Şimdi Ara

SAÇ DÖKÜLMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba saç dökülmesiyle ilgili açılmış konuların neredeyse hepsini okudum. Bende bir kaç konu hakkında danışmak ve hikayemi anlatmak isterim. İlk olarak şu an 26 yaşındayım dayı kel baba tarafı değil.Geçen sene saçlarım çok karışıktı gerek şekil alması gerek uzaması kötü bir hal almıştı. Bir gün berbere gittiğimde berberim saçların azalmış dedi(benim saçlarım dökülmez tribinde, saçlarımla uğraşmayı seven, onsuz yaşamam havalarında olan bir insandım)
    Her şey bu noktada başladı kafama takmaya başladım evet dökülmüş şura gitmiş bura gidici falan diye 1 senedir salak gibi kafayı yedim bu süre içinde ilk olarak saçı 3 numaraya vurdum klasik aktar bakımları yaptım uzamasını bekledim uzadı iyiydi evet ama eskisi gibi değildi saçım.Ellerimle sürekli sağ sol arkaya doğru kontrol ediyordum gidici mi dökülüyo mu diye kontrol ede ede(bazen 10 15 tel geliyordu bazen 3 5)şakaklardan gerilere doğru biraz açılma oldu ve duşta çok geliyordu tutam tutam değil ama şampuanlama esnasında toplamda 60 70 tel kaybediyorumdur önleri de kontrol ediyorum sürekli dökülme var mı diye önlerde azaldı(her kontrolümde 2 3 tel geliyordu bu da psikolojik sorun oldu).Tepelerde deniyorum yine güç kullanmadan bir çekme ile 2 3 tel geliyor.Doktora gittim devlet hastanesi olunca hikayeni anlatamıyorsun tabi hızlıca ışıkla baktı eliyle tuttu çekti genetik dökülme dedi ama kan tahlili yapalım dedi her şey normal sadece demir çok az eksik dedi demir takviyesi verdi yinede ve Foltene adlı bir serum ve doctor center adlı şampuan verdi serumun 1 ayı bitti değişen bir şey yok. Şampuan kötü değil saçımın rengi değişti resmen. Özel doktora gitsem 500-600 lira maddi durumum yok o kadar. Saçlarım dışarıdan bakıldığında normal dökülme yok gibi. Hikayemi anlattığıma göre sorularım şu
    1-Gerçekten genetik dökülmeye sahip miyimdir çünkü kontrol ede ede döktüm bu ikilemde kaldım?
    2-Günde 100-150 tel normal deniliyor eminim o kadar dökülmüyordur ama neden önlerde ve yanlarda seyrelme oldu özellikler önler daha canımı sıkıyor
    3-Hadi diyelim ben koparttım yerine yenileri gelir mi?
    4-Doktordan hayır gelmeyecek genetik dökülmenin olup olmadığını en net nasıl anlarım?
    5-Saçlarımı tekrar 3 numaraya vuracağım bu süre içinde elimle kontrol etmeyeceğim ve kullanmak istediğim 1 2 ürün var
    a-
    Vitaminler.com
    Dermoskin Medobiocomplex-M 60 Kapsül - Saç Ve Saç Derisi
    https://www.vitaminler.com/urun/dermoskin-medobiocomplex-e-erkek-60-kapsul-5795

b-
    sachane.com
    Loreal Serioxyl Denser Hair Yoğunluk Arttırıcı Serum | Saçhane
    https://sachane.com/loreal-serioxyl-denser-hair-yogunluk-arttirici-serum-90ml.html

c- Buraya gerçekten önereceğiniz bir şampuan varsa deneyebilirim eğer genetik dökülme varsa bana kalırsa şampuanla falan olucak bir iş değil içten çözmek lazım finastreid tarzı ilaçlarla olabilir ama doktor kontrolsüz kullanmak istemem.

Derdin bu mu diceksiniz halime her zaman şükrediyorum ama saç takıntım 11 12 yaşımdan beri var düşünün halimi :) Cevaplarsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoggyD -- 9 Eylül 2019; 21:53:42 >

• Onu bilmemde oğlan dayıya kız halaya çeker derler eskiden.
    Gerisini anla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.