Şimdi Ara

Saç dökülmesi, öneriler tavsiyeler. # Genel Konu # GÜNCEL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
19.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • minoxil kullanmak isterdim ama aylarca uğraşmak istemiyorum.. Bende bu kadar da acıklık yok zaten saçlarım yok seyrekleşti.. Dökülmesi çok fazla.

Saç dökülmesi, öneriler tavsiyeler. # Genel Konu # GÜNCEL restorex setini kullanacağım. Bunuda saçımı kazıtıp 1 ya da 2 ay kullanmayı planlıyorum. Komşumunda saç problemleri vardı kullanmış ve faydasını görmüş. Umarım bende görürüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamucera

Saç dökülmesi, öneriler tavsiyeler. # Genel Konu # GÜNCEL

minoxil kullanıyorum Temmuz sonu resmim ve Kasım başındaki resim, henüz 3. kutunun yarısındayken çekildi. kararı siz verin.

Hocam ürünün Satisini falan yapmiyorsun dimi sen :) Kendi resmin Dimi Hocam ?
  • hayır kesinlikle satış yapmıyorum ve resimler kendi resmim, aslında bu iki resmi de yan yana koymayı düşünmemiştim, ama son zamanlarda iş yerinde sürekli eğil bi kafana bakim denilmesinden sıkıldım
  • quote:

hayır kesinlikle satış yapmıyorum ve resimler kendi resmim, aslında bu iki resmi de yan yana koymayı düşünmemiştim, ama son zamanlarda iş yerinde sürekli eğil bi kafana bakim denilmesinden sıkıldım

Hocam inanilmaz sonuc almissin Süper görünüyor aradaki fark.
    Sadece Tepe bölgesinde mi bu sekilde artis oldu HOcam ? Yani ön taraflardada iyilesme söz konusu mu??

• 2001 yılının Haziranında Türkiyede de satılmaya başlanan “mucize ilaç” Propecia. FDA, 1997 yılında Amerikan ilaç devi Merck firmasının başvurusunu kabul ederek 3 ayrı fazda test ettiği ilacın “saç dökülmesini önleyici ve yeni saç çıkımını teşvik edici” şeklinde reklamla satılabilmesine izin verdi. [5]

Merck, aslında bu ilacı “Proscar” adı altında yıllardır satıyordu ama bambaşka bir problem için: Erkeklerde prostat rahatsızlıklarının önlenmesi. Proscar ve Propecia aslında aynı ilaç olup her iki ilaçta da etken madde “Finasteride” dir. Proscar da 5 mg finasteride, Propecia da 1 mg finasteride bulunur. Ekonomik nedenlerle dünyada 5 mg finasteride içeren proscar tabletlerinin 4-5 parçaya bölünerek kullanılması (her bir parçanın yaklaşık bir tablet propeciaya eşit miktarda “Finasteride” (1 mg.) içermesi nedeniyle) oldukça yaygındır. Ülkemizde, henüz yeni ithal edilmeye başlanan Propecianın[6] yanısıra MSD firmasinin Proscar, Biofarma firmasinin Dilaprost ve Nobel firmasinin Finarid isimli 5 mg. “Finasteride” içeren tablet seklinde preparatlari bulunmaktadir.

Propecia (Finasteride) kullanım şekli ve dozajı
    Öncelikle doktorunuzun tavsiyeleri çerçevesinde günlük kullanım dozunu belirlemeniz gerekir. Doktorunuz aksini belirtmedikçe; her gün 1 mg finasteride içeren Propecia veya 1 mg. finasteride içerecek şekilde bölünmüş Proscar vb. preparatlardan kullanabilirsiniz. Propecia yiyeceklerle birlikte veya yiyecek olmaksızın alınabilir. Günlük alınması gereken tabletin unutulması durumunda o tabletin yerine geçecek şekilde ertesi gün iki tablet almak gibi bir yönteme başvurulmamalıdır. 1 tabletten fazla almakla ilaç daha hızlı veya daha iyi etki göstermez. İlaç orijinal muhafazasında kuru ve oda sıcaklığında saklanmalıdır.Bazı internet sitelerinde ilaç topikal kullanım içinde satılmaktaysada bu şekilde kullanımında etkenliği bilimsel olarak kanıtlanmış değildir.

Propecia’nın muhtemel yan etkileri nelerdir?
    Klnik çalışmalarda Propecia dan kaynaklanan yan etkilerin geniş kapsamlı olmadığı yalnızca küçük bir bölümde görüldüğü gözlenmiştir.%2 oranında cinsel istelte azalma, sertleşme güçlükleri, semen miktarında azalma rapor edilmiştir. Azalan cinsel isteğin (impotans) iktidarsızlıkla karıştırılmaması gerekir ilaç impotansa yol açmamaktadır. Bu yan etkiler ilacın kulllanımının bırakılmasıyla çoğu durumda ise vücudun alışmasıyla birlikte ilacın kullanılmasına devam edilmesine rağmen tamamen ortadan kalkmaktadır. Çok nadiren alerjik reaksiyon, kaşınma, göğüslerde duyarlılık ve acı hissi, gögüslerde büyüme, testislerde bildirilmiştir. Bazı durumlarda ise testosterone seviyesinin yükselmesine bağlı olarak cinsel güçte artış rapor edilmiştir. Bu durum ilacın testosterone un 5-Alpha Reductase a bağlanarak türevi olan dihydrotestosterone (DHT) na dönüşme sürecini engellemesinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle kan dolaşımında yaklaşık %9 oranında testosterone artışı gözlemlenebilir.Cinsel istekteki bu artış azalışta olduğu gibi çoğu zaman geçicidir. Cinsel istekte azalma ve sertleşme problemleri genellikle problemin oluşmasından itibaren birkaç hafta içinde yok olmaktadır. Kuzey Amerika ülkelerinde Propecia nın bu yan etkisine karşı L’Arginine isimli amino asit yaygın ve başarılı olarak kullanılmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

quote:

hayır kesinlikle satış yapmıyorum ve resimler kendi resmim, aslında bu iki resmi de yan yana koymayı düşünmemiştim, ama son zamanlarda iş yerinde sürekli eğil bi kafana bakim denilmesinden sıkıldım

Hocam inanilmaz sonuc almissin Süper görünüyor aradaki fark.
    Sadece Tepe bölgesinde mi bu sekilde artis oldu HOcam ? Yani ön taraflardada iyilesme söz konusu mu??

ben sadece tepe bölgesinde kullanıyorum, ön tarafta kullanmadım o nedenle sadece bu bölgede değişiklik oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamucera -- 25 Kasım 2010; 0:39:13 >
  • @Hamucera; Biz ne yapalım, her yer açık kafada:) Neyse son 1 ayda moralim düzeldi biraz. Kafayı kendim traş ediyorum makinanın 1 numarası ile, veriyorum minoxu veriyorum minoxu :D Gelişmeler olumlu, inşallah bende koyabileceğim 3-5 ay sonra resmimi:)

@Unzerstörbar ; Hocam ön tarafta da işe yarıyor diyebilirim bir kullanıcı olarak ama ürünün kullanım kitapçığına baktığında vertex yani tepe bölgesi diyor. Ben homojen bir şekilde dağıtıyorum tüm şapka altı denilen bölgeye. Hepsinde gelşim aynı şu an.

@Styric; Hocam Restorexin içeriğini incele, içerisinde minoxidil varsa kullan. Şu anda minoxidil ve finasteride dışında saç çıkardığı testlerle kanıtlanmış başka bir ürün yok çünkü. Finasteride tablet zaten.. Bunun dışındaki ürünler genelde ek önlem olarak kullanılabilir bence. Ana ürün olmamalı. Yine de sen bilirsin. Zamanında Vichy, Bioblas, Bioxcin kullanmış biri olarak diğer ürünlerin kalıcı çözüm üretmediğini, saç sayısını kesinlikle fazlalaştırmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Belki dökülmesini yavaşlatıyor olabilir. Bir de konu başlığını Saç Dökülmesi Genel Konu Ürünler Sonuçlar gibi birşeyle değiştirsen de genel konu olarak buradan devam etsek?

• zaten Amerikan saç enstitüsü minoxil ve Finasteride bu ikisini sadece onaylamış saç çıkartıyor diye bildiğim kadarı ile
  • saç çıkartma konusunda birşey diyemem. ama dökülmesini engellemek için böyle farklı farklı ilaçlar-setler-şampuanlar alanlara şaşıyorum paranıza yazık arkadaşlar.

bu kadar paranıza düşman olmayın. deneyin şu kükürtlü sabunu bi. her aktarda var. 2-3 lira birşey, eczanede 5-6 lira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXe-C*

saç çıkartma konusunda birşey diyemem. ama dökülmesini engellemek için böyle farklı farklı ilaçlar-setler-şampuanlar alanlara şaşıyorum paranıza yazık arkadaşlar.

bu kadar paranıza düşman olmayın. deneyin şu kükürtlü sabunu bi. her aktarda var. 2-3 lira birşey, eczanede 5-6 lira.

Hocam Kükürtlü Sabunu biraz arastirdim ,Cidden dedigin kadar varmis.
    Hemen hemen herkes Memnun , Gercekten denemekte fayda var sanirim..
    Benim daha bu yil dökülmeye basladi ,Bu gidisle 3-4 seneye kel olurum gibi :)
  • @serhanglm teşekkürler, araştırmadayım halen.. Memnunda var memnun olmayanda bakalim ne yapacağım. Ve dediğin gibi konuyu genelleştirdim. herkese faydası olur inşallah.
  • quote:

saç çıkartma konusunda birşey diyemem. ama dökülmesini engellemek için böyle farklı farklı ilaçlar-setler-şampuanlar alanlara şaşıyorum paranıza yazık arkadaşlar.

Hocam sağol önerin için. Şu an kullandığım ürünlerin hangilerinin yararlı olduğunu karıştırmamak için ekstra ürün kullanmıyorum. Ama ileride kullanılabilecekler listesine alıyorum. Benim tepe baya bir açık, bu nedenle dökülmenin durması pek birşey ifade etmiyor benim için. Öncelikle saç çıkaran ürünlere yöneldim bu nedenle. Fiyatını göze aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

@serhanglm teşekkürler, araştırmadayım halen.. Memnunda var memnun olmayanda bakalim ne yapacağım. Ve dediğin gibi konuyu genelleştirdim. herkese faydası olur inşallah.

Hocam bir de şunu eklemek isterim, birçok minoxidil, finasteride kullanıcısı millet dalga geçmesin diye kullandığını gizliyor. Mesela ben ilk bioxcin kullanmaya başladığımda bikaç dangalak ''bi şampuan çıkmış k.çına sürüyormuşsun '' esprisini yapıyorlardı. Şimdi saçında gürleşme var ne kullanıyorsun dediklerinde yeni polemik konusu olmasın diye hatta biraz da gıcıklığına bioxcin şampuana devam diyorum. Söylemeyi düşünmüyorum kullandığım ürünü. Belki onlarda yakında daha fazla saçım çıkarsa tanıdıkarına bizim arkadaş bioxcinle fırça gibi saç çıkardı diyecekler. Kısaca bu gibi ürünlerden kullanmadan önce yorum yapanın tam olarak uyguladığı tedaviyi paylaşmayabileceğini unutma. Bence birinci dereceden yakının olmadıkça referanslara aldırış etme. Bizim önerdiklerimiz dahil. Kendine kafana göre bir tedavi yöntemi belirle ve sabırlı ol. Ya da kıy paraya ektir.

• hocam bilmeden okumadan yazmayalım. minoxidilin kanıtlanmış bir yan etkisi yok, biraz baş ağrısı yapabiliyor ilk günlerde sadece. finasteride ise ciddi yan etkilere sahip. göğüs şişmesi cinsel istekte azalma vs. sapla samanı karıştırmayalım. varsa bildiğiniz bir yan etkisi kaynak yazıyla burada paylaşın biz de bilelim. ama kulaktan dolma bilgilerle yanlış bilgilendirmeye sebep olmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unzerstörbar

quote:

Hocam Kükürtlü Sabunu biraz arastirdim ,Cidden dedigin kadar varmis.
    Hemen hemen herkes Memnun , Gercekten denemekte fayda var sanirim..
    Benim daha bu yil dökülmeye basladi ,Bu gidisle 3-4 seneye kel olurum gibi :)

seninle aynı düşünüyordum. birkaç yıla kabak çıkar ortaya diyordum :) cidden bu kükürtlü sabunu kullanalı dökülme minimuma indi. yani herkesin ne kadar dökülüyosa o kdr dökülüyo şuan. gittikçede azalıyo.
    bu arada sadece saçımı kükürtlü sabuna yıkıyorum. şampuandan daha yumuşak yapıyo buna emin olun. normal sabun gibi değil yani.

@serhanglm

tamam kardeşim. umarım dilediğin sonucu alırsın.

• Üç yıl önce 6 ay kadar Rogain (minoxidil içerikli) kullanmıştım, 3 ay sonra artma sağlamıştı, göze de çarpıyordu ancak 6 ayın sonunda bırakınca 2-3 ayda eski haline döndü saçlar! Yani ya ömür boyu kullanacaksınız ya da bir kaç ay mutlu edeceksiniz kendinizi!

Son 6 aydır falan Bioxcin şampuan ve son 3 haftadır falan da serumuyla beraber kullanıyorum. şampuanda pek bir etki görmedim ama serum sanki biraz artım yapmaya başladı? Neyse 30 adet serumum var bitene kadar kullacağım.

Yalnız merak ettiğim birşey var, benim saçlar kısa olduğundan tam bir ampülü saçlara yedirmem mümkün olmuyor, o yüzden 1 ampülü bazen 2 bazen 3 gün kullanıyorum (dökülme de yerel zaten) ama heöen hergün kullanıyorum. Bu konuda bilgisiolan var mı illa tamamı bir defada kulanılacak diye?
  • Hocam serumu saca degil deriye yedirmen gerekiyor bildigim kadariyla. Ayrica fazla geliyorsa bolmende sakinca olacagini sanmiyorum. Ama maksimum 1/3 unu ayiririm yerinde olsam.
  • Evet, doğru yazmışsın deriye yediriyorum ama 2 mm saça 1 ampül çok, yarısı bile çok geliyor kimi zaman :)
  • Dediğim gibi düzenli kullandığın sürece dozajı azaltmanda bir sakınca olacağını zannetmiyorum. Uzun saçlılar için saçta kalıp deriye ulaşmayan miktarı düşebilirsin. 2 günlük ürünü 3 günde kullanabilirsin mesela.
  • ARKADAŞLAR BEN 1 AYDIR YUDALİ SAÇ ÇIKARICI SPREY KULLANIYORUM. VE ÇOK DA MEMNUN KALDIM.
    GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR YARDIMCI...
    ESKİ SAÇLARIMA TEKRAR KAVUŞTM..

SİZEDE TAVSİYE EDERİM. BU SİTEDEN ALDIM .
    http://www.yuvedali.com kargo ücretsiz veee kapıda ödemede var:):):)
    YUDALİ SAÇ ÇIKARICI SPREY İLE İLGİLİ HERŞEY. (SİZLER İÇİN :) ) TIKLA

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.