Şimdi Ara

Sabah ezanından önce uyanmak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
15.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynısı banada oluyor geçen hafta başladı.
  • montevo kullanıcısına yanıt
    benim asıl demek istediğim şimdiki gençler ateist olmayı öyle kolay bişey sanıyorlar doğru dürüst islami bilgisi olmayan gençlerde oluyor genelde ygs de çıkması bana da mantıksız geldi sonuçta okulda sadece din kültürü okutulmuyor bir çok seçmeli ders var
  • İnsan vücudu güneş doğarken ve batarken uyumaya müsait değil. Bu yüzden uyanıyor olabilirsin.

Her sabah dünyadaki tüm insanların başına melekler şahit olarak gelir ve sabah namazını kılıp kılmadığına dair rapor tutarlar. Yani şu ana kadarki karnen pekiyi görünmüyor.

Deistlik İslam'ın kırk türlü uyduruk fitne versiyonlarından sadece biridir. Doğrusu "Allah katında hak din İslam'dır." ayetini her gün daha iyi anlıyorum.
  • dostum yapma iyice oku Kuran ı . namaz kılmaya çalış anlama yargılamıyorum çogu zaman bende kılmam ne yazıkki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cntrl

İnternet yayildi herkes ateist olmaya basladi arkadas herkes kafasina gore yazip ciziyor kuran yanlismis falan filan ispati olmayan sacma sapan iddalara inaniyorsunuz

bi sıkışsınlar nasıl Allah diye yırtınırlar, ne ateisti, bunlar bebe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulut1990

benim asıl demek istediğim şimdiki gençler ateist olmayı öyle kolay bişey sanıyorlar doğru dürüst islami bilgisi olmayan gençlerde oluyor genelde ygs de çıkması bana da mantıksız geldi sonuçta okulda sadece din kültürü okutulmuyor bir çok seçmeli ders var

herşey 250 gr için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Millet

İnsan vücudu güneş doğarken ve batarken uyumaya müsait değil. Bu yüzden uyanıyor olabilirsin.

Her sabah dünyadaki tüm insanların başına melekler şahit olarak gelir ve sabah namazını kılıp kılmadığına dair rapor tutarlar. Yani şu ana kadarki karnen pekiyi görünmüyor.

Deistlik İslam'ın kırk türlü uyduruk fitne versiyonlarından sadece biridir. Doğrusu "Allah katında hak din İslam'dır." ayetini her gün daha iyi anlıyorum.

Ben de evde pokemon besliyorum işte hacı
  • quote:

Orijinalden alıntı: unfeelingg26

quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Taharet Muslugu.

Yaradan'dan mesajı alamamışsın

2 gün önceye kadar ateisttim fakat başımdan bir takım olaylar geçti. bunu açıklamak istemiyorum. dinlere saçma diyen de bendim. her neyse olayın özü tanrıya inanmaya başladım. yani ne yapmalıyım her gün bu durumun yaşanmasından çok sıkıldım. uyanıyorum bitiyor tekrar uyuyorum.

Ailenden birini kaybedip rüyanda cehennem de mi gördün? Öylesine ateist olmuştun heralde.

Öylesine ateist olan bir insan değilim. Okudum,araştırdım ve ateist olma sonucuna vardım. Bunun başlıca sebeplerinden biride kurandaki mantıksızlıklar idi. Ki hala bazı konularda fikrim değişmedi. Kuranın değiştirilmiş olacağına hala inanan bir insanım. Fakat kuranda mantıksızlık olmasına rağmen ateistliğin özündede mantıksızlık yatıyor. Çünkü bu evren,galaksi tek başına var olamaz. Bilim bunu açıklayamıyor fakat Kurandada Allahın nasıl var olduğu açıklanmıyor. Kuranın mantığına göre herşeyin bir yaratıcısı vardır fakat bilim/ateistliğe görede her varlığın bir oluşum süreci vardır. Bir varlık yoktan var olamaz. Dünya nasıl oluştu dünyayı oluşturan yıldız patlaması nasıl oluştu yıldız nasıl oluştu vs vs.. Ama ben yaratıcı olsaydım yarattığım varlıklara nasıl var olduğumu düşünmelerinin önüne geçerdim. Yani benim düşüncem bu

Edit: Sanırım deistliğe kayıyor benim inancım

Kuran'ın Türkçesini mi okudun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BookerDeWitt

quote:

Orijinalden alıntı: Faıthful

Morgan Freeman tarafından seçilmiş insansın

neydi o filmin adı?

Aman tanrımdı galiba
  • quote:

Arkadaşlar bilmiyorum neden olduğunu fakat yaklaşık 10-15 gündür sabah ezanından hemen önce uyanıyorum.Ezan bittikten sonra tekrar uykuya dalıyorum. Bunun sebebi nedir?

Ne güzel işte kalk namazını kıl :)

Ama bence bunun nedeni yeni taşınan üst kat komşunun ezandan 15 dk önce namaza kalkıp abdest alıp camiye giderkejn çıkardıpı ses :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfsworld -- 8 Eylül 2013; 0:21:45 >
  • Bu çok güzel bir olay. Kuran dediğin kitap, üstünden okunupta, "şurada, burada mantıksızlık var." denilecek bir kitap değil. Derin bir kitaptır. Kuran'ı anlama olayı ömür boyunca devam eder. Yoksa gerçekten de inanılmaz akıllı birçok islam alimi gelmiş-geçmiş, onlar başka bir Kuran'ı mı okuyordu? Bu sadece bakış ve ilim ile ilgili.
  • quote:

Arkadaşlar bilmiyorum neden olduğunu fakat yaklaşık 10-15 gündür sabah ezanından hemen önce uyanıyorum.Ezan bittikten sonra tekrar uykuya dalıyorum. Bunun sebebi nedir?

http://www.kurandakidin.com/

Geleneksel İslam bakma.
  • quote:

İnternet yayildi herkes ateist olmaya basladi arkadas herkes kafasina gore yazip ciziyor kuran yanlismis falan filan ispati olmayan sacma sapan iddalara inaniyorsunuz

İmzamı atarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Namaza davet
    Bende önceden hep o saat de uyanıyordum :)
  • kardeşim sana tavsiyem uyanmışken kalk namazını kıl. değişimi sen de fark edeceksin
  • Namaza başlayan insanın hayatı değişir. Hele ki meleklerin özel olarak insanın yanıbaşında şahitlik ettiği sabah namazında daha çoktur. Yatsı ve dahası gece yarısı için de.

Bir süre sonra mucize gibi aile iş arkadaş yaşantısının şaşılacak şekilde değiştiğini,güzelliştiğini, eskiden günlerce süren sorunların ve kavgaların birkaç dakika içinde düzeldiğini görecektir.

Kıldıkları namazdan gafil olmayanlar için ve bunlar hiçbir kınayıcının kınamasından çekinmezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cnmklvym

quote:

bi sıkışsınlar nasıl Allah diye yırtınırlar, ne ateisti, bunlar bebe.

Dinin doğruluğunu tartışmakta sorun yok. Bunu zaten dinin kendisi tartışmaya açar ve çeşitli deliller ortaya koyar. Hatta kuranda şeytanın ayetlerine bile yer verir.

Bununla birlikte dini eleştirenlerin de, eleştirdikleri üslup ve yöntemleri uygulaması bir paradoks oluşturuyor.

Bu iki inanç mücadelesi arasındaki en büyük fark, birinin istisnasız tüm insanların iyiliğini isteyip gerekli doğru yolları gösteriyor olması.

• şeytanın ayetleri?hangileri acaba merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Millet

Namaza başlayan insanın hayatı değişir. Hele ki meleklerin özel olarak insanın yanıbaşında şahitlik ettiği sabah namazında daha çoktur. Yatsı ve dahası gece yarısı için de.

Bir süre sonra mucize gibi aile iş arkadaş yaşantısının şaşılacak şekilde değiştiğini,güzelliştiğini, eskiden günlerce süren sorunların ve kavgaların birkaç dakika içinde düzeldiğini görecektir.

Kıldıkları namazdan gafil olmayanlar için ve bunlar hiçbir kınayıcının kınamasından çekinmezler.

he he
  • quote:

Bilgi arttıkça,cehalet azalacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.