Şimdi Ara

SAATLER (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.891.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba benimde almak istediğim saat var.Aşağıda linkte göreceksiniz.Sizce bu paraya daha iyi saat alabilirmiyim bu saatin dez avantajları ne olabilir söyleyebilirmisiniz.Saygılar

http://www.alisverissaati.com/urundetay.aspx?id=20470
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

quote:

Orjinalden alıntı: gonur

@yigit tuna

Size bir sorum olacak. Gördüğüm kadarıyla satın aldığınız replikalar oldukça başarılı. Peki bu saatler nerede üretiliyorlar? İsviçre'de üretildiklerini sanmıyorum çünkü İsviçre çok ciddi bir gelir kaynağı olan saatlerini tehlikeye atmaz, ayrıca da markalar da bu gibi taklitlerle çok ciddi şekilde mücadele ederler. Nerede üretildiğine dair bir bilginiz var mı?

Bir de kutu içinde set halinde olanları tercih edin diyorsunuz. Kutunun içinde belgeler de var. Bu belgeler ne belgeleri biraz bahsetmeniz mümkün mü?

sevgili gonur gerek bu topicte gerekte eskisinde paylaştıgım butun bilgileri belirli dayanak ve bilgiler nezninde paylastım ve paylaşıyorum.şimdi sorunun bir cevabı yok çünkü avrupada replica üretimi cok gizli yapılmakta.bana nerede üretilemez diye sorsaydın sana direk isviçre derdim.ben pek türkiyede araştırma yapmıyorum baz aldıgım site ve forumlar hep avrupa sitelerinden.şimdi suana kadar çevirilerimden anladıgım kadarıyla ispatlanamasada avusturya adı cok geçmekte.bir diger konuda küçük yeraltı atölyelerinde yapılıp herbir atölyenin ürettigi marka tekmiş.yani panerai üreten breitling üretmiyormus.ve herbir atölyenin başında hangi markayı üretiyorsa o markada daha önce çalişmıs bir mühendis bulunurmuş bütün marka ayrıntılarını bilen ve mekanizmalar konusunda profesyönel.ama bana bu yazdıklarını ispatlayabilirmisin diye sorarsan hayır ispatlayamam.
    diger soruna gelince herbir markanın yanında verilen sertifica ve kitapcıklar farklı genelde introductions ,official dealer ların yer aldıgı kitapcıklar ve boş garanti kartları aradada cosc certificası bulunabiliyo.benim burda orjinal kutuluları tercih etmenizi istemem asya replicalarda bu tür setler cok nadirdir.direk isviçre olmadıgını anlayabilirsiniz.mesela asya panerai kutusu
     SAATLER

şimdi 1.sınıf isviçre böyle bir kutuda satılmaz.bizim piyasamızda satıcı gidiyor çine alabildigi kadar alıp ilanada swiss eta yazıyor iste bukadar.

Cevap için teşekkür ederim.

Şu da takıldı aklıma. Hukukçu olduğumdan ve de marka ve haksız rekabet hukukunu yeni öğrendiğim için bunların hukuki sonuçları ne olur hep onlar geliyor aklıma. Taklit üretmek de taklit malı satmak da ciddi hukuki yaptırımlar sonucunu beraberinde getiriyor. Satın aldığınız yerler de bunları el altından satıyor olmalı. Belçika demişsiniz, orada kimsenin gözünün yaşına bakmazlar, hadi Avrupa değil de üretim yeri Asya falan deseniz kafama daha fazla yatacak ama çok şaşırdım cidden. Bu arada şunu da yanlış anlamanızı istemem, dedikleriniz muhakkak doğrudur ama bana ters gelen Avrupa ülkelerinde bu çeşit merdiven altı üretimlerin olması. Avusturya da oldukça gelişmiş ve zengin bir ülkedir.
    Siz bu işi araştırdığınız için ve de benim fazla bilgim olmadığı için fazla yorum yapacak değilim, sizin de bilginize güveniyorum, ama Avrupa'da üretim sizin kulağınızı tırmalamıyor mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: Freemanaydin

Arkadaşlar merhaba benimde almak istediğim saat var.Aşağıda linkte göreceksiniz.Sizce bu paraya daha iyi saat alabilirmiyim bu saatin dez avantajları ne olabilir söyleyebilirmisiniz.Saygılar

saatinizin herhangi bir dezavantajı yok calibre 7t62 gayet referanslı bir seiko mekanizmasıdır.fakat seiko,casio,citizen gibi markaları singapur ebayde bakarsanız cok daha uygun fiyata bulabilirsiniz.hatta vericeginiz paraya daha üst model bir seiko bulabilirsiniz.

• Cevap için teşekkür ederim.

Şu da takıldı aklıma. Hukukçu olduğumdan ve de marka ve haksız rekabet hukukunu yeni öğrendiğim için bunların hukuki sonuçları ne olur hep onlar geliyor aklıma. Taklit üretmek de taklit malı satmak da ciddi hukuki yaptırımlar sonucunu beraberinde getiriyor. Satın aldığınız yerler de bunları el altından satıyor olmalı. Belçika demişsiniz, orada kimsenin gözünün yaşına bakmazlar, hadi Avrupa değil de üretim yeri Asya falan deseniz kafama daha fazla yatacak ama çok şaşırdım cidden. Bu arada şunu da yanlış anlamanızı istemem, dedikleriniz muhakkak doğrudur ama bana ters gelen Avrupa ülkelerinde bu çeşit merdiven altı üretimlerin olması. Avusturya da oldukça gelişmiş ve zengin bir ülkedir.
    Siz bu işi araştırdığınız için ve de benim fazla bilgim olmadığı için fazla yorum yapacak değilim, sizin de bilginize güveniyorum, ama Avrupa'da üretim sizin kulağınızı tırmalamıyor mu?

saatler inanılmaz detaylı ve ince işçilikli oldugu için asyada üretiliyor denseydi kulagımı daha fazla tırmalardı.benim kafama takılan ve yanıtına hiçbir kosulda ulaşamadıgım sorular ise
    1-eta markası nasıl üreticilere mekanizma veriyor.eger başka bir saat markası adı altında mekanizma alıyorlarsa bu replicaları esasında gerçek saat markaları üretiyor.
    2-internette replica rolex veya diger markaları satan siteler yüzlerce binlerce.nasıl oluyorda bu sitelerden üreticiye ulaşılamıyor yada sitelere yaptırım uygulanmıyor.neden?
    3-önceleri korsan kaset yapan firmaların esasında orjinal firmanın bir kolu oldugunu izlemiştim bir programda.şimdi bu replica sektörü en az 100 milyon dolarlık bir pazar.orjinal marka bu pazarı neden 3.kişilerin ve firmaların eline bıraksın,gayet kendi bünyesinde gizli olarak hem orjinalini hemde replicasını üretebilir,böylece ilk sorumun yanıtı olan replicaları birşekilde orjinal bir firma üretmeli teziylede uygun düşer.

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba benimde almak istediğim saat var.Aşağıda linkte göreceksiniz.Sizce bu paraya daha iyi saat alabilirmiyim bu saatin dez avantajları ne olabilir söyleyebilirmisiniz.Saygılar

saatinizin herhangi bir dezavantajı yok calibre 7t62 gayet referanslı bir seiko mekanizmasıdır.fakat seiko,casio,citizen gibi markaları singapur ebayde bakarsanız cok daha uygun fiyata bulabilirsiniz.hatta vericeginiz paraya daha üst model bir seiko bulabilirsiniz.

Yiğit bey ilginize teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Yiğit bey ilginize teşekkürler.

rica ederim hatta size satıcıda tavsiye ediyim.POKEMONYU ve TİMEPARADİSE daha önce bu satıcılardan ürün alan arkadaslarım oldu gayet memnun kaldılar.nerdeyse türkiye piyasasının 3 te 1 i fiyatlara bulabiliryorsunuz.

• Orjinalden alıntı: yigit tuna

Cevap için teşekkür ederim.

saatler inanılmaz detaylı ve ince işçilikli oldugu için asyada üretiliyor denseydi kulagımı daha fazla tırmalardı.benim kafama takılan ve yanıtına hiçbir kosulda ulaşamadıgım sorular ise
    1-eta markası nasıl üreticilere mekanizma veriyor.eger başka bir saat markası adı altında mekanizma alıyorlarsa bu replicaları esasında gerçek saat markaları üretiyor.
    2-internette replica rolex veya diger markaları satan siteler yüzlerce binlerce.nasıl oluyorda bu sitelerden üreticiye ulaşılamıyor yada sitelere yaptırım uygulanmıyor.neden?
    3-önceleri korsan kaset yapan firmaların esasında orjinal firmanın bir kolu oldugunu izlemiştim bir programda.şimdi bu replica sektörü en az 100 milyon dolarlık bir pazar.orjinal marka bu pazarı neden 3.kişilerin ve firmaların eline bıraksın,gayet kendi bünyesinde gizli olarak hem orjinalini hemde replicasını üretebilir,böylece ilk sorumun yanıtı olan replicaları birşekilde orjinal bir firma üretmeli teziylede uygun düşer.

2. soru benim de cevabını bulamadığım sorulardan biri, dolaylı da olsa belirtmiştim, hemfikir olduğumuzu öğrendik

Şu geldi şimdi de aklıma 3. öncül ile ilgili: sizin satın aldığınız saatler yaklaşık 750 YTL. Swatch Grubundan yola çıkalım. Baktığınız zaman Flik-Flak ve Swatch'tan Longines ve Omega'ya kadar geniş bir fiyat aralığında çalışıyorlar. Sizinle bu kısmı daha önce konuşmuştuk, siz 750 YTL'yi örneğin orjinal Tissot'a vermektense replika Omega satın almayı tercih ediyorsunuz. Bu durumda replika Omega'yı da üreten Omega ise, kendi markası olan Tissot'u baltalamış olmaz mı? Çünkü Tissot'un da fiyat aralığı o civarda. Bir de ben şu anda Tissot kullanıyorum ve de ileride durumum uygun olursa Omega almak isterim, yani aynı üretici içinde daha üst bir markayı kullanmak isterim. Bu durumda üretici de kendi markasını baltalamış oluyor. Ama bir yandan da saatlere bakınca da size de hak veriyorum, çünkü gerçekten çok başarılı.

Bir de sorum vardı üstte ama gözden kaçmış olmalı: Bu saatleri satan yerler bunları el altından mı satıyor? Bu da bu tartışmada önemli bir yere sahip olacak çünkü.

İyi forumlar.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bigen

Arkadaşlar;ben de casio'nun g-306x-1a modelini arıyorum,yardımcı olabilir misiniz?

SAATLER

merhabalar ebay singapurda araştırma yapın öncelikle oradaki satıcılar bulabilirse en uygun fiyata alırsınız.

teşekkürler yiğit bey,ordan siparişimi verdim bile...

• önce son sorunuzu görmemişim ,evet el altından böyle bond çantanın içinde çıkarıyorlar ama çantayı açtıgınızda boşluk yok,hep saat koymak için bu kutuların oyukları gibi dizayn edilmiş bir çanta.

bu üretici firma konusuna gelince,şimdi ben replica üretimi yapacagımı varsayalım,eta ile baglantıya geçiyorum ve 500 adet 7750 500 adet 7753 500 tanede 2836 istedigimi farzedin.bu eta sizce bana sorgusuz sualsiz bunca mekanizmayı verirmi.benim mutlaka bir gerçek saat firmam olmalı.200 er adedini kendi firmama 300 erinide replicada kullanırım.birde omega olarak düşünün mekanizmayı saglayan firma ile aynı gruptasınız ,elinizin altında ulasabileceginiz en kaliteli malzemelere en düşük fiyata sahip olabiliyorsunuz.neden kendi içinizde küçük bir alt firma kurmayasınızki avusturyada buna cok müsait sınır komşusu.birde üreten atölyelerde orjinal firmada calişmış bir baş mühendis bulunması piyasasının bu denli büyük ve yüksek gelirli olması,her nekadar komplo teorisi olsada benim hep kafamı kurcalayacak.

bu arada iyiki topigi acmışız böyle sohbetleri cok arıyorum özellikle saat severler arasında gerçekten güzel.

• teşekkürler yiğit bey,ordan siparişimi verdim bile...

hayırlı olsun bu ne hız hangi satıcı ile anlastınız?bu arada kargoda dikkat etmeniz gerekenleri biliyormusunuz?
  • quote:

önce son sorunuzu görmemişim ,evet el altından böyle bond çantanın içinde çıkarıyorlar ama çantayı açtıgınızda boşluk yok,hep saat koymak için bu kutuların oyukları gibi dizayn edilmiş bir çanta.

bu üretici firma konusuna gelince,şimdi ben replica üretimi yapacagımı varsayalım,eta ile baglantıya geçiyorum ve 500 adet 7750 500 adet 7753 500 tanede 2836 istedigimi farzedin.bu eta sizce bana sorgusuz sualsiz bunca mekanizmayı verirmi.benim mutlaka bir gerçek saat firmam olmalı.200 er adedini kendi firmama 300 erinide replicada kullanırım.birde omega olarak düşünün mekanizmayı saglayan firma ile aynı gruptasınız ,elinizin altında ulasabileceginiz en kaliteli malzemelere en düşük fiyata sahip olabiliyorsunuz.neden kendi içinizde küçük bir alt firma kurmayasınızki avusturyada buna cok müsait sınır komşusu.birde üreten atölyelerde orjinal firmada calişmış bir baş mühendis bulunması piyasasının bu denli büyük ve yüksek gelirli olması,her nekadar komplo teorisi olsada benim hep kafamı kurcalayacak.

bu arada iyiki topigi acmışız böyle sohbetleri cok arıyorum özellikle saat severler arasında gerçekten güzel.

Evet, komplo teorisi ama akla yatan pek çok yanı da var, olmayacak bir şey değil yani.
    Ben de seviyeli sohbetiniz ve paylaştığınız bilgi için size teşekkür ederim.

hayırlı olsun bu ne hız hangi satıcı ile anlastınız?bu arada kargoda dikkat etmeniz gerekenleri biliyormusunuz?

walla aceleyle oldu gibi;sigorta yaptırmak önemlimiydi,salak gibi 3$ sigorta vermedik,başka neye dikkat etmem gerekiyordu?
    Bu arada "watches-bay.com" dan sipariş verdim,şahsın adı Jeson Wu Waterloo Centre, default 180261 Singapore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigen -- 16 Mart 2008; 22:33:39 >
  • Orjinalden alıntı: bigen

walla aceleyle oldu gibi;sigorta yaptırmak önemlimiydi,salak gibi 3$ sigorta vermedik,başka neye dikkat etmem gerekiyordu?
    Bu arada "watches-bay.com" dan sipariş verdim,şahsın adı Jeson Wu Waterloo Centre, default 180261 Singapore

merhabalar daha önce alan arkadaslarıma sordurdum,gönderilen koli 2 kg dan agır olmayacakmış ,gönderen bir internet alişveriş sitesi veya firma olmayacak direk kişiden gönderilicekmiş,üzerinde gift ibaresi yani hediye yazmalıymış ve en önemlisi kutunun içinde shippingle birlikte toplam 100 euronun altında bir fatura olucakmış.birde kargo şirketi olarak ems yi önerdiler.mutlaka gönderenden tracking number ı almalıymışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytuna -- 17 Mart 2008; 11:22:29 >

• Yabancı sitelere pek güvenemiyorum.Alisverissaati.com dan birkaç saat beğendim.Bu siteden gönül rahatlığıyla saat alabilirmiyim.Şimdilik bu kadar
  • yiğit bey ben de uzun uzun saat gezmelerinden sonra şu saati aldım. Biraz avantajlarından, dezavantajlarından, kısaca nasıl bir saat almışım bahsedebilir misiniz acaba? 250 ytl'ye aldım.

Fossil FS4248

SAATLER

Orjinalden alıntı: bigen

merhabalar daha önce alan arkadaslarıma sordurdum,gönderilen koli 2 kg dan agır olmayacakmış ,gönderen bir internet alişveriş sitesi veya firma olmayacak direk kişiden gönderilicekmiş,üzerinde gift ibaresi yani hediye yazmalıymış ve en önemlisi kutunun içinde shippingle birlikte toplam 100 euronun altında bir fatura olucakmış.birde kargo şirketi olarak ems yi önerdiler.mutlaka gönderenden tracking number ı almalıymışsınız.

bilgilerinize teşekkürler;şimdi benimgösterdiğin bu adam watches-bay üzerinden mi satış yapıyor,yani bu watches-bay bir firma mı?Gift ibaresi belirteceğiz gibi bir şeylar yazıyordu zaten,bir de ebay den mail geldi,ayrıyeten ordan da tekrar sipariş etmem gerekiyor mu?

• quote:

Yabancı sitelere pek güvenemiyorum.Alisverissaati.com dan birkaç saat beğendim.Bu siteden gönül rahatlığıyla saat alabilirmiyim.Şimdilik bu kadar

ben hiç daha önce almadım fakat hepsi burada ve estore sitelerinden aliş verişlerim oldu gayet te memnun kaldım,bir sorun yasayacagınızı zannetmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlCaDrAs

yiğit bey ben de uzun uzun saat gezmelerinden sonra şu saati aldım. Biraz avantajlarından, dezavantajlarından, kısaca nasıl bir saat almışım bahsedebilir misiniz acaba? 250 ytl'ye aldım.

Fossil FS4248

SAATLER

dizayn odaklı bir firma aldıgınızdan genelde hepsi birbirinin aynıdır.içlerinde japon miyota quartz kullanırlar mekanizmalarında problem yaşamazsınız,sadece biraz pahalıya almışsınız diyebilirim.arkadaslar lacoste saat bile alsanız içlerindeki mekanizma miyota o nedenle moda markalarında cok bir farklılık yok.

• sevgili bigen ebayde satıcı olarak gözüken kişiler cogu zaman bir internet alisveriş portalının kolu yada gerçek bir magazanın internet üzerinde satış kanalı cıkıyor.simdi aldıgın yer bir firma olabilir süphesiyle sen satıcı cocuktan kendi adıyla paketi göndermesini iste,çünkü pakete gift yazılsada gönderen bir firma ise o paket hediye degil online alişveris statusunde geliyor.sana 2.gelen mailin içerigini yazabilirsen bir yorumda bulunabilirim.
  • Ben size içeriği resim olarak göndereyim

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigen -- 18 Mart 2008; 9:15:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.