Merhaba, Sabit diskimin bir boot virüsünün zararı ile içindeki bilgiler silindi. Hatta c: ve d: diye ikiye böldüğüm bölümler de ortadan kaybolmuştu. İçindeki değerli dosyalardan dolayı üzüldüm ama Ne yapalım bi FDİSK yapar işe baştan başlarım dedim.Ancak çok kötü bi şekilde şok oldum.FDISK in açılış ekranından sonra SABİT DİSK OKUMA HATASI diye bi mesajla karşılaştım ve hiç bi şekilde HDD ye müdahale edemiyorum. BIOS tan autodetect olarak verdiğim ayar ile açılışta HDD yi görüyor ama onunla ilgili hiç bi işleme izin vermiyor. Ne yapmam gerekiyor bilen var mı ?
kaplumbağaya dikkat et, ancak başını dışarı uzatıp risk aldığında ilerleyebiliyor.
Bu arada , tabii ki format ta çekemiyorum. Yani kısacası harddiske hiç bi şey yapamıyorum. Sadece açılışta bilgisayar donanım listesinde gösteriyor o kadar. Başka bi makinaya İkincil sürücü olarak taktığımda da hiç bi şekilde görülemiyor. Heralde harddiskin boot kaydını sildim. Bunu nasıl düzeltebilirim.FDİSK/MBR yide denedim ama onuda yapmaya çalıştığımda yine bişey olmuyor daha doğrusu onu da yapamıyorum. Low level format yapmayıda denedim ama yine hiç bi değişiklik olmadı.
kaplumbağaya dikkat et, ancak başını dışarı uzatıp risk aldığında ilerleyebiliyor.
slm.öncelikle temiz bir başlangıç disketi al sistemi başlat sonra fdisk /mbr komutunu yaz bilgisayara reset at.tekrar b.disketiylşe sistemi aç fdiskle hdd bölmeye çalış.olmazsa garantili bir yol daha var.bir yerlerden partition manager programını bul hdd onunla böl.kesin olur...
DIE! DIE MY DARLING...
eğer harddiskte fiziksel bir hata yoksa dediğim programla kesin işini halledersin.ontrak firması nın dos versiyonu tek diskete sığıyor ve oldukça başarılı ismi sanırım ranish partition manager olacaktı.benwww.google.com dan aratıp bulmuştum.neyse sonucu bizlere bildir kolay gelsin...
DIE! DIE MY DARLING...
Selam, Ancak temiz bir sistem disketi ile açtıktan sonra hiç bi şekilde c: yi görmüyor.
c: komutunu verdiğimde GEÇERSİZ SÜRÜCÜ TANIMI gibi bi mesaj veriyor FDISK/MBR komutunu verdiğimde ise Sürücüye Yazılamıyor gibi bi mesaj veriyor. yani fdisk/mbr yi sürücünün boot sektörüne yazamıyor. boot sektörü olduğu gibi ortadan kalkmış heralde. Bu arada bi şey daha var belki ipucu olur, xp kuruluydu bu hdd de ama ntfs dosya sistemini geçerli yapmamıştım.
HDD de bad sectör yoktu ama dediğim gibi boot sorunu vardı boot virüsünün yüzünden olduğunu düşünüyorum.Düşünsenize bilgisayar kendi kendine harddiskteki partisyonları ortadan kaldırıverdi ve şimdi ben yerine getiremiyorum. c: yi bişekilde görebilsem
Ustalar konu hakkında bilgisi olan yokmu ?
partition oluşturmadan c yi göremezsin. ama arkadaşların dediği partition magic programını kullanabilirsin. o sorununu kesin çözer ama sana tavsiyem hdd nin kartının üzerine bak. belki bir parçan yanmış olabilir.
Y.K.A.
hdd yi başka bi bilgisayara baglayıp dediğim programla bölmekten başka çaren yok gibi..
DIE! DIE MY DARLING...
Sistem disketi ile makinayı actıktan sonra LOCK komutu ile hardiskkin kilitini ac. Sonra tekrar Fdisk /mbr komutunu dene. Ardından makinaya Fdisk at. Böylede olmazsa ide kablolarını kontrol et..
Ya hızlı geliş yada yok ol..
HDD de fiziksel bir arıza olmasıda büyük bir ihtimal.
Ya hızlı geliş yada yok ol..
Hdd yi açılışta görüyor diye hdd ye partion magic veya fdisk le ulaşılacak diye bir zorunluluk yok! eğer fdisk işe yaramıyorsa partion magic hiç bir halt yiyemez!(fat32 ile formatlıysa tabii) Bu arada bozulmadan önce Ntfs le mi yoksa Fat32 ile mi formatlı olup olmadığını belirtmen gerekiyordu!! Onu yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz.. Gerçi büyük ihtimalle fiziksel bir arıza var gibi gözüküyor hdd de..
<b>Ondan Kaçma! Onunla Savaş! En Azından Şerefinle Ölürsün!!! (E.GÜNDOĞAR)
Celeron II 600@1116 Mhz MSI TNT 2 M64 175/190 Mhz More than Most!!!
Low format çek divinity nin dedikleri doğru tabi ama bi alt format çeken program geçir..part.exe var bende gayet güzel 56 k yollayabilirim istersen..
daha önce fat32 sistemindeydi xp yüklüydü ama ntfs ye çevirmemiştim. Bu arada makina c:yi hiç görmüyor diyorum zaten yani sizin dediğiniz partition programlarını kursamda göremiycek ve sorunum düzelemiyecek. Hiç bir mekanik hasar yada bad sektör de yoktu sadece boot virüsünden şüpheleniyordum. dosya isimlerini falan değiştiriyor ve bilgisayarın HDD den boot edilmesini engelliyordu.Ve xp yi tekrar kurarken kurulumun sonlarına doğlu mavi bir fonda beyaz yazılar ile "bilgisayarınızın zarar görmemesi için windows yüklenmesi durduruldu" gibilerinden bir mesaj çıkıyordu. Sonunda da kendi kendine partisyonları ortadan kaldırıverdi işte bundan sonra FDISK/MBR, FDISK, LOWLEVERFORMAT bunların hepsini birden denemiştim.
<b>Şimdi sıkı durun, sorun düzeldi ve bu mesajı yine aynı HDD den yazıyorum. Ama neler yaptığım biraz karışık onuda ayrı bir konu olarak açacağım onun üzerinde de düşünür, tartışırız.</b>
bende bu mesajı fdiskin hiç bir halt edemediği hdd ten yazıyorum.ranish partition manager le kurtardım :) ayrıca kurtardıgım tek hdd te kendı hdd degıl....denemenı onerırım divinity..ayrıca hiç bir konuda bukadar kesin konusma!
DIE! DIE MY DARLING...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme