Şimdi Ara

SAATLER (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
103
Favori
3.892.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kara_eylül

Teşekkürler yiğit bey. Lorus almayı düşünüorum. bunların dışında sizin bana tavsiye edebileceğiniz başka marka var mı
    TR fiyatı 300 ytl ye kadar olan saatlerden birini önerirseniz bunu yurt dışından alacağım o yüzden fiyat yarı yarıya düşüyor.
    sizin önerdiğiniz kasası sağlam uzun yıllar sorun çıkartmayacak başka modeller var mı

quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

quote:

http://urun.gittigidiyor.com/LUX-LANGEMANN-quot-HOMMAGE-quot-TOURBILON-OTOMATIK-SAAT_W0QQidZZ7789508#aciklama

http://urun.gittigidiyor.com/LANGEMANN-quot-RENAISANCE-quot-SKELETON-OTOMATIK-SAAT_W0QQidZZ8584279#aciklama

bu saatler gerçekten orjinal mi acaba?

arkadaslar bu markalar çin firmaları tarafından üretiliyor ,alt sınıf çin replicalarında bulunan mekanizmalara ve genelliklede isviçre menşeili bir markanın dizaynının kopyalandıgı saatler.
    lorus ise seiko bünyesinde olan bir markadır mekanizma olarak aralarında fark yoktur fakat materyal kalitesi biraz daha düşüktür ama alın bir sorunla karşılaşmazsınız.

uygun fiyat aralıgında begendiginiz bir modelini bulabilirseniz ben pulsar ı lorustan önce öneririm.

• quote:

Orjinalden alıntı: utkuzu

Yiğit bey
    saatlerde asya otomatik ile asya quartz ı nası ayırırız bir de farkı nedir ? biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim :)

en kolayı saniyesine bakmanızdır quartz mekanizmalarda saniye sekerek ilerlerler automatic mekanizmalarda saniye kayarak ilerler.cok kolaydır.
  • arkadaşlar iyi günler.benim bir sorum olacak.bazı saatlerde iyon kaplama çelik diyor.ben birazaraştırdım ama fazla bilgi alamadım.bilen varsa yardımcı olabilirmi.teşekkürler.
  • quote:

quote:

Yiğit bey
    saatlerde asya otomatik ile asya quartz ı nası ayırırız bir de farkı nedir ? biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim :)

en kolayı saniyesine bakmanızdır quartz mekanizmalarda saniye sekerek ilerlerler automatic mekanizmalarda saniye kayarak ilerler.cok kolaydır.

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim :)

benim hatırladığım rotor mekanizması saniyenin akarak ilerlemesini sağlamıyormuydu yoksa ben mi yanılıyorum.
    birde asyalarda quartz tercih ederim demişiniz ne gibi avantajı oluyor acaba ?
  • quartz choronolarda dakika sayacının "60" dakika iken, otomatik chronolarda (örneğin 7750), dakika bölümün 30 dakika olduğunu,saat bölümünün ise 12 saat olduğunu görüyoruz,sanırım bu mekanik yapı ile ilgili bir durum olsa gerek,buna göre 30 dakikadan sonrasını saat sayacı ile bağlantılı olarak takip etmek gerekiyor,bu uygulama pratikde zorluk yaratabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zenefe

arkadaşlar iyi günler.benim bir sorum olacak.bazı saatlerde iyon kaplama çelik diyor.ben birazaraştırdım ama fazla bilgi alamadım.bilen varsa yardımcı olabilirmi.teşekkürler.

bende cok teknik bilgiye sahip degilim fakat saatlerde siyah tonu vermek amacıyla çelik üzerine yapılan bir kaplama.genelde ion plate finish gibi ibarelerle belirtiliyor.fakat darbelere dayanıklı degilmiş.
  • quote:

quote:

quote:

Yiğit bey

bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim :)

benim hatırladığım rotor mekanizması saniyenin akarak ilerlemesini sağlamıyormuydu yoksa ben mi yanılıyorum.
    birde asyalarda quartz tercih ederim demişiniz ne gibi avantajı oluyor acaba ?

rotor sadece saatte hareket enerjisini mekanik enerjiye çevirir,bileginizdeki hareketler dairesel olarak automatic saatin mekanizmasını kurar.elden kurmalilarda rotor olmadıgından kurma işlemini siz yaparsınız.

asya quartz a gelince quartz mekanizmalar basit yapılı ve pille çaliştigindan düşük zaman kaybına sahiptirler.replica alıcak arkadaslarda asya automatic mekanizmaya sahip bir replica alıcagınıza asya quartz bir mekanizma almalarını öneriyorum,hem daha uzun ömürlüdür hemde zaman kayıpları düşük limitler içinde olucaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: uskan

quartz choronolarda dakika sayacının "60" dakika iken, otomatik chronolarda (örneğin 7750), dakika bölümün 30 dakika olduğunu,saat bölümünün ise 12 saat olduğunu görüyoruz,sanırım bu mekanik yapı ile ilgili bir durum olsa gerek,buna göre 30 dakikadan sonrasını saat sayacı ile bağlantılı olarak takip etmek gerekiyor,bu uygulama pratikde zorluk yaratabilir mi?

takibi kesinlikle biraz daha güç olucaktır fakat 7750 den örnek veriyorum saat 6 yönündeki chrono saat sayacı ilk 30 dk sonra yarım ilerler 2. otuz dakikadan sonrasında ibre 1.saati gösterir bunuda kolaylıkla anlayabilirsiniz.bu özellikte eta nın genelde tercih ettigidir ufak bir modifikasyonla bu özellikler üzerinde oynanabilir,mesela bell&ross auto chronoları 60 dk lıktır.modifikasyondan bahsetmişken sakın kopya asyalarla karıştırmayın arkadaslar mesela graham chronofighter bir modifiye 7750 dir ve bu orjinal bir modifiyedir.daha öncede bahsetmiştim firmalar kullandıkları modifiye mekanizmalara genellikle kendilerine ait başka bir kod isim verirler replicasınıda alırken orjinal mekanizmayı iyice incelemeniz gerekir,çünkü ham bir 7750 alırken yada dekorlu mutlaka etachron ve regulator corrector bulunmalıdır buradan kolayca mekanizmanın asya olup olmadıgını anlarsınız fakat orjinal 7750 taban alinmış ve orjinal modifikasyon gecirmiş bir mekanizmada bu detaylar farklıdır firma isterse regulator corrector kısmınıda degiştirebilir,bu tür mekanizmalara rahatlıkla rastlayabilirsiniz sahte olarak nitelendirmeyin.

• resimdeki montblanc tek kelimeyle muazzam bir saat, tam bir sanat eseri.. acaba bu modelin replikalarının bulunması mümkün müdür? aydınlatırsanız sevinirim..

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ihal

ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar ....

öncelikle saat 9 yönünde saatin saniyesi ,12 yönünde 30 dk chrono sayacı,6 yönünde 12 saatlik chrono sayacı bulunmakta bu dediklerimde zaten 7750 kullanan her saatte aynıdır sadece kadran dizaynları degisir.döner bezel degildir bu saat bezeli sabittir ve tacyhmetre özelligi bulunur 1 km mesafeyi chronometrenizi kullanarak ne kadar hızda aldıgınızı ölçmenizi saglar.7750 perpetual özellikli bir mekanizma degildir o nedenle tarihi ay sonlarında kendiniz ayarlarsınız.7750 de alarm yoktur fakat automatic saatlerde alarm fonksiyonu vardır(Girard-Perregaux calibre 59 mesela) hem chrono hem perpetual hemde alarmı olan automatic mekanizmalar var fakat onlar komplice mekanizmalara girer ve prestij markalarında bulunur cok pahalıdırlar genelde limitli üretilirler.
     SAATLER

• hocam bu satin markası/modeli ve fiyatı nedir?
    yardımcı olursanız sevinir kafayı yiyeceğim bulamadım.

SAATLER
  • Arkadaşlar sessiz ortamda bazı saatler kolumuzda iken ve kolumuzda masanın üzerinde iken saniyesinin çıkardığı sesler duyuluyor bazıları ise kulağımıza iyive yaklaştırsak bile sessiz ortamda zor duyuluyor bunun sebebi nedir.

saniyesinin hareketleri duyulan saat mi daha iyidir yoksa duyulmayan mı veya bunun kalite ile hiç bir ilgisi yokmudur?

örneğin kolumdaki saat diesel marka ve sesi kulağıma yaklaştırdığım halde zor duyuluyor ama arkadaşın swatch marka saatin maşallahı var elini masaya koyuyor ortamda hiç ses yoksa saatin çıkardığı çıt çıt sesi rahat duyuluyor.
  • sevgili yiğit,konuştuğumuz saatle ilgili olarak daha önce sorduğum kordon bağlantı parçası olarak pimin geçtiği kordonun ilk bölümünü sorduğumu biliyorsunuz ama tam olarak anlatamamıştım,şimdi o bölümü fotolarla anlatmak için aşağıya fotoları koyuyorum.önce aynı kordon baklaları gibi çelik-dolgu bölüm.
     SAATLER

SAATLER

şimdide,örneğin seikolarda bulunan kıvrılarak oluşturulmuş saç bölüm,

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 8 Nisan 2008; 11:45:17 >

• şimdide özellikle seikolarda kullanılan kıvrılarak oluşturulmuş sac metaryal bölüm,tabiki ben bunu uzun ömürlü olmadığı için tercih etmiyorum.

SAATLER

SAATLER

SAATLER

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 8 Nisan 2008; 11:40:31 >

• ben linkte verdiğim saati beğendim fakat sizden sormak istediğim şey , bu saatin açıklamasında tarih, gün, yıl, ay, ayın günü,haftanın günü, ikinci saat, alarm, güç reservi gibi göstergeleri tam benimde istediğim gibi bi arada içermesi.ama ben saate baktığımda üzerinde o kadar gösterge paneli görmüyorum.acaba gerçekten bu saat tüm bunları içeriyormu, saatte görünen kadranların anlamı nedir?sizin benimde bi tane eco drive saatim var dediğiniz model hangisi?siz bu linkteki modeli tavsiye edermisiniz?

http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=8507726

• Topiği açan Yiğit Bey başta olmak üzere katkılarda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim... Tam saat almayı düşündüğüm süreçte bu topiğe rastlamak benim için şans oldu... Saatler konusunda bilgim yoktu ama 7 sayfasını okuduğum konu ile azda olsa bilgi sahibi olabildim...
  • Orjinalden alıntı: porter

resimdeki montblanc tek kelimeyle muazzam bir saat, tam bir sanat eseri.. acaba bu modelin replikalarının bulunması mümkün müdür? aydınlatırsanız sevinirim..

arkadaslar isviçre replicalarında kullanılan mekanizmaların %90 ı eta firmasına aittir o nedenle komplike mekanizmalı saatlerin replicaları sadece görünüşü orjinalini andıran ve fonksiyonları degiştirilmiş yada her hangi bir işlevi olmayan sadece görünüşü için yapılan asya replicalardır.bundan dolayı kaliteli bir komplike mekanizmali replica bulamazsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: seboist64

hocam bu satin markası/modeli ve fiyatı nedir?
    yardımcı olursanız sevinir kafayı yiyeceğim bulamadım.

led saatler için size
    http://www.ledwatchstop.com/store/index.php

sitesini öneririm hem fiyatları uygundur hemde cok çeşitli bir site.iyice bakın daha güzel modellerede rastlayabilirsiniz.
  • quote:

Arkadaşlar sessiz ortamda bazı saatler kolumuzda iken ve kolumuzda masanın üzerinde iken saniyesinin çıkardığı sesler duyuluyor bazıları ise kulağımıza iyive yaklaştırsak bile sessiz ortamda zor duyuluyor bunun sebebi nedir.

saniyesinin hareketleri duyulan saat mi daha iyidir yoksa duyulmayan mı veya bunun kalite ile hiç bir ilgisi yokmudur?

örneğin kolumdaki saat diesel marka ve sesi kulağıma yaklaştırdığım halde zor duyuluyor ama arkadaşın swatch marka saatin maşallahı var elini masaya koyuyor ortamda hiç ses yoksa saatin çıkardığı çıt çıt sesi rahat duyuluyor.

arkadaşlar mekanizmaların çalişma prensipleri ile ilgili bayaa bir araştırma yapmıştım orada belirtilen noktalardan biride quartz saatlerin gerçekte ses cıkarmadıgı fakat üretici firmaların automatic mekanizmalara benzerlik göstermesi için saniyenin her bir hareketinde dijital olarak tık sesi veren bir bölüm bulunurmuş ,işte quartz mekanizmalarda cıkartılan bu ses gerçek bir automatic mekanizmadan daha belirgin olmakta yada olmamakta.ayrıca automatic mekanizmaların(manuel winding mechanizmalar dahil)cıkardıkları ses gerçekten mekanizmanın yaptıgı vuruş sayısından kaynaklı bir ses ve dikkatli dinlerseniz tek bir tık sesi degil yapılan tüm vuruşlardan oluşan ard arda tık sesleri duyarsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: ihal

ben linkte verdiğim saati beğendim fakat sizden sormak istediğim şey , bu saatin açıklamasında tarih, gün, yıl, ay, ayın günü,haftanın günü, ikinci saat, alarm, güç reservi gibi göstergeleri tam benimde istediğim gibi bi arada içermesi.ama ben saate baktığımda üzerinde o kadar gösterge paneli görmüyorum.acaba gerçekten bu saat tüm bunları içeriyormu, saatte görünen kadranların anlamı nedir?sizin benimde bi tane eco drive saatim var dediğiniz model hangisi?siz bu linkteki modeli tavsiye edermisiniz?

http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=8507726

siz perpetual bir eco drive begenmişsiniz benim sahip oldugum saat AV0020-55H.citizenin eco drive ı gerçekten cok başarılı ayrıca türkiyede citizen markası cok iyi reklam yapmadıgından ve iddaalı modellerini tam olarak pazara sokmadıgından prestij açısından seikonun gerçekten gerisinde fakat saat dünyasında cok önemli bir yere sahiptir.şimdi verdiginiz linkte saat tarih ,ay ,artık zaman ,alarm ,2.cil zaman ayrıcada minute repeater özellikli ama yıl özelligini bende göremedim

• quote:

Orjinalden alıntı: oiven

Topiği açan Yiğit Bey başta olmak üzere katkılarda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim... Tam saat almayı düşündüğüm süreçte bu topiğe rastlamak benim için şans oldu... Saatler konusunda bilgim yoktu ama 7 sayfasını okuduğum konu ile azda olsa bilgi sahibi olabildim...

merhabalar elimizden geldigince bildiklerimizi paylaşmaya gayret ediyoruz yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.saygılar
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.