Şimdi Ara

SAATLER (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.891.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.alcamsatcam.com/urun.php?id=108045

yiğit kardeşimizden bu saati yorumlamasını rica edicem.resimleri buraya nasıl kopyaladığınız bilemediğimden linki yapıştırdım.kusura bakmayın.
  • Sevgili Yiğit, kasa materyali hakkındaki değerli bilgi ve yorumlarınızdan sonra,birde bu saatlerin chorono modellerinde kullanılan makinalar hakkında sormak istiyorum, 1.sınıf eta'larda bilindiği üzere 7750 ve 7753 mekanizmalar kullanılıyor,bunlarıda, dışarıdan baktığımızda chorono dizilişinden anlıyabiliyoruz.benim öğrenmek istediğim bu 2 seriyi birbirleri ile karşılaştırdığımızda (her ikiside ham veya her ikiside işlenmiş olduğunu yani eşdeğer olduğunu varsayarak) chorono dizilişi dışında farkları yani birbirlerine üstünlükleri var mı?(malzeme,işcilik,özellik,kısaca kalite yönünden),yoksa sadece görsellikden mi ibaret,genelde hangisi tercih ediliyor,ayrıca,her ikisinin saniyesinin hareketide kesintisiz,yani rolex'lerde olduğu gibi tamamen kayarak mı ilerliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 24 Mart 2008; 11:48:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: whitesnaker

http://www.alcamsatcam.com/urun.php?id=108045

yiğit kardeşimizden bu saati yorumlamasını rica edicem.resimleri buraya nasıl kopyaladığınız bilemediğimden linki yapıştırdım.kusura bakmayın.

merhabalar verdiginiz linki inceledim begendiginiz saat vacheronun Répétition Minutes Quantième Perpétuel modeli orjinalinin resmini koyuyorum.orjinal mekanizmasıda calibre 1755 tir.automatic degil elden kurmalıdır.
     SAATLER

SAATLER

verdiginiz replicadaki mekanizma noname çin mekanizmasıdır.hatta satıcıya mekanizma kodunu markasını ve biliyorsa performans verilerini sorarsanız ne diyeceginide merak ettim.

• quote:

Orjinalden alıntı: uskan

Sevgili Yiğit, kasa materyali hakkındaki değerli bilgi ve yorumlarınızdan sonra,birde bu saatlerin chorono modellerinde kullanılan makinalar hakkında sormak istiyorum, 1.sınıf eta'larda bilindiği üzere 7750 ve 7753 mekanizmalar kullanılıyor,bunlarıda, dışarıdan baktığımızda chorono dizilişinden anlıyabiliyoruz.benim öğrenmek istediğim bu 2 seriyi birbirleri ile karşılaştırdığımızda (her ikiside ham veya her ikiside işlenmiş olduğunu yani eşdeğer olduğunu varsayarak) chorono dizilişi dışında farkları yani birbirlerine üstünlükleri var mı?(malzeme,işcilik,özellik,kısaca kalite yönünden),yoksa sadece görsellikden mi ibaret,genelde hangisi tercih ediliyor,ayrıca,her ikisinin saniyesinin hareketide kesintisiz,yani rolex'lerde olduğu gibi tamamen kayarak mı ilerliyor.

esasında ana 775X serisindeki baz modellerle başlıyalım.
    7750:12-6-9 yönünde chrono dizilişine sahiptir 3 yönündede hem gün hem tarih vardır.fakat gün kısmı genelde cogu firma tarafından kullanılmaz tarih kısmı kullanılır.

7751:12-6-9 chrono dizilişidir komplike bir mekanizmadır tarih gün ay chronometre 2.cil zaman ve ay takvimi bulunur ben şahsen cok severim bu mekanizmayı.

7753:3-6-9 chrono dizilişi vardır 7750 den tek farkı 27 jeweldır.şahsen cok araştırdım fakat jewel farkının ne özellik kattıgını bulamadım performansları 7750 ile aynıdır.

7754:7750 nin aynısıdır fazladan gmt fonsiyonuna sahipir.

şimdi butün bu serinin etanın diger chrono mekanizmalarından farkı mekanizma boyutudur.775X serisi 30mm dir ,2894 23.30mm 2894 ün modifiyeleri 28mm dir ,a07.211 36.60 mm dir.bu mekanizma tercihi yapıcagınızın saatin özellikleri ve boyutu ve dizaynı ön planda tutularak tercih edilir.birbirlerini özellik bakımından hiçbirinin üstünlügü yoktur sadece 2094 lerde regulator kısmı farklıdır.piyasadaki firmalara bakınca ben 7753 ü daha cok gördügümü söyleyebilirim fakat bütün bu mekanizmalar 4hz 28.800 vphdir.iste o sizin bahsettiginiz kayarak ilerlemeyi saglayan vuruş sayısıdır.mesela 6498 lerde 2.5hz 18.000 vph dir fakat oda gayet kesintisiz hareket eder gözünüz algılayamaz.sizin algılayabileceginiz ahenk bozuklugu asya kopyalarında görülür sadece eta için degil hiçbir isviçre mekanizmada göremezsiniz.birde 775X baz alınarak orjinal modifiye yapılan mekanizmalar vardır fakat bu konu derya denizdir bilindik markalardan örnek vermek gerekirse tag heuer carrera calibre 360 775X baz alınarak 28.800 vphlik performansı 360.000 e cıkarılmış ve dünyadaki 1/100 lük ölçüm yapabililen tek mekanizma haline getirtilmiştir.

• yiğit kardeşim teşekkürler yorumlar için.
  • bilgiler için teşekkürler,beklediğimden daha fazla bilgi vermişsiniz,GMT den öte 7751 mekanizmayı -en azından kodunu- bilmiyordum,buradaki (7751 için)chrono tabiri sanırım,görsellikden öte birşey değil chrono yerlerinde bahsettiğiniz fonksiyonlar olsa gerek.
  • Yiğit tuna bey;

birkaç soru sormak istiyorum
    Carrera nın etalarındada 360 000 vph lık performans var mı ?,
    eta mekanizmalarda da yakut zümrüt vs kullanılıyor mu ?

birde GMT nedir ? ne işe yarar ?

7751:12-6-9 chrono dizilişidir komplike bir mekanizmadır tarih gün ay chronometre 2.cil zaman ve ay takvimi bulunur ben şahsen cok severim...

burdaki ikincil zamandan kastınız nedir ? ne işe yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkuzu -- 24 Mart 2008; 19:34:22 >
  • @yigit tuna

Güzel paylaşım devam ediyor, her gün merakla bakıyorum yeni bilgi var mı diye...

Benim de size bir sorum olacak. Tissot PRS 516 saatim için deri kordon ve de deployant clasp (Türkçesini bilmiyorum) bakıyorum. Tissot'un orjinal kordon ve deployant clasp birlikte alsam 100 YTL'yi geçecek. Bu ikisi de orjinaller yaklaşık 1.5 yıl dayandığı için bu kadar para vermek istemiyorum.
    İnternette gezinirken Hirsch'in kordonlarını ve deployantlarını beğendim ama onlar da oldukça pahalı. Uygun fiyatlı kordon ve deployant clasp önerirseniz çok sevinirim.

İyi forumlar.
  • quote:

bilgiler için teşekkürler,beklediğimden daha fazla bilgi vermişsiniz,GMT den öte 7751 mekanizmayı -en azından kodunu- bilmiyordum,buradaki (7751 için)chrono tabiri sanırım,görsellikden öte birşey değil chrono yerlerinde bahsettiğiniz fonksiyonlar olsa gerek.

ben size saat üzerinde göstereyim 7751 i

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

• quote:

Orjinalden alıntı: utkuzu

Yiğit tuna bey;

birkaç soru sormak istiyorum
    Carrera nın etalarındada 360 000 vph lık performans var mı ?,
    eta mekanizmalarda da yakut zümrüt vs kullanılıyor mu ?

birde GMT nedir ? ne işe yarar ?

7751:12-6-9 chrono dizilişidir komplike bir mekanizmadır tarih gün ay chronometre 2.cil zaman ve ay takvimi bulunur ben şahsen cok severim...

burdaki ikincil zamandan kastınız nedir ? ne işe yarar

hayır sadece consept olarak yaptıgı carrera 360 larda calibre 360 vardır.en son rose gold yaptılar 100 adet taneside 20.000 usd gibi bir rakamdı tam net hatırlamıyorum.seri olarak üretilen carreralarda calibre 16 bulunur oda bildiginiz 7750 dir.

kaliteli mekanizmaların hepsinde yakut kullanılır sadece etalara özgü degildir fakat zümrüt asla kullanılmaz bazen satıcıların ilanlarında rastlıyorum zümrüt yazıyorlar kanmayın uydurmadır.

SAATLER

gmt Greenwich Mean Time demektir yukarıdaki saate bakarsanız saniyenin dışında analog kadran üzerinde bagımsız 2.bir zaman dilimini gösteren bir ibre daha vardır işte bu fonksiyona denir.

• teşekkürler, fotolar gerçekden yararlı oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gonur

@yigit tuna

Güzel paylaşım devam ediyor, her gün merakla bakıyorum yeni bilgi var mı diye...

Benim de size bir sorum olacak. Tissot PRS 516 saatim için deri kordon ve de deployant clasp (Türkçesini bilmiyorum) bakıyorum. Tissot'un orjinal kordon ve deployant clasp birlikte alsam 100 YTL'yi geçecek. Bu ikisi de orjinaller yaklaşık 1.5 yıl dayandığı için bu kadar para vermek istemiyorum.
    İnternette gezinirken Hirsch'in kordonlarını ve deployantlarını beğendim ama onlar da oldukça pahalı. Uygun fiyatlı kordon ve deployant clasp önerirseniz çok sevinirim.

İyi forumlar.

bende deployant klips diye biliyorum öncelikle sizdeki tissot chronosuz prs 516 sanırım.
     SAATLER

sizin yerinizde olsam replica chopard mille miglia kordonu arardım.boyutları arasında fark varmı bilmiyorum ama hemen hemen aynı kordon.en fazlada 20usd fln verirsiniz.
     SAATLER

• quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

quote:

Orjinalden alıntı: gonur

@yigit tuna

İyi forumlar.

bende deployant klips diye biliyorum öncelikle sizdeki tissot chronosuz prs 516 sanırım.
     SAATLER

sizin yerinizde olsam replica chopard mille miglia kordonu arardım.boyutları arasında fark varmı bilmiyorum ama hemen hemen aynı kordon.en fazlada 20usd fln verirsiniz.
     SAATLER

Evet, bendeki chronosuz model. Siyah kadranlı olan.

Bu arada Chopard'ın kayışını nerede bulabilirim, bir de 20 USD'ye deployant da dahil mi?

• asya replica satan bir site arastırın sadece kayış talebinde bulunun satıcaklardır.genelde panerai için yaparlar fakat aynı sekilde chopard içinde yapılabilinir.kayışta deployantı dahildir zaten fiyata ama chopard gravürlü olucaktır.
  • quote:

teşekkürler, fotolar gerçekden yararlı oldu.

arkadaslar bu topic sizin sorularınız ile şekilleniyor sizler oldugunuz sürecede devam edicektir.ben burada elimden geldigince bildiklerimi paylasacagım.
  • sevgili whitesnaker topicte sayfa 5 te daylight replicası ile orjinalinin resimleri bulunmakta kadran dizaynını rahatlıkla karsılastırabilirsiniz.
  • merhabalar bu saati almak istiyorum sizce nasıl bir seçim ve kalite olarak nasıl
    marka : seiko
    model : snq039

SAATLER

SAATLER
  • güzel saat ve bir perpetuale görede fiyatı gayet uygun.seikonun standart bir kalitesi vardır ve verdiginiz paraya görede gayet iyidir.
  • Yakın bir zamanda arkadaşım Dubai'ye gidiyor.Elektronik cihazların çok ucuz olduğunu biliyorum peki saat için de aynı durum sözkonusu mu tecrübesi olan ya da bilgisi olan arkadaş var mı acaba?
  • arkadaslar pm lerde sanırım sorun var sizden gelen mesajlarınızı cvpladıgım halde ulaşmıyormuş,bu benden kaynaklanmamakta.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.