Şimdi Ara

Sabahları durmak için debriyaj ve frene basınca rolanti düşmesi ve stop (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
12.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SuperSantorelli

neden sabahları?

öğlen,akşam fln durmuyormusunuz?

Türkçe-Edebiyat hocanız kore gazisimiydi?

Başıma gelen olay sadece sabahları yani motor soğukken gerçekleştiği için böyle bir başlık kullandım. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtcimen

quote:

Orijinalden alıntı: SuperSantorelli

neden sabahları?

öğlen,akşam fln durmuyormusunuz?

Türkçe-Edebiyat hocanız kore gazisimiydi?

Başıma gelen olay sadece sabahları yani motor soğukken gerçekleştiği için böyle bir başlık kullandım. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Sorun çözüldümü?
  • Konu saglam hortlatilmiş Baştan sona okuyunca ben de merak ettim şimdi olayin akibeti ne oldu
  • haislip_13 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var mecburen Besmele çekip hortlattım.
  • Lpgnin zararları işte...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vectra b için konuşursam bu sorunun kaynağı rölanti regülatörü olabilir
  • Benim sorun yanlış LPG montajı kaynaklıymış. Balıkesir'de pipo sistemi(tam emin değilim adı bu muydu) ile bağlamışlar fakat benim araçta delme işlemi yapılması gerekiyormuş. İzmir Karabağlar BRC servisine gittim, sorunu çözdüler. Boşuna bir sürü masraf yaptım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtcimen

Benim sorun yanlış LPG montajı kaynaklıymış. Balıkesir'de pipo sistemi(tam emin değilim adı bu muydu) ile bağlamışlar fakat benim araçta delme işlemi yapılması gerekiyormuş. İzmir Karabağlar BRC servisine gittim, sorunu çözdüler. Boşuna bir sürü masraf yaptım :(

Hocam aynı sorun bende de var fakat araba 183bin km de ve 99 model focus 1,sorun 3-5 aydır var

Boğaz kelebeği balata spreyi ile temizlendi eskisine göre biraz daha iyi ama yine dediğiniz gibi motor soğukken sürekli tekrar ediyor.

Sizin sorunlarınız tamamen çözüldü mü 2 yıl içerisinde umarım tekrar etmemiştir.

• Aynı sorun benim e30 da vardı sibop ayarından kaynaklı dediler ama kesinlikle bence montaj kaynaklıydı sattım kurtuldum
  • Benim focus 2011 den beri bende fakat arıza yeni

• 19sng19 kullanıcısına yanıt
    Benzer bir konu olduğu için yazıyorum Arkadaslar başımdan geçen ve birçok kişinin yaşadığını düşündüğüm bir sorunu çözdüm belki işinize yarar diye paylaşıyorum bende megan 1 var Araç rolantide çalışırken hiçbir rolanti problemi yokken seyir halindeyken ışıklara veya kavşaklara yaklaşırken depriyaja bastığımda yada vitesi boşa attığımda rolanti devri önce düşüyor sönecek gibi oluyor sonra eski haline geliyordu (durduğum yerde Araç boşta düzenli sabit çalışan rolanti gaz verip bıraktığımda da aynı sorunu yapıyor) sorunun çözümüne gelmeden önce öncelikle rolanti motoru(valfi yada sensörü) arızalı olsa rolantide sabit çalışmaz yukarı aşağı hareket ederdi bende böyle bir sorun yoktu gaz verip bırakınca sorun baş gösteriyordu önce düşüyor sonra toparlaniyordu bu sorun rolanti sensöründen kaynaklanmıyor çözüm ise

öncelikle iyi bir ustanın yanına gidin aracınızı arıza tespit cihazına bağlamasini söyleyin cihaz tüm sensörlerin okuduğu değerleri gösteriyor benim araçta gaz kelebeği konun sensörü (potansimetre) değerini düşük gösteriyordu 25 gibi bir değerdi bu değeri gaz kelebeği üzerinde bulunan küçük bir vidayi bilgisayar ekranına bakarak 30 olana kadar çevirdi ve bıraktı aşağıdaki resimde mevcut bu vida olmayanlar bu değeri bilgisayar vasıtasıyla orjinal değeri ne ise o değere yukseltmeleri gerekiyor zamanla bu vida gevseyebiliyormus bir anlamda gaz kelebeği adaptasyonu gibi birşey oldu ve sorun tamamen çözüldü şimdi hiçbir sıkıntı yok bu sorunu olan arkadaşlar öncelikle bu dediğim şeye baktirsin bundan değilse diğer sensörlerden veya motorun emme manifoldu veya lpg bağlantı noktalarından hava alıyor olabilir bunları kontrol ettirsin

Sabahları durmak için debriyaj ve frene basınca rolanti düşmesi ve stop

• Arkadaslar ford ka marka aracimda ayni sorunu(lpg benzin fark etmeden bostayken debriaj ve frenle stop ediyordu normal rolantide problem yok) yasiyordum dune kadar butun sitedeki mesajlari okudum ama bir cozum bulamamistim aslinda ne kadar basitmis sadece iyi bir usta eli degmesi lazim Ankara şaşmaz sanayide yüksel ford ozel servisi var gun itibariyle oraya gittim o kadar samimi bir usta var ki yuksel usta yine dh uyesi kuafor suleyman diye bir arkadasimizi referans alarak gittim yuksel usta o muydu bu muydu acaba sundan dolayi mi demeden hava filtresini sokup altinda km ile ilgili bir fis varmis ve bostayken araca stop etmemesi icin gaz verdirmekmis amaci arac rolantide fazla gaz verdigi icin saniyorum bir donem cikarmislar fisi tekrar taktik olur da cok yukselirse vs cikar 1-2 gun oyle takil tekrar tak dedi baska ustaya gittigimde gaz kelebegi rolanti sensoru vs her seyi sokup temizlemislerdi ama arac rolantide zaten problemsizdi 7-8 nedeni olur benzin pompasi westinghouse vs vs neyse yuksel usta onlara bakmadi bile tak tak tak yapip tamam islem dedi kontrol etti bir tur atip ugurladi oyle ki aracimi satmayi dusundum ve cok seviyorum otomatik kadjarim var sehir ici onun yuzune bakmaz oldum esime aldim lafta ka'yi ancak sogumaya baslamistim ki neyse ki hallettik cok samimi tarz cool bir usta eger ford marka araciniz varsa kesinlikle onerebilirim İnönü Mahallesi, 1737. Sk. Yıldırımlar Sanayi Sitesi Yuksel ford 06370 Yenimahalle/Ankara acik adresi de bu sekilde

• Konuyu hortlatma gereği duydum fakat aynı sorunlar 2019 yılındada devam ediyor.

2004 model albea 1.2 arabayı yeni aldım. Brc sıralı sistem gaz takılı araçta.

Araç tüpde özellikle araç soğukken ışıklara gelipte gazdan ayağımı çektiğimde motor lambası yanıyor ve stop ediyor.

Beyni değiştirdik fakat bişey değişmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: voltran32

Konuyu hortlatma gereği duydum fakat aynı sorunlar 2019 yılındada devam ediyor.

2004 model albea 1.2 arabayı yeni aldım. Brc sıralı sistem gaz takılı araçta.

Araç tüpde özellikle araç soğukken ışıklara gelipte gazdan ayağımı çektiğimde motor lambası yanıyor ve stop ediyor.

Beyni değiştirdik fakat bişey değişmedi.
    hocam sorunu düzelttiniz mi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.