınız durum benim kastımdan çok farklı.hal böyleyse en kısa zamanda servisle irtibata geçin çarklarda zorlanma vs gibi aksaklıklar yıpranmaya yol açmasın.çok basit bir olayda olabilir ama yinede servise kısa zamanda ulaşın derim.

• @Polemik @rrauff öneriler için teşekkürler, çok canım sıkıldı ilk isviçre mekanik saatimi aldım diye sevinirken göze geldim herhalde Eyüpoğlu firması ile irtibata geçtim az önce bakalım başıma neler gelecek kaça patlayacak bu iş bana....
  • 
Sayfa: önceki 14591460146114621463
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.