Şimdi Ara

Sabit Akım Kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar ben bu devreyi yaptım Pt100 okumak için fakat başlangıç ta örneğin 56 derece okuyor zaman geçtikçe düşmeye başlıyor..akım zaman geçtikçe azalıyor sabit kalmıyor..bundan öncede opamplı bir devre yapmıştım oda düşüyordu..bildiğiniz sağlam bir devre varmı..
    teşekkürler..

• arkadaşlar lm317 ile yaptım çok iyi çalışıyor fakat 1K direnç kullandım 1.25mA akım alıyorum sabit başka bir lm317 de ise 3mA veriyor aynı dirençte.. adamlar datasheet te de I=1.25V/R demişler.. nasıl oluyor bu.. acaba kalite farkı olabilirmi.datasheet te bu formülü verdiklerine göre değişkenlik göstermemesi lazım bu voltajın..sizce sebebi nedir..
    teşekkürederim.
  • verilen devre şemasının altında, kullanılabilecek direnç değerleri için min0.8 max120 ohm olabilir şeklinde bir lakırtı var!
    bjt lerle sabit akım kaynağı yapmak istiyorsanız ufak bir ip ucu; kollektör akımının yaklaşık olarak emetör akımına eşit olduğunu varsayın ve emetör gelimini sabit tutmaya çalışın bu durumda kollektör yükü akımını sabit tutabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2d2droids -- 18 Nisan 2007; 21:36:32 >
  • evet haklısın öyle birşey yazmışlar fakat 1K da hesaplanan akımı veriyor..benim asıl kafama takılan şey 1.2 -1.3 arasında olması gereken referans voltajı 3V a çıkabiliyor..yani her regülatör entegresinde farklı bi akım çıkacaksa karşıma bunuda kullanamam..bu devrede zaten regülatör den besleniyor yani 7805 in regülasyon yüzdesi kadar değişebilir bununda etkisi olmaz sanırım.. ayrıca sanada çok teşekkür ederim hocam sende olmasan burası cevapsız sorularla dolar valla..
  • adj girişinden belli bir değerde akım çekiliyor bunuda göz ardı etmemek lazım. müsade edilenden büyük direnç kullandığınızda adj girişinden çekilen akım referans geriliminin üzerinde gerilim düşümüne neden olurki sıcaklıkla ve entegreden entegreye değişen bir akım kaynağı ile karşılaşırsınız. yükte ise ne yapacağını Allah bilir. aynı durum 317 yi gerilim regülatörü olarak kullanırkende söz konusu dikkat ederseniz bahsi geçen direnci hiçbir örnekte 240ohm üzeri kullanmamış ve bu değerden de büyük seçmeyin diyor. aynı şekilde çıkış gerilimini veren formülde geri besleme dirençlerinin yanında başka bir değişkende adj akımı dır. fakat bahsi geçen direnci küçük seçerseniz adj akımını yok kabul edebilirsiniz şeklinde bir lakırtıda var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.