Size bir kaç sorum olcaktı aşağıda fotoğrafı bulunan saati almak istiyorumda genel olarak hangi özelliklere sahiptir. Birde ürünün orjinal olup olmadığını nasıl anlarıız.
/>
merhabalar resimi açamadıgımdan birşey söyleyemiyorum fakat imageshack ten direk link yaparsanız resimler cıkmakta,ben sahsen böyle yapıyorum.
sevgili gubidikkk dubai konusundada kesinlikle ucuzdur daha dogrusu her ülke türkiyeden ucuzdur.arama motorundan lokal olarak dubai aliş veriş portalı bulursan dubai piyasası hakkında bir izlenim elde edebilirisin.
arkadaslar bu arada replica vacheron constantine arayan arkadaslar mevcut ,vacheronda 1.sınıf isviçre cok nadir bulunuyor geneli hatalı.fakat overseas modelini bulabilirseniz öneririm şahsen ben bulursam alıcam,bu modelde tüm detaylar mevcut mekanizma olarakta gerçek eta 2824 bulunmakta.saatin orjinal mekanizması ile vph ve power reserve degerleri aynı.resimlerini koyuyorum türkiyedede daha rastlamadım.
bir arkadas 1.sınıf isviçre graham chronofighter arıyordu,eger hala forumu takip ediyorsa hemalhemsat sitesinde ilanını gördüm.
bir arkadasımızda replica saatlerin hangi sitelerde satıldıgını sormuştu bildigim siteler -sahibinden.com -hemalhemsat.com -superalsat.com -alcamsatcam.com -gittigidiyor.com replica diye belirtilmiyor fakat içerisinde mevcut.
daha başka site bilen arkadaslar varsa paylaşabilirler ben suan için bunları biliyorum
yiğit bey iyi akşamlar yine koleksiyon için bir saat aldım breitling quartz mekanizmaya sahip, oldukçada ağır bir saat, sizinle paylaşmak ve saatle ilgili yorumlarınızı almak isterim, tabi birde değeri hakkında bir tahminde bulunursanız çok memnun olurum. saatin resimlerini aşağıya ekledim, saygılarımla emre..
merhaba yiğit bey size genel olarak bazı saat fonksiyonları hakkında sormak istediğim bikaç soru var;
örnek olarak size verdiğim linkteki saatin içinde 3 tane kadran var bunların fonksiyonu ne üçüde kronometremi ?bu saatte de olmak üzere genelde biçok saatte olan döner bezel neişe yarıyor süs içinmi yoksa bi fonksiyonu varmı? ayrıca bu saat mesela tarihi otomatik güncelleye biliyormu ayın 30-31 çekmesi olayını?bu saatte alarm varmı, yoksa alarm özelliği sadece quartz saatlerdemi var? hem otomatik olupta alarmı , kronografı ve benzeri fonksiyonları bir arada taşıyan görünümü bu saate benzeyen bildiğiniz bi saat modeli varmı?
ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar ....
bide şunu sormak istiyorum citizen saatlerde ışık enerjisi ile çalıştığı söyleniyor,ışık enerjisi ile çalışan saatler mi yoksa kol hareketi ile çalışan saatlermi daha iyidir?ben seiko ve citizenin bi çok modelini beğeniyorum ve bi tane almayı düşünüyorum siz eğer bu iki japon saatten birini alacak olsanız kinetik enerjiyle çalışan seiko yumu yoksa ışık enerjisiyle çalışan citizen imi tercih edersiniz?son olarak seiko nun otomatik modellerinde alarm özelliği varmıdır? aydınlattığınız için minnettarım
quote:
Orjinalden alıntı: blueduck
yiğit bey iyi akşamlar yine koleksiyon için bir saat aldım breitling quartz mekanizmaya sahip, oldukçada ağır bir saat, sizinle paylaşmak ve saatle ilgili yorumlarınızı almak isterim, tabi birde değeri hakkında bir tahminde bulunursanız çok memnun olurum. saatin resimlerini aşağıya ekledim, saygılarımla emre..
merhabalar emre bey hayırlı olsun güle güle kullanmanız dilegiyle,öncelikle saatinizi quartz mekanizmalı almakla cok dogru bir karar vermişsiniz asya automatic alınması yerine hep asya quartz almayı dogru bulmuşumdur.saatinizin tek sorunu hatalı kadran bunu bakar bakmaz hemen farkettim,chrono dizaynı hatalı yapılmış fakat saatin agırlıgından bahsetmişsiniz buda kaliteli bir çelige sahip oldugu fikrini vermekte,manşei olarak mekanizmasına bakmanızı öneririm umarım miyotadır,automatic veya elden kurmalı olmadıgından rahatlıkla arka kapagı açıp inceleyebilirsiniz,bu arada mekanik saati olan arkadasları bu konuda uyarmak istiyorum;arkadaslar mekanizmalarınızın kapagınızı son derece temiz ve tozsuz bir ortamda açın,balance wheel bölümündeki pivot tarafına kaçıçak en kücük bir toz tanesi bile saatinizde zaman kayıpları dogurur dikkat ediniz. bu arada emre bey fiyat olarakta 130 lira gibi bir rakam ödediyseniz 4 4 lük bir alış veriş yapmış olursunuz.ama 150 liranın üzerine umarım cıkmamışsınızdır.saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: ihal
merhaba yiğit bey size genel olarak bazı saat fonksiyonları hakkında sormak istediğim bikaç soru var;
örnek olarak size verdiğim linkteki saatin içinde 3 tane kadran var bunların fonksiyonu ne üçüde kronometremi ?bu saatte de olmak üzere genelde biçok saatte olan döner bezel neişe yarıyor süs içinmi yoksa bi fonksiyonu varmı? ayrıca bu saat mesela tarihi otomatik güncelleye biliyormu ayın 30-31 çekmesi olayını?bu saatte alarm varmı, yoksa alarm özelliği sadece quartz saatlerdemi var? hem otomatik olupta alarmı , kronografı ve benzeri fonksiyonları bir arada taşıyan görünümü bu saate benzeyen bildiğiniz bi saat modeli varmı?
ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar ....
öncelikle saat 9 yönünde saatin saniyesi ,12 yönünde 30 dk chrono sayacı,6 yönünde 12 saatlik chrono sayacı bulunmakta bu dediklerimde zaten 7750 kullanan her saatte aynıdır sadece kadran dizaynları degisir.döner bezel degildir bu saat bezeli sabittir ve tacyhmetre özelligi bulunur 1 km mesafeyi chronometrenizi kullanarak ne kadar hızda aldıgınızı ölçmenizi saglar.7750 perpetual özellikli bir mekanizma degildir o nedenle tarihi ay sonlarında kendiniz ayarlarsınız.7750 de alarm yoktur fakat automatic saatlerde alarm fonksiyonu vardır(Girard-Perregaux calibre 59 mesela) hem chrono hem perpetual hemde alarmı olan automatic mekanizmalar var fakat onlar komplice mekanizmalara girer ve prestij markalarında bulunur cok pahalıdırlar genelde limitli üretilirler.
Çok teşekkür ederim yiğit bey sizinle konuştuktan sonra için gerçekten rahatlıyor. saate verdiğim miktar 100 ytl (tabi uzun pazarlıklar sonucu) ilk olarak 160 ytl fiyat biçmişti. sanırım dediğiniz gibi iyi bir alışveriş olmuş. sizinle paylaştıktan sonra da içime sindi ve seve seve kullanacağım :) şimdilerde daha önce bahsettiğim siyah kadranlı chopard mille miglia modeli için arayış içindeyim. Bulduğumda forumda sizinle paylaşacağım. tekrar çok teşekkür ederim. saygılarımla..
CASIO MTF-303 aldım...Saat hakkında yorumlarınız
Yiğit bey fotoğrafı yukarıya ekledim
Yiğit bey saatlerde asya otomatik ile asya quartz ı nası ayırırız bir de farkı nedir ? biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim :)
Arkadaşlar bende saat alacağım.
Şuan kullandığım saat Diesel marka, ben bu saati aldığımda Türkiye'de henüz yoktu ve Amerika'dan getirtmiştim saati sadece resimde gördüm koluma takıp bakma şansım yoktu ve saat geldiğinde saatin gerçekten benim koluma göre çok büyük olduğunu gördüm ve saat oldukça ağır belli bir süre sonra rahatsız oluyorum bir türlü alışamadım
Şuan Lorus un aşağıdaki modellerinden birisini almayı düşünüyorum. Henüz saati yakından görme ve koluma takıp bakma şansım olmadı bu sefer koluma takmadan almayacağım.
Lorusun bu iki modelinden birisini kullanan arkadaşlar varsa resim gönderebilir mi,
Bu saatin akrep ve yelkovanı plastik mi acaba çünkü rengi mavi. Plastik olması ilerde bir soruna neden olur mu? fiyat 120 ytl
Bu saatte aynı model olmasına rağmen sanırım akrep ve yelkovanı metal olduğu için biraz daha pahalı fiyat 150ytl
Kalite ve kullanım olarak lorus nasıldır? Sizlerin önerileri nedir? Bu fiyatlatlara başka marka alsan daha iyi dediğiniz markalar var mı?
Daha önce aldığım Diesel ve şuan almak istediğim Lorus modelleri ne tür saatlerden hoşlandığım konusunda sanırım bir fikir vermiştir.
bide şunu sormak istiyorum citizen saatlerde ışık enerjisi ile çalıştığı söyleniyor,ışık enerjisi ile çalışan saatler mi yoksa kol hareketi ile çalışan saatlermi daha iyidir?ben seiko ve citizenin bi çok modelini beğeniyorum ve bi tane almayı düşünüyorum siz eğer bu iki japon saatten birini alacak olsanız kinetik enerjiyle çalışan seiko yumu yoksa ışık enerjisiyle çalışan citizen imi tercih edersiniz?son olarak seiko nun otomatik modellerinde alarm özelliği varmıdır? aydınlattığınız için minnettarım
ben citizen eco-drive aldım ve solar teknolojide dünyada tekler ve öneririm ,otomatic seikolarda ben alarm fonksiyonu yok diye biliyorum ama inanın cokta takip etmiyorum belki creadorlarda yapmişlardır.kineticmi eco-drive mi diye sorarsanızda ben önce kinetic derim.
quote:
Orjinalden alıntı: blueduck
Çok teşekkür ederim yiğit bey sizinle konuştuktan sonra için gerçekten rahatlıyor. saate verdiğim miktar 100 ytl (tabi uzun pazarlıklar sonucu) ilk olarak 160 ytl fiyat biçmişti. sanırım dediğiniz gibi iyi bir alışveriş olmuş. sizinle paylaştıktan sonra da içime sindi ve seve seve kullanacağım :) şimdilerde daha önce bahsettiğim siyah kadranlı chopard mille miglia modeli için arayış içindeyim. Bulduğumda forumda sizinle paylaşacağım. tekrar çok teşekkür ederim. saygılarımla..
mille miglia mutlaka bulursunuz ayrıca breitling içinde cok güzel bir rakam vermişsiniz uygun fiyatlı replica arayan arkadaslarada öneriyorum.tekrardan güle güle kullanın
quote:
Orjinalden alıntı: HARD
Yiğit bey fotoğrafı yukarıya ekledim
chronometreli ve tarih özellikli bir model replicasının olup olmadıgı hakkında net bir bilgim yok fakat replicaları detaylı degil yani orjinal saati biraz incelerseniz replicasıyla karsılastıgınızda hemen fark edersiniz.
arkadaslar bu markalar çin firmaları tarafından üretiliyor ,alt sınıf çin replicalarında bulunan mekanizmalara ve genelliklede isviçre menşeili bir markanın dizaynının kopyalandıgı saatler. lorus ise seiko bünyesinde olan bir markadır mekanizma olarak aralarında fark yoktur fakat materyal kalitesi biraz daha düşüktür ama alın bir sorunla karşılaşmazsınız.
Teşekkürler yiğit bey. Lorus almayı düşünüorum. bunların dışında sizin bana tavsiye edebileceğiniz başka marka var mı TR fiyatı 300 ytl ye kadar olan saatlerden birini önerirseniz bunu yurt dışından alacağım o yüzden fiyat yarı yarıya düşüyor. sizin önerdiğiniz kasası sağlam uzun yıllar sorun çıkartmayacak başka modeller var mı
arkadaslar bu markalar çin firmaları tarafından üretiliyor ,alt sınıf çin replicalarında bulunan mekanizmalara ve genelliklede isviçre menşeili bir markanın dizaynının kopyalandıgı saatler. lorus ise seiko bünyesinde olan bir markadır mekanizma olarak aralarında fark yoktur fakat materyal kalitesi biraz daha düşüktür ama alın bir sorunla karşılaşmazsınız.