EA da seçsen mühendislik okuyabiliyorsun, bu sebeple sabancı'nın ezici çoğunluğu cs okuyor forumdaki tüm sabancılılar da öyle mesela. 200-300k ea sıralaması yapıp baba parasıyla okuyan bir sürü kişi vardır. Ne düşünüyorsunuz? |
Sabancı'nın sisteminin saçma olması
-
-
EA'dan mühendislik okuma garabeti saçmalık kesinlikle, katılıyorum
Sayısaldan birisi okusa ok yine
200k ea ile okuyamaz bu arada, sayısal türünden puanı o senenin en düşük bilg. müh. puanına eşit ya da yüksek olmalı, öbür türlü okuyamıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 19 Haziran 2024; 23:58:53 > -
hocam bu yukarıda bahsettiğim kesim dersleri geçebiliyor mu?
-
valla hocam çevremde çok kötü yapan tipler olmadı da ea 10k civarı yapıp zorlanan oldu, ea 10k üstü zorlanır muhtemelen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 20 Haziran 2024; 0:0:12 > -
nasıl ea ?mühendislik ve doğa bilimleri bölümü sayısaldan alıyor
-
Valla benim çok yakın dostum sabancı'da hazırlık okudu bu sene, 2500 say sıralama yapıp %50 sabancı yazdı, şimdi de econ okumak istiyorum diyor :d ezici cogunluk cs okuyordur muhtemelen ama benim bildiğim kadarıyla herhangi bir dezavantaj olusturmuyor bu durum. Bu muhabbetleri arkadaşla konuştuğumuz zaman da aldığım dönütler olumluydu gayet. Baba parasıyla okuyan adam illa züppe olacak diye bir kaide yok. Herkes kendi kafasına göre adamla takılır zaten. Ben böyle muhabbetlerin lan yazmasak mı dedirtecek kadar etki yaratmaması gerektiğini düşünüyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
300kya sayısala yakın cengler mevcut biraz bişeler yapsa sayısalda 300k zaten :D
-
Evet sabancıda isteyen istediği bölüme geçiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Knk ben de bilkent’te okuyorum zaten. Düşük sıralamalı burssuz tipler sıkıntılı oluyor hoşlanmıyorum.
Sabancı'da da olcak bu tiplerden. Hatta daha fazladır da muhtemelen. Alışcan o zaman alcağın eğitim tr standartlarının çok üstünde olcak muhtemelen değer bunun için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçse nolurki, diploma ile alan yer yok zaten artık. Mutlaka kod testi filan atıyorlar onu da çözemezler. Çok bi önemi kalmadı gibi okulun, ne kadar iyi olduğuna bakıyorlar
-
Sabancı’daki bir malzeme hocasını görmüştüm. Sizin üniversitelere özeniyorum biz bölümümüze öğrenci çekebilmek için çok uğraşıyoruz. Birkaç öğrenci gelse çok iyi diyoruz demişti. Sabancı sistemi iyi ama Türkiye’de saçma oluyor biraz. Ama Sabancı’da az nüfuslu bölümleri okumak da baya iyidir bence çok rahat bocalarlar çalışma yapar referans vs alırsın falan. Ben Sabancı’da ilgim olan ve az tercih edilen bir bölüm okumak isterdim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O paralarla giden kişinin ailesinin durumu çok iyidir. Durumu olan adam hem üniversite ekonomisinin çarkını döndürür + tanıştığı öğrencilere networking sağlar (kendisi gibi durumu iyi olan tanıdıkları vardır). Koç ve Bilkentte işlerin böyle yürüdüğünü tahmin ediyorum. Ayrıca o kişi mühendislik gibi bölümlerin diplomasını almak istiyorsa ve diğer ünilerde o bölümü okuyanlara nazaran çalışkan olmadığını parayla o bölüme girdiğini varsayarsak bölümü bitirmesi zor olmaz mı? Pek de diğer insanları etkileyen bir durum olduğunu düşünmüyorum.
-
Mantıklı bir yorum.
Üniversite yıllarımın ortasında bölümden arkadaşlarım bölüm değiştirince saçma olmadığını anladım.
Amerikadaki iyi okullardan MITde de öyleymiş. Orda da cs seçen çokmuş, twitter da görmüştüm geçenlerde.
18 yaşında ne istediğini bilmiyor insan o yüzden çok mantıklı aslında.
Tabi herkes cs seçince okul nasıl yönetiyor o yükü vb o ayrı konu
Ama öğrenciler için güzel
Bilgisayar isteyip giren kişi de kendini keşfedip başka bölüme devam edebilir onun için de iyi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sabancı'nın şikayeti yoksa, yoğunluğu kaldırabiliyorsa ve tercihse saçma olmayan durumdur. Altından kalkamıyor olsalar engellerlerdi zaten.
-
Üniversite özel üniversite istediği adamı alır zorla mı sana gel yaz diyor 5000 tane devlet ünisi var ne köylü köylü yorumlar yapıyosunuz
Sinirlenme aşkım
Sabancı'nın sistemi değil, bu sistemin sadece Sabancı'da olması saçma olan. Resmen kayırmışlar üniversiteyi, böyle saçmalık mı olur?
Hiçbir üniversite de sesini çıkarmıyor duruma. Çok acayip bir durum.
-
Mühendislik bölümleri için baraj Sayısal ilk 300.000 sıralamadır.
Sayısal 297.000, Eşit Ağırlık 160.000 sıralamalı biri Sabancı Üniversitesi ücretli (İngilizce) Sanat ve Sosyal Bilimler Programları kazanıp ileride (İngilizce) Bilgisayar Mühendisliği seçebiliyor. Sabancı Üniversitesinin sistemi yasal, ve Sayısal ilk 300.000'e girip Mühendislik barajını geçen birinin bu sistemden yararlanması normal ama daha fazla vakıf üniversitesinde bu sistem olsa nasıl olurdu diye merak etmiyorum değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 24 Haziran 2024; 9:39:43 >
Benzer içerikler
- eşit ağırlıktan sayısala geçmek
- üniversitede sınava girmezsek ne olur
- yks sonuç belgesi hazırlama
- öğretmenlik ilk atama nereye olur
- ayt edebiyat nasıl çalışılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X