< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Sabancı'nın sisteminin saçma olması (2. sayfa)
-
-
Ülkede herkes ceng okusun yani
-
hayır isteyen istediğini okusun.
-
Bir öğrencinin EA'dan girip çok daha düşük netlerle ve sınavda daha az rekabetle herhangi bir mühendislik bölümüne yerleşmesi kabul edilebilir mi sence?
Sayısal öğrencileri bir yerlerini yırtarken eşit ağırlık öğrencilerinin zattirizort netlerle ilk 1k girip ceng okumasının neresi kabul edilebilir anlamıyorum. Sayısalcıların sayısal bölümlerden eacıların da ea bölümlerinden seçme şansı olsa anlarım, eadan girip ceng okumak diğer üniversitedeki öğrencilere haksızlık. Neresi savunulabilir anlamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 24 Haziran 2024; 11:13:18 > -
beni çok ırgalamıyor açıkçası. burslu ea sıralamaları da yeterince iyi zaten. ilk 400 civarından alıyordu en son. sayısal öğrencisi çok şikayetçiyse ea geçip ea'dan sabancı girebilir ki yapan var. ücretli sıralamaları çok kötü doğru fakat almanyadaki gibi katı ve toleranssız davranılması şartıyla (3 kere deneyip bi dersten geçemediysen atılmak gibi) ücretli girenler bitirebiliyorsa bırak parasını verip okusun. kaldı ki dediğim gibi ben tüm ünilerde böyle olması gerektiğini düşünüyorum. devlet üniversitesinde burslu ücretli mevzusu olmadığı için hem ea hem sayısaldan dereceyle alacak zaten.
-
katı ve toleranssız davranılmıyor. Avrupa ve Amerika'da dediğin model işliyor, Türkiyede sanmam. Burssuz sıralamaları bayağı kötü zaten. Tüm üniversitelere uyarlanması yakın gelecekte zor bence, uyarlanırsa ve herkese eşit şartlar altında uygulanırsa zaten problem yok. Şu şartlar altında diğer üniversitelerde okuyan öğrencilere karşı ciddi bir adaletsizlik mevcut bu sistemde, mantıklı bir açıklaması da yok bence. Amerikan modelini Türkiyede uyarlayacaksan oradaki kadar katı kuralların olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 24 Haziran 2024; 11:26:52 > -
-
Makas?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 24 Haziran 2024; 11:51:26 > -
evet katı kurallar olmalı zaten onu belirttim. kısa vadede tr'de imkansız maalesef. büyük çoğunluk bilgisayar seçti diyelim o kadar akademisyen yok. sabancı yine parayı basar hoca bulur devlet üniversitelerinde çok zor.
-
Gayet mantıklı yaygınlaşması lazım sayısalcılara haksızlık da değil eadan girselermiş çok istiyorlarsa
-
Sabancı pişmanlıktır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sayısal öğrencisi olarak sadece keyfe AYT'de SOS1 tarihi ve coğrafyası çözerek (0 edebiyat vs.) EA 1.6k yaptım. EA'da ilk 50 hariç gerisi başarı değildir maalesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bir yerlerimi yırtarak sayısalda 5.8k oldum, 2 sene aradan sonra 2 hafta dümenden edebiyat çalıştım sınava tekrar girdim. şu an ilk 200 bekliyorum. Saçma iş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X