Şimdi Ara

Saç Dökülmesi Problemi Olanlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
28
Favori
49.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de saçlarım yağlı ve dökülme var.. :S
    Minoxsil kullandım fakat faydasını görmedim.. :/
    Zayıf ve ince telli saçım var..
  • Saçlarınız dökülüyor ve bunun bir şey yapamıyorsanız şunu deneyin:
    *Kuru Üzüm Çekirdeği

Kuru üzüm çekirdeği c vitaminden 50 kat daha güçlüdür.
    Kılcal damarları açar.
    Özellikle göz sağlığı ve kalp için idealdir.
    Saçı besleyen de kılcal damarlar olduğu için saç üzerinde de etkisi vardır.
    Böyle olunca Minoxil etkisi yaratır.
    Ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.
    Tenimin gençleştiğini rahatlıkla görebiliyorum.
    Tırnaklar daha düzgün çıkıyor.
    Saçlarımın rengini de daha bir siyahlaştırdı ve saçları kalınlaştırdı.
    Aslında Kuru Üzüm çekirdeği Avrupa'da yıllardır tüketilmekte.
    Bizde ise daha yeni yeni yayılıyor.
    Lakin şöyle bir nokta var:
    Kuru üzüm çekirdeği metalle temas edince çoğu özelliği yitiriyormuş.
    Bundan dolayı aktarlarda poşet içinde satılan kuru üzüm çekirdekleri ne kadar etkili olur bilemiyorum.
    Piyasada kapsülle satılanlar var.
    Ben bunlardan kullanıyorum.
    En iyisi ve Amerika Gıda Konseyinden onay almış olan Now Grape Seed'i bulabilirseniz alın.
    120 kapsül var içinde ve 57 Tl civarı bir fiyatı var.
    Her gün 1 -2 kapsül almanız öneriliyor.
    Bildiğiniz üzüm çekirdeği içerdiği için 120 kapsülü atsanız dahil bir yan etkisi bulunmuyor.

Saç Dökülmesi Problemi Olanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Rojev

Saçlarınız dökülüyor ve bunun bir şey yapamıyorsanız şunu deneyin:
    *Kuru Üzüm Çekirdeği

Kuru üzüm çekirdeği c vitaminden 50 kat daha güçlüdür.
    Kılcal damarları açar.
    Özellikle göz sağlığı ve kalp için idealdir.
    Saçı besleyen de kılcal damarlar olduğu için saç üzerinde de etkisi vardır.
    Böyle olunca Minoxil etkisi yaratır.
    Ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.
    Tenimin gençleştiğini rahatlıkla görebiliyorum.
    Tırnaklar daha düzgün çıkıyor.
    Saçlarımın rengini de daha bir siyahlaştırdı ve saçları kalınlaştırdı.
    Aslında Kuru Üzüm çekirdeği Avrupa'da yıllardır tüketilmekte.
    Bizde ise daha yeni yeni yayılıyor.
    Lakin şöyle bir nokta var:
    Kuru üzüm çekirdeği metalle temas edince çoğu özelliği yitiriyormuş.
    Bundan dolayı aktarlarda poşet içinde satılan kuru üzüm çekirdekleri ne kadar etkili olur bilemiyorum.
    Piyasada kapsülle satılanlar var.
    Ben bunlardan kullanıyorum.
    En iyisi ve Amerika Gıda Konseyinden onay almış olan Now Grape Seed'i bulabilirseniz alın.
    120 kapsül var içinde ve 57 Tl civarı bir fiyatı var.
    Her gün 1 -2 kapsül almanız öneriliyor.
    Bildiğiniz üzüm çekirdeği içerdiği için 120 kapsülü atsanız dahil bir yan etkisi bulunmuyor.

Saç Dökülmesi Problemi Olanlar

bu paylaşım için teşekkürler

• Rojev nickli arkadaşa saç resimlerimi gönderdim.Kısaca çıkardığım yoruma göre kelliğe gidiş başlamış.
    Bu arada kendisine buradan ve p.mden sağladığı bilgiler için çok tşk ederim.
  • Takip
  • slm arkadaşlar.
    herkes gibi saç dökülmesi başıma bela oldu. erkek tipi saç dökülmem var. tepe bölgemde saçlarımın yüzde 50sini kaybettim.
    1haftadır propecia alıyorum( her gün aynı saatte almaya özen gösteriyorum). ayrıca şampuan olarak revigen kullanıyorum. saçlarıma hacim veriyor. toppik de kullandıgımda açıklık belli olmuyor. ama git gide dökülme ile 3-5 ay sonra onlarda etki etmeyecek :(
    pazartesiden itibaren minoxilin ve biotin de kullanmaya başlıcam. günde iki kere kullanmak benim açımdan özellikle şu sıcak günlerde bir zor olacak. sabah sürüp çıktıktan sonra gün içinde başımdan aşagı akmaz mi ? sonra istenmedik yerlerde kıl çıkmasın :).
    günde 1 kere kullanmakla ile etkisini görebilirmiyim. ayrıca yanında başka bir şey kullanmam gerekir mi.
    cevap verenlere şimdiden teşekkürler
  • bende de var ve bu kisinin ozguvenini kaybetmesine needen oluyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu çok güzel yazmışssınız.Bende 17 yaşındayım babam, amcamın ve dayımın 1'i kel diğeride yaşına rağmen süper saçları var(İnşallah saç genlerini ondan almışımdır ), benimde şu 1 senedir dökülmeye başladığını hissettim(Tepelerde çok şükür problem yokta şakaklar ufaktan ufaktan açılıyor).Önlem almak istiyorum ama şimdiden aşırı ilaç kullanarak hormon dengemi bozmak istemiyorum çünkü sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz.Önlem olarak:Tresan ısırgan otlu şampuan kullanıyorum yanına da toniğini getirttim bakalım toniğini daha denemedim ama şuanlık problem yok gibi.Bana başka ne gibi önlemler tavsiye edersiniz
  • aynen benimde yanlarda sorun var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde saçlarımda bi problem yok ama saçlarım baya ince ve güçsüz hafif tarasam bile 5-6 tel dökülüyor çok rahat minoxidil kullansam işe yararmı güçlendirirmi saçları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Traue

benimde saçlarımda bi problem yok ama saçlarım baya ince ve güçsüz hafif tarasam bile 5-6 tel dökülüyor çok rahat minoxidil kullansam işe yararmı güçlendirirmi saçları

Minox; saç köklerini uyararak onların tekrar yeşermesini,büyümüseni sağlar.
    Ölmemiş saç köklerini tekrar canlandırır böylece saç çıkışı gözlemlenir.
    Ama saç dökülmesinin asıl nedeni hormanlardır.
    Yani minox ile saçlarınız her ne kadar çoğalsa bile; diğer yandan saçlarınız dökülmeye devam edecektir.
    Ama başlangıç için minox ve iyi bir şampuan şimdilik yeterli olur.
    İyi bir şampuandan kastımız; az kimyasal madde içeren,doğal içerikli olanlardır.
    Revivogen bu işte oldukça iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: x0mBx

Güzel konu çok güzel yazmışssınız.Bende 17 yaşındayım babam, amcamın ve dayımın 1'i kel diğeride yaşına rağmen süper saçları var(İnşallah saç genlerini ondan almışımdır ), benimde şu 1 senedir dökülmeye başladığını hissettim(Tepelerde çok şükür problem yokta şakaklar ufaktan ufaktan açılıyor).Önlem almak istiyorum ama şimdiden aşırı ilaç kullanarak hormon dengemi bozmak istemiyorum çünkü sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz.Önlem olarak:Tresan ısırgan otlu şampuan kullanıyorum yanına da toniğini getirttim bakalım toniğini daha denemedim ama şuanlık problem yok gibi.Bana başka ne gibi önlemler tavsiye edersiniz

Yaşınız daha çok küçük ve bedensel gelişmeniz daha devam ettiği için proscar,propecia gibi hormanlar üzerinden tedavi sağlayan haplar sizin için uygun değil.
    Bu hapları kullanmak için en az 23-25 yaş aralağında olmanız gerek.
    17 yaşında olduğunuz için saçlarınız öyle çok dökülmez. En azından ben öyle tahmin ediyorum.
    Genelde saç dökülmeleri 21-22'den başlar. 24-25'de tavan yapar.
    Önlem olarak kaliteli bir şampuan kullanının.
    Revivogen bu konuda iyidir.
    Saç tipinize uygun olanı seçin.

• Merhaba hocam.

Sac dökülmesini azda olsa engellemek icin Sadece Revivogen sampuan kullanmak yeterli olur mu?
  • Hocam ben şimdi Norwood ölçeğine baktım 2 numara gibi benimki. Şimdi benin bu sene dökülmeye başladı(Yaşım 17 aralıkta 18 olacağım) üstler bayağı seyreldi yani ıslakken falan bakıyorum aşırı derecede seyrelmiş.Yanlardan da hafif açılma var.Doktora gitmiştim çinko hap verdi ama o bir işe yaramadı sadece tırnaklarımı güzelleştirdi . Saçım düz ve yağlı yani aşırı yağlı değil 2-3 güne yağlanıyor.Bir ara zeytinyağlı sabun kullanmıştım saçıma iyi gelmemişti.Saç derim ful yağ kaplamıştı öyle ki tırnağımla kazıdığımda yağ doluyordu.Hemen bıraktım ama 1-2 ay kullanmıştım malesef.Sonra şampuan kullanmaya başladım yeniden ve derideki yağ bayağı azaldı ama hala var gibi.Hiç minoxidil kullanmadım sanırım kullansam kalınlaşır ve gürleşir değil mi? Önerebileceğiniz bir şampuan da varsa çok güzel olur şuan head & shoulders kullanıyorum. Sanırım kullandığım en iyi şampuanlardan ama tabi dökülmem devam ediyor.Her yıkamada en az 30-40 tel gidiyor belki daha fazla

• yararlı konu msj blnsn
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4N-LeqnD

Merhaba hocam.

Sac dökülmesini azda olsa engellemek icin Sadece Revivogen sampuan kullanmak yeterli olur mu?

Evet.
    Az da olsa engellemek için revivogen işe yarar.
    Fakat şampuanlardan da öyle çok şey beklememek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Hocam ben şimdi Norwood ölçeğine baktım 2 numara gibi benimki. Şimdi benin bu sene dökülmeye başladı(Yaşım 17 aralıkta 18 olacağım) üstler bayağı seyreldi yani ıslakken falan bakıyorum aşırı derecede seyrelmiş.Yanlardan da hafif açılma var.Doktora gitmiştim çinko hap verdi ama o bir işe yaramadı sadece tırnaklarımı güzelleştirdi . Saçım düz ve yağlı yani aşırı yağlı değil 2-3 güne yağlanıyor.Bir ara zeytinyağlı sabun kullanmıştım saçıma iyi gelmemişti.Saç derim ful yağ kaplamıştı öyle ki tırnağımla kazıdığımda yağ doluyordu.Hemen bıraktım ama 1-2 ay kullanmıştım malesef.Sonra şampuan kullanmaya başladım yeniden ve derideki yağ bayağı azaldı ama hala var gibi.Hiç minoxidil kullanmadım sanırım kullansam kalınlaşır ve gürleşir değil mi? Önerebileceğiniz bir şampuan da varsa çok güzel olur şuan head & shoulders kullanıyorum. Sanırım kullandığım en iyi şampuanlardan ama tabi dökülmem devam ediyor.Her yıkamada en az 30-40 tel gidiyor belki daha fazla

Yağlı saç derini var ise; konazol şampuanlar o soruna etki edebilir.
    Fakat bunlar medikal şampuanlar. Her gün kullanamazsınız.
    Hed end şoldırs ise bol miktarda kimyasal içerir.
    Doğal değildir.
    Kepeği önler;fakat diğer taraftan saça emin olun zarar da verir.
    Günlük bir şampuan olarak size Prozinc'in öneririm.
    Her gün kullanabilirsiniz.
    Kepeği de öldürür, yok eder.
    Saç tipinize göre uygun olanı seçin.
    Mor kutulu olanı yağlı saçlar için.
    Yeşil olanı kuru saçlar için.
    Siz mor kutulu olanı alın ve kullanın.
    Tepe üstünüzde seyrelme var ise; minoks tedavisi işinizi görebilir.
    Zaten minoks maksimum etkiyi tepe bölgesinde gösterir.

• quote:

quote:

Güzel konu çok güzel yazmışssınız.Bende 17 yaşındayım babam, amcamın ve dayımın 1'i kel diğeride yaşına rağmen süper saçları var(İnşallah saç genlerini ondan almışımdır ), benimde şu 1 senedir dökülmeye başladığını hissettim(Tepelerde çok şükür problem yokta şakaklar ufaktan ufaktan açılıyor).Önlem almak istiyorum ama şimdiden aşırı ilaç kullanarak hormon dengemi bozmak istemiyorum çünkü sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz.Önlem olarak:Tresan ısırgan otlu şampuan kullanıyorum yanına da toniğini getirttim bakalım toniğini daha denemedim ama şuanlık problem yok gibi.Bana başka ne gibi önlemler tavsiye edersiniz

Yaşınız daha çok küçük ve bedensel gelişmeniz daha devam ettiği için proscar,propecia gibi hormanlar üzerinden tedavi sağlayan haplar sizin için uygun değil.
    17 yaşında olduğunuz için saçlarınız öyle çok dökülmez. En azından ben öyle tahmin ediyorum.

Ağabey peki şakaklara badem yağı sarımsak v.b sürmek tekrar saç çıkarır mı ? Birde Saçları 3 Numaraya vurdurmak saçları kuvvetlendir mi ?

• quote:

quote:

quote:

Ağabey peki şakaklara badem yağı sarımsak v.b sürmek tekrar saç çıkarır mı ? Birde Saçları 3 Numaraya vurdurmak saçları kuvvetlendir mi ?

Şakaklara istediğiniz kadar sarımsak,soğan,patlıcan sürün bir tel bile çıkmaz.
    Saçları 3 numaraya vurmak ve saçları kuvvetlendirmek berberlerin para kazanmak için ortaya attığı bir fikirdir.
    Bilimselllikle alakası yoktur.
    Şakaklarda saç çıkarmak zahmetlidir.
    Minoks şakaklarda da işe yarar;fakat sürdüğünüzde sıvı hemen yüzünüze kulaklarınıza akar. Bundan dolayı tam olarak deride emilemez.
    Bu durumdan kurtulmak için tretin krem gereklidir.
    Kremi şakaklarınza yedirirsiniz.
    Daha sonra minoksu sürersiniz.
    Krem ile minoksun şakaklarda emilimi artar.
    Daha etkili olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Hocam ben şimdi Norwood ölçeğine baktım 2 numara gibi benimki. Şimdi benin bu sene dökülmeye başladı(Yaşım 17 aralıkta 18 olacağım) üstler bayağı seyreldi yani ıslakken falan bakıyorum aşırı derecede seyrelmiş.Yanlardan da hafif açılma var.Doktora gitmiştim çinko hap verdi ama o bir işe yaramadı sadece tırnaklarımı güzelleştirdi . Saçım düz ve yağlı yani aşırı yağlı değil 2-3 güne yağlanıyor.Bir ara zeytinyağlı sabun kullanmıştım saçıma iyi gelmemişti.Saç derim ful yağ kaplamıştı öyle ki tırnağımla kazıdığımda yağ doluyordu.Hemen bıraktım ama 1-2 ay kullanmıştım malesef.Sonra şampuan kullanmaya başladım yeniden ve derideki yağ bayağı azaldı ama hala var gibi.Hiç minoxidil kullanmadım sanırım kullansam kalınlaşır ve gürleşir değil mi? Önerebileceğiniz bir şampuan da varsa çok güzel olur şuan head & shoulders kullanıyorum. Sanırım kullandığım en iyi şampuanlardan ama tabi dökülmem devam ediyor.Her yıkamada en az 30-40 tel gidiyor belki daha fazla

Yağlı saç derini var ise; konazol şampuanlar o soruna etki edebilir.
    Fakat bunlar medikal şampuanlar. Her gün kullanamazsınız.
    Hed end şoldırs ise bol miktarda kimyasal içerir.
    Doğal değildir.
    Kepeği önler;fakat diğer taraftan saça emin olun zarar da verir.
    Günlük bir şampuan olarak size Prozinc'in öneririm.
    Her gün kullanabilirsiniz.
    Kepeği de öldürür, yok eder.
    Saç tipinize göre uygun olanı seçin.
    Mor kutulu olanı yağlı saçlar için.
    Yeşil olanı kuru saçlar için.
    Siz mor kutulu olanı alın ve kullanın.
    Tepe üstünüzde seyrelme var ise; minoks tedavisi işinizi görebilir.
    Zaten minoks maksimum etkiyi tepe bölgesinde gösterir.

Çok teşekkürler hocam inşallah dökülmeyi durduracağım ve saçı gürleştireceğim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.