iyi günler. arkadaşlar.bende casio PRS-500T-7V almak istiyorum.fakat bu saat hakkında pek fazla bilgim yok.bu saat güneş enerjisi ile çalışıyormuş.acaba ileriki zamanlarda bu özellik sorun çıkarırmı.kısacası bu saat hakkında genel bilgi almak istiyorum.bana bu saati almamı tavsiye edermisiniz.bilgilerinize ihtiyacım var.teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar bu saat var bende, fakat saatin işaretlediğim yerinde sessiz işareti var (nota işareti üztü çizili) ne yaptıysam bunu kaldıramadın. Nasıl olacağını bilen var mı?
Ewet dediğiniz gibi hediye edildi bana. Bahsettiğim saat dükkanı çok büyük 3 katlı bir yer. Neredeyse tüm markalar var. Tüm modellerle değişim yapıcaklarını biliyorum. O nedenle siz tavsiye verebilirseniz sevinirim. İlginize çok teşekkür ederim...
quote:
Orjinalden alıntı: yigit tuna
quote:
Orjinalden alıntı: Razorback
Sizden rica ediyorum arkadaşım, lütfen beni bu fiyat civarında dediğiniz gibi iyi bir mekanizmaya sahip marka ve modele yönlendirebilirmisiniz? saat bana hediye edildi ancak değiştirme imkanı var o nedenle sizden tavsiye istiyorum...
Teşekkürler...
sanırım hediyenin alındıgı yerden bir başka model ile degiştirilme imkani var.dilerseniz şu sekilde yapalım siz saatin alındıgı yerle bir görüşün hangi firmaları satıyorlar ve sizin saatinizi mekanik bir mekanizmaya sahip hangi saatlerle degiştirebilicekler bunu bir ögrenin.kendim türkiyeden saat almadıgımdan fiyat aralıklarını bilmiyorum.sonuçta saatçinin size degişim yapacagı modelleri buradan birlikte inceleyip en uygun markayı ve modeli seçelim.
tavsiyem ilk olarak mekanizma yönünde olucaktır valjoux 7750 mekanizmalı her saatle degişim yapabilirsiniz.ama türkiyede fiyat aralıgı olarak 500-700 ytl ye pek eta 7750 bulunamaz.veiricegim markaları sorarsanız belki bulabilirsiniz. -philip watch aslen rus menşei li bir markadır fakat eta mekanizma kullanır.
-accutron markasında gemini chronolar var bi ihtimal bulabilirsiniz. -apogaum markasında 7750 sıkça bulunur fakat türkiyede satılıyormu bilmiyorum -chenevard markasında breitling e benzer aviator modelleri mevcut
dedigim gibi yurt dışında kolaylıkla 200-300 usd ye alabileceginiz model türkiyede 1000 usd ye satılmakta.fiyatlar cok fahiş.o sebeple herhangi bir isviçre automatic mekanizma markası ne olursa olsun cok pahalı.fakat hattorrini mekanizmalar var automatic sportura kineticlerde bulabilirsiniz.tavsiyemde öncelikli isviçre mekanizmali bir saat ile degişimini isteyin olmazsada japon automatic tercih edebilirsiniz ,ilk olarakta seikolara bakın.
quote:
Orjinalden alıntı: apuskal
biri saatmi dedi işte size saatin kralı
önceki topiğe bende bunu koymuştum çok kişi askerliği bu saatle bitirmiştir milli saat niteliği taşımaktadır bence
yiğit tuna, Yazdığınız herşeyi printerda bastırıcam ve o şekilde gidicem saatçiye.. yardımlarınız için çok teşekkürler.. Umarım uygun bir fiyat aralığı yakalayabilirim...
Benim Dockers modelinde, lacivert kordonlu, kasasını bilmiyorum ama o saat var Bu saati internetten çok araştırdım. Gerçi bana hediye geldi Amerika'dan. Bir türlü bulamadım. Kaç ytl diye bakmak istiyorum bulamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim...
quote:
Ewet dediğiniz gibi hediye edildi bana. Bahsettiğim saat dükkanı çok büyük 3 katlı bir yer. Neredeyse tüm markalar var. Tüm modellerle değişim yapıcaklarını biliyorum. O nedenle siz tavsiye verebilirseniz sevinirim. İlginize çok teşekkür ederim...
quote:
Orjinalden alıntı: yigit tuna
quote:
Sizden rica ediyorum arkadaşım, lütfen beni bu fiyat civarında dediğiniz gibi iyi bir mekanizmaya sahip marka ve modele yönlendirebilirmisiniz? saat bana hediye edildi ancak değiştirme imkanı var o nedenle sizden tavsiye istiyorum...
Teşekkürler...
sanırım hediyenin alındıgı yerden bir başka model ile degiştirilme imkani var.dilerseniz şu sekilde yapalım siz saatin alındıgı yerle bir görüşün hangi firmaları satıyorlar ve sizin saatinizi mekanik bir mekanizmaya sahip hangi saatlerle degiştirebilicekler bunu bir ögrenin.kendim türkiyeden saat almadıgımdan fiyat aralıklarını bilmiyorum.sonuçta saatçinin size degişim yapacagı modelleri buradan birlikte inceleyip en uygun markayı ve modeli seçelim.
O zaman size Tissot önerebilirim. 1.5 yıldır kullanıyorum ve bir şikayetim olmadı. ETA makineli otomatik bir Tissot alabilirsiniz fakat kronometreli modeller 1.500 YTL civarında. O yüzden kronometresiz modellere bakabilirsiniz. Aklıma ilk gelenler T-Lord, PRS 516, Le Locle, PR50 gibi seriler. Hem spor hem de klasik serileri yazdım, bunlar içinden kendinize uygun bir model bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
ronda mekanizmalardan bahsetmişken uzak doguda ürettigi kodları vermek istiyorum.
312/3
315
502/503
505
505.24D
505.24H
507
509
512/513
515
515.24D
515.24H
517
519
582/583
585
702
703
705
705Li
706
706.3
706.B
708
712
713
715
715Li
732
751
751.24
753
762
763
763.24E
763.RI
772
773
775
782
783
784
785
785Li
788
1032
1042
1062
1063
1064
1069
4120.B
4210.B
5030.D
5040.D
5050.B
buda benim saat
bu saatin analog kısmı nasıl ayarlanır
sevgili yiğit tuna, aşağıdaki saate sahibim. 4 yıl kadar oluyor. sizce nasıl bir saat? yorumlarınızı merak ediyorum.
swatch lar hakkında genel marka bilgisi veriyim çünkü kullandıgı mekanizmalar hep aynıdır.marka olarak swatch group bünyesinin en alt sınıf saatleridir.materyal olarakda ucuz sınıflar kullanılır daha cok sürüm ve dizayn agırlıklıdır.quartz da automaticte eta mekanizmaları kullanır.fakat etanın da birçok mekanizma sınıfları mevcuttur swatchlarda bulunanlarda en ucuz etalardır.örnek vermek gerekirse pahalı swatchlardan retrograde ler g15.216 kullanırlar ve bu mekanizma 40-50 usd yi geçmez.automatic olarakta 2842 yi cok kullanır oda 40 usd yi geçmez tabi bu verdigim fiyatlar kişisel sipariş fiyatları swatch firmasının binlerce mekanizma aldıgı göz önünde tutulursa fiyatlar minimum olucaktır.kısaca eta dır kullandıgı ama alt grup eta kullanır.verdiginiz paraya göre güzel saatlerdir.
4 yıl önce kadar 120 civarı bir paraya almıştım. iyi paraydı. memnunum ama saatimden.
bir de otobüslerde hız ölçme (takometre) özelliği var sanırım. aldığım zaman arkadaşlar diyordu nasıl ölçebilir ki bir saat diye alay ediyorlardı. ben de herhalde başka bir şeydir diye üstüne gitmedim. şimdi öğrendim ki ona benzer bir şeylermiş. aydınlatabilir misiniz?
tacymetre ölçümü olarak soruyorsanız gayet basittir mesela arabada gidiyorsunuz ve yolda farzedin gideceginiz yere tabelada 50 km yaziyor işte bu andasiz chronographi caliştirirsiniz ve yolda 49 km kaldı yazisini gördügünüz yerde chronoyu durdurursunuz ve size bezel üzerindeki deger katettiiniz yolu kaç km hızla aldıgınızı görebilirsiniz.tabi pilot chronographlarda daha komplike bezeller kullanılir ve yakıt oran hesaplamaları bile yapabilirsiniz.
e bildiğimiz kronometre özelliği bu?
Merhaba Yiğit Bey yeni bir tag heuer saat satın aldım yorum yapabilirseniz çok memnun olurum. Birde eski Tag Heuer'in fotoğrafını koyuyorum.Birini mutlaka iade edeceğim sizce hangisini iade ediyim. Teşekkürler...
oo hayırlı olsun güle güle kullanın.size en basit olarak hangisi hafifse onu iade etmeniz yönünde tavsiyede bulunabilirim.bu cok basit bir replika sınıf ayırma trick ğidir.
quote:
Orjinalden alıntı: blueduck
Merhaba Yiğit Bey yeni bir tag heuer saat satın aldım yorum yapabilirseniz çok memnun olurum. Birde eski Tag Heuer'in fotoğrafını koyuyorum.Birini mutlaka iade edeceğim sizce hangisini iade ediyim. Teşekkürler...
İkisi de aynı değil mi?
quote:
Orjinalden alıntı: AlCaDrAs
e bildiğimiz kronometre özelliği bu?
chronometre zamanı ölçer yukarıdaki tag slr bezelinde gördügünüz tacymetre ilede hız ölçümü yaparsınız.her chronometrede tacymetre olmaz.