Şimdi Ara

[b]Sabit ip ve Airport Extreme Sorunu[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir hafta kadar önce Türk Telekom dan gelip fiber internete geçeceğimizden modemin Huawei HG655d olarak değişimini sağladılar. Eve yeni krulan kablosuz güvenlik kameraları olması nedeni ile sabit ip ile bağlanıyoruz. Konfgürasyon şöyle oldu, modemin kablosuz özelliğini kapattım ve bir ethernetle Airport Extreme ye wan kapısından giriş yaptım yeniden kablosuz ağ oluşturdum, oluştururken son aşamada bu ip adresi diğer makina tarafından kullanılıyor gibi bir uyarı verdi önemsemedim ve airport yeşil ışık yandı bu sorun olmadığı anlamına gelir.İphone ile bu oluşturulan kablosuz ağa bağlanamadım (WPA2 Kişisel güvenlik protokollu) ama macbook pro bağlandı, daha sonra Aieport extreöeye ikiadet kablosuz olarak Airport express taktım onlarda ilk kurduğum extreme ağını genişletecek şekilde ayarlandı bu şekilde bir iki gün kullandım ama birden express ler turuncu oldu yanı bağlantı koptu şimdi express yeşil ama bu alandanda bağlanılamıyor. Ben sabit ip olayından şüpheleniyorum, toplamak gerekirse sabir ip li modemden ethernetle bağlanan router için özel bir konfigürasyon gerekiyor mu? veya bu konuda tecrube edilen ustadların bir tavsiyesi varmı, modem dahil herşeyi resetleyip tekrar mı kurmak gerekir sabit ipden ethernetle bağlı olan airport express için özel bir ip ataması gerekir mi

Ayrıca araştırmalarıma göre sinyali telsiz telefonlar çok etkiliyormuş Airport extreme nin tam dibinde telsz telefon var siemens, eğer konu sabit ip den kaynaklanmıyorsa telsz telefonun yerini değiştirmek zorunda kalacağım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCEANS13 -- 8 Ağustos 2012; 22:35:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.